Nogomet

VIDEO in FOTO: Olimpija v Stožicah (zgolj) remizirala z Gorico

Kidričevo, 01. 12. 2012 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V 21. krogu slovenskega državnega prvenstva so nogometaši Olimpije in Gorice v Stožicah remizirali (2:2). Brez zmagovalca st je končal tudi saleško-savinjski derbi med Celjem in velenjskim Rudarjem (1:1), ter tekma med Luko Koper in kranjskim Triglavom (1:1), Domžale pa so ugnale Aluminij (4:1).

Obračun Ljubljančanov in Goričanov se je v Stožicah končal z delitvijo točk. Čeprav so večinoma imeli pobudo domači nogometaši, pa jim ni uspelo doseči 13. zmage v sezoni. Kljub temu ostajajo trdno na drugem mestu, Goričani pa so sedmi.Čeprav so Ljubljančani kot običajno na domačem igrišču v prvem polčasu pokazali napadalno igro, jim goriške obrambe ni uspelo streti. Zato pa je že na začetku tekme klonila ljubljanska, saj je Kris Jogan že v četrti minuti goste popeljal v vodstvo. Domači so poskušali izenačiti, a razen poskusa Nika Omladiča v 43. minuti, ko se je žoga odbila pred Vasjo Simčičem, vendar je slednji dobro posredoval, niso resneje ogrozili goriških vrat.

Drugi polčas so zmaji spet začeli odločno, prek Anžeta Zorca so v 49. minuti zatresli tudi prečko, kar se jim je obrestovalo v 50. minuti. Takrat je z 18 metrov sprožil Filip Valenčič in matiral vratarja belo-modrih. Zorc je le malce zatem zapravil novo priložnost za domače, ko je iz bližine žogo poslal čez gol. Toda zaradi boljše igre so bili Ljubljančani spet kmalu nagrajeni, v 56. minuti je nekdanji član Gorice Aris Zarifović zeleno-bele popeljal v vodstvo, ko je bil po kotu najvišji v kazenskem prostoru in je z glavo iz bližine dosegel gol. V ljubljanskem naletu je bil nato dvakrat nevaren še Valenčič, ko je za malo zgrešil cilj, v 68. minuti pa so Ljubljančani Matiji Široku pustili precej prostora, kar je ta izkoristil in z roba kazenskega prostora s strelom po tleh premagal Elvisa Džafića. Na drugi strani so v 72. in 74. minuti Simčiča spet ogrozili Ljubljančani, najprej Zarifović z glavo, ko je bil nenatančen, nato pa še Omladič, čigar strel je goriški vratar ukrotil. To pa sta bili kljub odprti igri z obeh strani tudi zadnji pravi priložnosti na tekmi.
 

Marijan Pušnik in njegovi varovanci so se morali tokrat zadovoljiti z remijem.
Marijan Pušnik in njegovi varovanci so se morali tokrat zadovoljiti z remijem. FOTO: Damjan Žibert
Saleško-savinjski derbi brez zmagovalca
Velenjski nogometaši so po dveh zaporednih porazih le vpisali novo točko na prvenstveno lestvico, s katero so se prebili na osmo mesto pred Aluminij. Za neodločen izid je poskrbel Elvis Bratanović, ki je slabe pol ure pred koncem tekme izničil celjsko prednost po golu Nikole Ivanovića. Celjani so z 29 točkami trdno na petem mestu. Celjani so povedli na začetku drugega polčasa. Lepo podajo Klemna Medveda je izkoristil rezervist Ivanović. V 53. minuti so dvakrat zapored zagrozili tudi gosti, vendar je Matic Kotnik dobro posredoval po strelih Denisa Klinarja in Bratanovića. Vendar pa je slednji v 63. minuti le ukanil celjskega čuvaja mreže, izid je izenačil s strelom s 25 metrov. Po zadetku se je igra povsem umirila, priložnosti ni bilo veliko, eno lepših je zapravil Lutfi Bilali v sodniškem podaljšku, ko je s strelom od daleč resno ogrozil velenjska vrata, tako da sta se ekipi razšli z 1:1.

Domžale so pričakovano premagale nogometaše Aluminija.
Domžale so pričakovano premagale nogometaše Aluminija. FOTO: Aljoša Kravanja
Domžale brez težav ugnale Aluminij
Domžalčani so jesenski del sezone končali uspešno. Po dobri igri v drugem polčasu so upravičili vlogo favorita in ekipo iz Kidričevega zanesljivo ugnali. Z enajsto zmago so se vsaj začasno povzpeli na tretje mesto, medtem ko Aluminij po 12. porazu ostaja pri dnu lestvice. Prvi polčas v Kidričevem ni navdušil, maloštevilni gledalci so videli le malo "akcije". Nevarnejši so bili gosti, ki so v uvodu polčasa prišli do dveh obetavnih priložnosti. V deseti minuti so gosti krenili v protinapad, Jaka Ihbeisheh je v kazenskem prostoru našel Slobodana Vuka, ki je sam prišel pred vratarja, a se je Kristian Lipovac izkazal. Domači čuvaj mreže je bil v glavni vlogi tudi dve minuti pozneje, ko je Ihbeisheh z desetih metrov meril v dolgi kot, Lipovac je uspešno posredoval, domača obramba pa je nato žogo odbila v kot. Po kotu je z glavo streljal Vuk, a je Denis Rešek žogo izbil z golove črte. Domači posebej nevarni niso bili, v tem delu igre so sprožili le dva omembe vredna strela. Mitja Rešek je v 22. minuti z roba kazenskega prostora meril mimo, prav tako tudi Robert Kurež v 41. minuti.

