Nogomet

Dva gola Berića premalo za zmago na derbiju

Dunaj, 20. 10. 2013 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši graškega Sturma so na derbiju 12. kroga avstrijske lige remizirali z Rapidom. Varovanci Darka Milaniča so na Dunaju po zaslugi dveh golov Roberta Berića že vodili z 2:0, a prednost zapravili v drugem polčasu.

Robert Berić je proti Rapidu zabil dva gola.
Robert Berić je proti Rapidu zabil dva gola. FOTO: Mia Media

Po slabem uvodu v sezono Sturm le nekoliko stopnjuje formo. Moštvo iz Gradca je namreč na zadnjih treh tekmah slavilo, dobro formo pa je preneslo tudi v prvi polčas obračuna z Rapidom. Gostje, ki jih je v tej sezoni prevzel nekdanji strateg Maribora Darko Milanič, so namreč povedli že v 12. minuti. Uspešen je bil še en bivši član enajstkratnih slovenskih prvakov Robert Berić. 22-letni Krčan je domačo mrežo načel z neposredne bližine, ob tem pa je žoga v glavo zadela še enega izmed dunajskih branilcev. Občasni slovenski reprezentant je drugič udaril 14 minut pozneje. Tokrat je mojstrsko preigral vratarja Jana Novoto in nameril proti nebranjeni mreži. Žogo je eden izmed domačih branilcev uspel odbiti, a le do Berića, ki je dosegel še svoj drugi gol na tekmi. Sicer odlično individualno predstavo je slovenski napadalec nekoliko pokvaril v drugem polčasu, ko je napravil prekršek v kazenskem prostoru in Rapidu podaril enajstmetrovko, s katere je za priključek zadel Steffen Hofmann. Gostitelji so do izenačenja prišli v 66. minuti, ko je bil uspešen Terrence Boyd. Do konca tekme sta obe ekipi poskušali doseči zmagoviti gol, a se mreži več nista zatresli. Sturm tako ostaja na šestem mestu (16 točk), za drugim mestom pa zaostaja zgolj za dve točki. Z 28 osvojenimi točkami prepričljivo vodi Salzburg, za katerega uspešno nastopa Kevin Kampl.

Izid:

Rapid Dunaj – Sturm Graz 2:2 (0:2)
Hofmann (57./11-m), Boyd (66.); Berić (12., 26.)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

firewall
21. 10. 2013 11.55
+3
Vesel sem dobrih rezultatov Sturma predvsem zaradi Darka Milaniča.
PoNoSeN šttajerc ;)
20. 10. 2013 21.59
+12