Nogomet

Drinkwater in Zappacosta v Chelseaju, Aurier in Llorente nova obraza v Tottenhamu, Nani v Lazio

London/Rim, 01. 09. 2017 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaključek poletne nogometne tržnice je poskrbel še za nekatere zanimive prestope, pri katerih najbolj izstopa odhod Portugalca Nanija (kot posojen nogometaš) iz Valencie v rimski Lazio in podpis petletne pogodbe člana šampionske generacije Leicester Citya Dannya Drinkwaterja z londonskim Chelseajem.

Chelsea je tako v zadnjih urah prestopnega roka v svoje vrste zvabil Dannyja Drinkwaterja, ki je za 35 milijonov funtov prišel iz Leicester Cityja. Omenjeni 27-letnik je pomagal "lisicam" do naslova angleškega prvaka v sezoni 2015/16, a ko je izvedel za zanimanje modrih, je zahteval odhod.

Drinkwater je podpisal petletno pogodbo in dejal, da že komaj čaka na nastope v novem dresu. "Za menoj je dolgo popotovanje, da sem prišel do sem, a zelo sem srečen in veselim se, da bom lahko klubu pomagal pri osvajanju novih lovorik," je za uradno klubsko spletno stran novega delodajalca dejal Drinkwater.

Luis Nani bo v novi sezoni kot posojeni nogometaš španske Valencie igral v dresu rimskega Lazia.
Luis Nani bo v novi sezoni kot posojeni nogometaš španske Valencie igral v dresu rimskega Lazia. FOTO: AP

Pri Chelseaju so tik pred zdajci sklenili pogodbo tudi z italijanskim branilcem Davidejem Zappacosto, ki je prišel iz Toronta in podpisal štiriletno pogodbo. Za zdaj še ni znano, koliko so morali modri odšteti zanj. Zappacosta ima tudi štiri nastope za azzurre, prvič je v dresu Italije zaigral pod selektorjem Antoniom Contejem, zdajšnjim trenerjem Chelseaja. Otoški mediji nadalje poročajo, da sta se Serge Aurier in Fernando Llorente preselila k tamkajšnjemu prvoligašu Tottenhamu. Prvi je prišel iz Paris Saint- Germaina za 23 milijonov funtov, Llorente pa iz Swansea Cityja za 12 milijonov funtov.

30-letni Luis Nani, ki je lani s Portugalsko osvojil naslov evropskega prvaka, je podpisal pogodbo z italijanskim Laziem, za katerega bo igral kot posojeni nogometaš španske Valencie. Pred tem je portugalski napadalec branil barve turškega Fenerbahčeja, lizbonskega Sportinga in Manchester Uniteda. Vknjižil je tudi 112 nastopov za svojo izbrano vrsto.

Nove okrepitve so sporočili tudi pri Torinu, kjer so pozdravili prihod francoskega napadalca M'Baya Nianga, ki bo igral kot posojeni nogometaš Milana, ter dveh argentinskih branilcev Nicolasa Burdissa (prost igralec) ter Cristiana Ansaldija, ki je prišel na posojo iz milanskega Interja. Napoli je kupil napadalca Roberta Ingleseja iz Chieva, a bo ostal na posoji pri klubu iz Verone do konca sezone.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

giovanni2
02. 09. 2017 12.27
+2
Drinkwater? Popivoda?
Hachi
01. 09. 2017 17.56
+5
haha, Zapacosta pa kr iz Toronta. ocitno ga je Giovinco priporocal :D
NerdIRL
01. 09. 2017 16.06
+4
Zappacosto ni iz toronta ampak torina lel.
mylo
01. 09. 2017 22.58
CURVANORD Zanetti
02. 09. 2017 11.04
Se kar niso popravili pise iz Toronta hahaha keri norci