Nogomet

Drogba pozval k spravi v Slonokoščeni obali

London, 21. 09. 2011 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometni zvezdnik Didier Drogba je pozval k spravi v svoji domovini, Slonokoščeni obali, ki so jo konec lanskega leta po volitvah zajeli nemiri, v katerih so tisoči izgubili življenje, posredovati pa so morali tudi Združeni narodi.

Didier Drogba se je pridružil komiteju za resnico, spravo in dialog, ki so jo v Slonokoščeni obali ustanovili, da bi se čim prej zacelile rane po državljanskih nemirih.
Didier Drogba se je pridružil komiteju za resnico, spravo in dialog, ki so jo v Slonokoščeni obali ustanovili, da bi se čim prej zacelile rane po državljanskih nemirih. FOTO: Reuters

Didier Drogba, napadalec angleške ekipe Chelsea, je že v preteklosti pomagal gladiti ostra nasprotja v domovini in v tej zahodnoafriški državi velja za mirovniško osebo. Pridružil se je komiteju za resnico, spravo in dialog, ki so jo v Slonokoščeni obali ustanovili, da bi se čim prej zacelile rane po državljanskih nemirih. Po volitvah novembra lani dotedanji predsednik Slonokoščene obale Laurent Gbagbo oblasti ni želel predati izvoljenemu nasledniku Alassanu Ouattaraju. Sledili so meseci nasilja in spopadov, hude zločine pa sta zagrešili obe strani, tako privrženci Gbagboja kot podporniki Ouattaraja. "Do sprave ne bo prišlo čez noč, vendar smo stopili na to pot. Prebivalci so že utrujeni od vsega, kar se je dogajalo v zadnjem obdobju, in si želijo mir ter normalno življenje. Otroci pa si zaslužijo boljšo prihodnost. Meni jo je zagotovil nogomet in sem imel zato veliko sreče, ki jo želim deliti. Prepričan sem, da je zlahka zanetiti vojno, veliko težje pa je vzpostaviti in zagotavljati mir. Zato morata sprti strani sesti in se začeti pogovarjati," je dejal Drogba, ki je zagotovil podporo mirovnim prizadevanjem, obenem pa je zatrdil, da ne bo zamenjal kariere in postal politik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

chelsea_4ever
21. 09. 2011 16.39
kakšen kralj, BOG !!!!
FrankLampard8
21. 09. 2011 16.24
Drogba je itak legenda, sam to itak že vsi veste tko da... xD
paris86
21. 09. 2011 16.07
kdo ve kak se reče prebivalcu Slonokoščene obale? zadnič Obrez ni vedu, je reku da je Gervinho reprezentant Slonokoščene obale, js sicer vem sam preverjam če še kdo ve :)
kriskoy
21. 09. 2011 15.23
drogba kral mogu bi bit precednik države
AntiFARCA
21. 09. 2011 15.19
drogba je pa res kralj . ! pa čim prej prid nazaj igrat ! :)
saasho
21. 09. 2011 14.45
kajance
21. 09. 2011 13.42
Didi ti si res najvec KRALJ!!! respect legenda!! kr ti bod predsednik dol! ni druge!! :)