Nogomet

Italijani rešili kožo v Skopju, Islandija še kar zmaguje

Ljubljana, 09. 10. 2016 20.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G./STA/M.J.
Komentarji
4

Tudi tretji krog kvalifikacij za SP ni postregel z velikimi senzacijami. Za edino presenečenje so poskrbeli Gruzijci, ki so remizirali v Walesu, blizu presenečenja pa so bili tudi Makedonci, ki so proti Italijanom vodili z 2:1 in ob tem zapravili še nekaj priložnosti, za kar so bili kaznovani z dvema prejetima goloma.

Gareth Bale
Gareth Bale FOTO: AP
Gruzijci so v kvalifikacijah osvojili prvo točko. To ji je presenetljivo uspelo na gostovanju pri Walesu, ki je odlično igral na letošnjem evropskem prvenstvu. Gostitelji so sicer prek Garetha Balea povedli, toda v drugem polčasu je izenačil Tornike Okriašvili. Wales je zaradi izgube dveh točk moral prepustiti prvo mesto v skupini D, in sicer Srbom, ki so po lepi predstavi z veliko priložnostmi na obeh straneh s 3:2 premagali Avstrijce. Junaka tekme sta bila Aleksandar Mitrović, ki je dosegel dva gola, in Dušan Tadić, ta je pri prvih dveh krogih lepo podal, nato pa še zabil odločilen gol. Za Avstrijce sta bila uspešna Marcel Sabitzer, ki je izkoristil napako srbske obrambe, in Marc Janko, njegov gol je padel iz zelo sumljivega položaja. Isto točk kot Srbi imajo tudi Irci, ti so bili uspešni na gostovanju pri Moldaviji, zmagali so s 3:1. Dva gola je dosegel James McClean, enega pa Shane Long. Makedonci so bili v Skopju blizu senzacije. Že v prvem polčasu so bili nevarnejši tekmec, Ilija Nestrovski je z lepim strelom celo zadel okvir vrat, medtem ko so gosti zadeli iz edine prave priložnosti, ko se je po kotu v kazenskem prostoru najbolje znašel Andrea Belotti. Z dvema goloma - dosegla sta ju Nestorovski in Ferhan Hasani, so domači napravili preobrat, v protinapadih pa so imeli še nejaj priložnosti. Ker jih niso izkoristili, je sledila kazen, prejeli so dva gola, pod oba se je podpisal Ciro Immobile. Tudi Španci so se v Albaniji nekaj časa mučili, po prvem polčasu je bil izid 0:0, v nadaljevanju pa sta stvari na svoje mesto postavila Diego Costa in Nolito. Španija je zmagala z 2:0 in s tem prevzela vodstvo v skupini G, v kateri je tokrat Liechtenstein na gostovanju v Tel Avivu dosegel svoj prvi gol v kvalifikacijah, ki pa ni zadostoval za prvo točko, saj so Izraelci že v prvi 16 minutah zadeli dvakrat, obakrat je bil natančen Tommer Hemed. Hrvati so po Kosovu brez praske preživeli tudi gostovanje na Finskem. Tokrat strelsko niso bili tako razpoloženi kot pred dnevi, ko so najmlajšo evropsko reprezentanco premagali s 6:0.

Hrvati ostajajo na vrhu kvalifikacijske skupine I.
Hrvati ostajajo na vrhu kvalifikacijske skupine I. FOTO: AP
V prvem polčasu so imeli le eno priložnost, a jo tudi izkoristili. Šime Vrsaljko je z desne strani poslal žogo na drugo vratnico, kjer jo je dočakal Andrej Kramarić, njegov gol pa je na golovi črti z glavo samo še potrdil Mario Mandžukić, ki je bil uradni strelec. Hrvati so bili v drugem delu nevarnejši, a več kot vratnice Ivana Perišića jim ni uspelo zadeti. Na drugi strani domači resnejših priložnosti niso imeli, so pa v zadnjih minutah pritisnili, a je hrvaška obramba njihove napade odbila. Tako kot Hrvaška je v skupini I še naprej uspešna Islandija, ki je zabeležila drugo zaporedno zmago na domačem igrišču. Po drami v tekmi s Finsko je bila tokrat bolj zanesljiva, v derbuiju skupine je z 2:0 premagala Turčijo. Gola sta padla tik pred odhodom na odmor, v razmaku dveh minut je najprej Omar Toprak dosegel avtogol, nato pa je vodstvo povišal Elmar Bjarnason. Kosovo je zabeležilo še en prepričljiv poraz, Ukrajina ga je premagala s 3:0. So pa se gosti dolgo časa dobro držali, prvi gol so si v 31. minuti zabili sami, druga dva pa prejeli v zadnjih desetih minutah, ko sta v polno zadela Andrij Jarmolenko ter Ruslan Rotan.
Islandija je zabeležila drugo zaporedno zmago na domačem igrišču
Islandija je zabeležila drugo zaporedno zmago na domačem igrišču FOTO: AP

Izidi:
Finska – Hrvaška 0:1 (0:1)
Mandžukić 18.

Wales – Gruzija 1:1 (1:0)
Bale 10., Okriašvili 57.

Ukrajina – Kosovo 3:0 (1:0)
Kravets 31., Jarmolenko 81., Rotan 87.

Izrael – Liechtenstein 2:1 (2:0)
Hemed 3., 16.; Goppel 49.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
09. 10. 2016 21.56
-16
Ne ernetna dominacija Hrvaske ... Trenutno top ekipa na svetu!
CURVANORD Zanetti
10. 10. 2016 12.34
+0
aveeeeeee
09. 10. 2016 20.57
-6
kr neki da so srbi povedl ajde austrija premagite te srbe !!!!!!!!!!!!
mariomandzukic
09. 10. 2016 20.45
-12
trpaj mandzo samo trpaj.prvi strelec kvalifikacij zraven lewe in ronalda.kova znova pokazal,zakaj je najmlajsi strarter real madrida in zakaj drzi jamesa,isca,asensia na klopi