Nogomet

VIDEO: Blesti z oranžno, toda Dončić v srcu nosi tudi nogometno žogo: Ko nimam tekme, grem na Bernabeu

Madrid, 12. 12. 2017 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pivovarski pokrovitelj madridskega Reala je v posebnem pogovoru gostil slovenskega košarkarskega asa Luko Dončića in mladega zvezdnika nogometne ekipe belega baleta Marca Asensia. Dončić je spregovoril tudi o svojih začetkih in ljubezni do nogometa.

Dončić bo gotovo želel na Santiago Bernabeu tudi 16. februarja, ko bo na sporedu prva od dveh težko pričakovanih tekem osmine finala Lige prvakov med Realom in PSG. Pridružite se nam na Kanalu A in VOYO!

Luka Dončić in Marco Asensio imata veliko skupnega. Ne le, da nosita beli dres madridskega Reala, oba sta člana kraljevega kluba od malih nog. Dončića imajo zaradi zgodnjega prihoda v tabor belega baleta s 13 leti sploh za "domačina", medtem ko je 21-letni Majorčan v prestolnico prišel šele pred tremi leti. Kljub temu sta mlada zvezdnika priljubljena člana košarkarske oziroma nogometne ekipe, ki pa nove sezone nista odprli najbolje.

Dončić (levo) je z reprezentanco v Carigradu letos proslavil največji uspeh v zgodovini slovenske košarke.
Dončić (levo) je z reprezentanco v Carigradu letos proslavil največji uspeh v zgodovini slovenske košarke. FOTO: AP

"Nimamo sreče s poškodbami. Upamo, da se bodo vsi kmalu pozdravili. Mislim, da bomo sezono zaključili v dobrem slogu, pomembno je, kako zaključiš, ne pa kako začneš," je bil v pogovoru, ki sta ga prenesli tudi klubska in državna televizija, optimističen Dončić. 18-letni Ljubljančan nikoli ni skrival ljubezni do nogometa, priznava pa, da uživa v predstavah Asensia in njegovih nogometnih kolegov na zelenici Santiaga Bernabeua, kjer je vsaj tako pogost gost kot v dvorani WiZink Center.

"Poznava se (z Asensiom, op. a.). Velikokrat se srečava, ko jemo v klubskem centru, na božični večerji ali pa kje drugje. Oba sva zelo mlada prišla v klub, o katerem sva vedno sanjala, da bova zanj igrala. Veliko imava skupnega. Ko nimam tekme, grem vedno na Santiago Bernabeu. Asensio je neverjeten, glede na to, da je tako mlad. Upajmo, da bo še naprej tako, prišel bo zelo daleč. Tudi sam sem štiri leta igral nogomet, bil sem napadalec in dobro sem igral spredaj," je v šali povedal Dončić, ki ni razkril, če je soigralcem kaj veliko pomagal v obrambi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dotaknil se je tudi prihoda v špansko prestolnico, ko je imel vsega 13 let. Kot golobrademu mladeniču mu v velemestu seveda ni bilo lahko: "Na začetku je bilo težko, ko sem prišel sem s 13 leti, bil sem še zelo mlad. Pogrešal sem prijatelje, a zdaj me prihajajo obiskovat in tudi sam poskušam preživljati čas z njimi."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
13. 12. 2017 11.59
+6
asensio: pomembno je kako zakljucis ne pa kako zacnes....doncic, milic slovenski madridisti...vsaka beseda je odvec...preprosto najvecji in najboljsi klub v sportu!
estelle.r
12. 12. 2017 22.25
+8
Madona, še dobro da smo v 90h Esmeraldo gledali, da sem lahko intervju razumela. :D
ehjaehja
12. 12. 2017 20.25
+12
bravo Luka če hočeš bit najboljši se moraš učiti od kraljevega kluba!