Nogomet

Dunga bo še drugič osramočen 'odletel' s klopi Brazilije, predsednik Corinthiansa potrdil prihod Titeja

Sao Paulo, 16. 06. 2016 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brazilska nogometna reprezentanca je dobila novega selektorja. Potem ko je vodstvo zveze po razočaranju na južnoameriškem prvenstvu in izpadu že po skupinskem delu odpustilo Dungo, je na njegovo mesto imenovalo stratega Corinthiansa Titeja.

Dunga je reprezentanco vodil že pred in med SP 2010, ko je slovo v četrtfinalu potrdilo njegovo prvo slovo.
Dunga je reprezentanco vodil že pred in med SP 2010, ko je slovo v četrtfinalu potrdilo njegovo prvo slovo. FOTO: AP

A Tite ne bo tisti, ki bo pripravljal Brazilijo na letošnje avgustovske olimpijske igre v Rio de Janeiru, to vlogo bo opravljal zdajšnji selektor izbrane vrste do 20 let Micale, so sporočili iz brazilske nogometne zveze (CBF). Brazilija na OI še nima zlate kolajne v nogometu, računala bo tudi na zvezdnika Neymarja, ki je zaradi tega moral izpustiti neuspešno Copo Americo v Združenih državah Amerike. Titeja, čigar polno ime je Adenor Leonardo Bacchi, CBF sicer še ni uradno potrdila, zato pa je predsednik Corinthiansa Roberto de Andrade potrdil prestop Titeja k reprezentanci. "Tite ne dela več za Corinthians. Sprejel je povabilo CBF," je dejal Andrade.

Petinpetdesetletni Tite ima za sabo bogato trenersko pot, v Braziliji je vodil nekatere najboljše klube, med njimi Gremio, Atletico Mineiro in Palmeiras, delal pa je tudi v Združenih arabskih emiratih pri Al Ainu in Al Wahdi. S Corinthiansom, tega je vodil trikrat, je osvojil brazilska naslova 2011 in 2015, prav tako pa tudi južnoameriški pokal (copa sudamericana) leta 2013. Leto pred tem je klub pripeljal do naslova v pokalu libertadores in naslova klubskih svetovnih prvakov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
16. 06. 2016 13.00
+1
brazilija groza čista...selektorji puščajo doma boljšo ekipo kot jo peljejo na prvenstva s seboj. Že scolari je pogorel ko je zavrnil Ronalndiha in Kakaja za sp