Uvod drugega polčasa je pripadel gostom, ki so hitro prišli do lepe prednosti. V 50. minuti je Mato Šimunović Lipovca premagal s strelom s 15 metrov malce z desne strani, tri minute zatem pa je po podaji Slobodana Vuka, ki je bil asistent že prvi prvem zadetku, iz bližine Aluminijevo mrežo zatresel Žiga Kous. Domači so nato v 61. minuti dvakrat poskusili prek Adnana Bešića in Denisa Reška, a nevarnejši so bili gosti tri minute pozneje. Slobodan Vuk je prišel sam pred Lipovca, vendar je ta dobro posredoval in žogo odbil v kot, po kotu pa je Gaber Dobrovoljc močno streljal z glavo, a le malo mimo leve vratnice. V 66. minuti je domačim uspelo znižati zaostanek, po kotu Beišća je z glavo streljal David Kašnik, pred golom pa je smer žoge spremenil smer Jurica Jeleč in premagal Nejca Vidmarja. Toda gosti so domače upe po ugodnem razpletu hitro razblinili. V 78. minuti je Šimunović podal iz kota, pred vrati je nespretno posredoval Bešić in premagal lastnega vratarja. Pet minut pozneje je tekmo dokončno odločil Dobrovoljc, ki je z glavo unovčil novo Šimunovićevo podajo iz kota.

Jalen Pokorn
Jalen Pokorn FOTO: Damjan Žibert

Kranjčani do točke v Kopru
Kranjčani so še tretjo tekmo zapored končali neporaženi. Tokrat so se izvlekli v izdihljajih tekme, ko je Anže Jelar zadel za 1:1 in poskrbel za šesti remi Triglava v sezoni in šesto mesto na lestvici. Koper je na drugi strani vodil vse od 31. minute, na koncu pa se je moral zadovoljiti z neodločenim izidom, prav tako šestim v sezoni. Koprčani ostajajo na četrtem mestu. Solidno tekmo je obetal že začetek, ko sta Davor Bubanja v peti in Matej Poplatnik v 22. minuti nevarno ogrozila koprskega vratarja Igorja Nenezića. Domači so prvič zapretili v 23. minuti, ko je Ivan Brečević z roba kazenskega prostora dobro streljal iz obrata, osem minut pozneje pa je isti igralec lepo ustavil globinsko podajo Domna Črnigoja in iz bližine premagal Darjana Curanovića, ki je v vratih zamenjal bolnega Žana Pelka (pri Triglavu je zaradi bolezni manjkal tudi prvi strelec Enis Đurković).

V drugem polčasu so domači imeli dve veliki priložnosti za povišanje prednosti. V 62. minuti Denis Popović po lepi podaji Brečevića z le petih metrov ni zmogel premagati gostujočega vratarja. Šest minut pozneje je dvojno podajo z razpoloženim Brečevićem izmenjal Matej Pučko, ki je pritekel povsem sam pred kranjska vrata, a se je znova izkazal Curanović. Še zadnjo priložnost za domače je v 72. minuti zapravil Popović. Nato so se gostitelji nerazumljivo postavili v obrambo, gosti pa so se razigrali. V 78. minuti je Jelar dobro streljal z 20 metrov, a je Nenezić strel obranil. V 87. minuti je Blaž Šujica s petih metrov zapravil veliko priložnost za goste, ki pa so z vztrajnostjo premoč v končnici kronali ob koncu srečanja. Nekdanji koprski nogometaš Bubanja je lepo spustil žogo v prazen prostor, Jelar pa je mojstrsko žogo prek vratarja Nenezića poslal v domačo mrežo.

Izidi:
Aluminij – Domžale 1:4 (0:0)
Jeleč (66.); Šimunović (50.), Kous (53.), Bešić (78./ag), Dobrovoljc (83.)

Celje – Rudar Velenje 1:1 (0:0)
Ivanović (47.); Bratanović (53,)

Olimpija – Gorica 2:2 (0:1)
Valenčič (50.), Zarifović (56.); K. Jogan (4.), Širok (69.)

Luka Koper – Triglav Kranj 1:1 (1:0)
Brečević (31.), Jelar (90.).


 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Branimir123
02. 12. 2012 11.39
+2
valenčič bi mogu na vsaki tekmi začet predobr je za klop on.pa če bi mel đermo pa jovića tud ne bi blo slabo
ilovemilka
01. 12. 2012 20.33
+7
dalec dalec je za vas pokal....
+7
Šaleško in ne Saleško 24ur.com ccc
mike67
01. 12. 2012 16.31
+8
Bravo Domžale samo še kretenskega trenerja je treba nagnat saj se njegovi žaljivi komentarji namenjeni igralcem slišijo na tribuno.Kapo dol da vse to prenašate.
tedo974P8medo
01. 12. 2012 16.24
+7
Zimsko pavzo bi lahko ukinili, saj če lahko Rusi igrajo novembra, lahko tudi mi januarja.