Nogomet

Ekvadorci za poraz krivijo sodnika, Honduras ostal brez selektorja

Rio de Janeiro, 26. 06. 2014 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor nogometne reprezentance Ekvadorja Reinaldo Rueda je po remiju s Francijo (0:0) na Maracani, po katerem so se Ekvadorci poslovili od nadaljevanja prvenstva, za slovo okrivil slabe sodniške odločitve.

Reinaldo Rueda
Reinaldo Rueda FOTO: Reuters
Kolumbijec Reinaldo Rueda je pri tem mislil na 50. minuto, ko je sodnik po prekršku nad Lucasom Dignejem morda prestrogo izključil kapetana Antonia Valencio. Tako je južnoameriška reprezentanca večino drugega polčasa igrala le z desetimi možmi na igrišču, medtem ko je afriški sodnik Noumandiez Doue v prvem polčasu gladko spregledal udarec s komolcem Mamadouja Sakhoja nad Oswaldom Mindo.

"Res škoda za to, kar se je zgodilo. Zdaj upam, da bo komisija Fife ocenila delo sodnika. Precej njegovih odločitev ni bilo najboljših," je menil Rueda, ki pa ni oporekal rdečemu kartonu za Valencio: "Smola, a sodnik je imel vso pravico, da se tako odloči. Zdaj ne moremo več storiti ničesar. Izgubili smo pomembnega igralca v strukturi naše igre, zato smo težko zadržali remi. A to le kaže na izjemen karakter naših nogometašev."

Ekvador je po sinočnjem remiju in porazu proti Švici (0:3) postal prva južnoameriška reprezentanca, ki je že končala letošnji mundial. Rueda, ki je popeljal Ekvador tudi na mundial pred štirimi leti v JAR, upa, da bo dosegel dogovor z ekvadorsko zvezo in nadaljeval delo selektorja: "Pogodba mi sicer poteče, a upam, da se bo zveza odločila, da mi lahko še naprej zaupa. Mislim, da smo opravili dobro delo."

Poraz proti Švici je bil usoden za selektorja Hondurasa.
Poraz proti Švici je bil usoden za selektorja Hondurasa. FOTO: Reuters

Mundial terjal novo trenersko žrtev

Selektor nogometne reprezentance Hondurasa Luis Fernando Suarez je le nekaj minut po porazu izbrane vrste na svetovnem prvenstvu proti Švici (0:3), ki je pomenil slovo po predtekmovanju, odstopil s položaja. To je bil za honduraške nogometaše še tretji poraz na tem mundialu; proti Francozom so klonili z 0:3, proti Ekvadorju pa z 1:2.

"Zelo sem žalosten, da nam ni uspelo. Odločitev o odstopu sem sprejel pred petimi minutami," je po tekmi dejal 54-letni Suarez za Fifino uradno spletno stran prvenstva v Braziliji. Suarez je na selektorski stolček sedel leta 2011 in Honduras uspešno popeljal še na tretje svetovno prvenstvo v zgodovini.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tojeto7
26. 06. 2014 12.20
+2
kok mi grejo ti svicarji na zivce upam da jih argentina razbije, ker ko slisis njihove igralce imas obcutek da gledas Albanijo al pa kero yugo drzavo nobenga svicarja notr haha
tiki-tiki
26. 06. 2014 15.41
+1
Man_of_Chelsea
26. 06. 2014 09.52
+3
ekvadorci za poraz krivijo sodnika. Bravo. Rezultat je biu 0:0 ?
iscoooo
26. 06. 2014 12.23
-3
Te niso ucili, da ne vsega dobesedno jemat?