Nogomet

FOTO: Domžalčanom uspelo 'pokalno' maščevanje

Ljubljana, 25. 05. 2011 21.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Stožiški stadion je gostil finalno tekmo Hervis pokala Slovenije, v katerem je Domžalčanom po 'goliadi' le uspelo streti odpor žilavih Mariborčanov (4:3) in sploh prvič v zgodovini kluba osvojiti pokalno lovoriko.

Ponovitev lanskoletnega finala, v katerem so v podaljšku slavili Mariborčani, so bolje začeli Domžalčani. Že po nekaj minutah igre je Juninho s kakšnih 30 metrov s pravo bombo zatresel mrežo Štajercev, vendar je glavni sodnik Damir Skomina zadetek Brazilca upravičeno razveljavil. Izkušeni delivec pravice je namreč dosodil indirektni prosti strel. V 14. minuti pa so prvič resneje zapretili tudi vijoličasti. Dejan Mezga je sam stekel proti vratom Nejca Vidmarja, ga preigral, zadetek pa je preprečil branilec Ivan Knezović. Že v naslednji minuti pa so Mariborčani povedli. Po predložku Aleša Majerja je bil v kazenskem prostoru najvišji Željko Filipović. Nogometaše v rumenih dresih pa hladen tuš ni zmedel. Razpoloženi Juninho je tokrat z voleja le dosegel regularni zadetek in Domžalčanom v 22. minuti zasluženo priigral izenačenje. Tudi v nadaljevanju smo spremljali razburljiv nogomet. V kazenskem prostoru je Marcos Tavares nepravilno zaustavil Knezovića in Skomina je pokazal na strel z bele točke. Izvajalec je bil Damir Pekić, Matej Radan pa je žogo uspel odbiti v prečko. Domžalska desetica pa je svojo napako popravila že v naslednjem napadu in varovance Darka Birjukova zasluženo popeljala v vodstvo. 

Domžalčani so osvojili sploh prvi pokalni naslov v zgodovini kluba.
Domžalčani so osvojili sploh prvi pokalni naslov v zgodovini kluba. FOTO: Damjan Žibert

Tudi drugi polčas so bolje začeli Domžalčani. V 51. minuti je Mitja Zatkovič sicer pretiraval s preigravanjem, žoga pa se je srečno odbila do Mata Šimunovića, ki mu z neposredne bližine ni bilo težko zadeti za 3:1. Aktualni prvaki pa se niso predali in že po štirih minutah igre znižali zaostanek. Po podaji Aleksandra Rajčevića z glavo je bil natančen Robert Berić in obetala se nam je prava poslastica. V 62. minuti je branilec Darko Zec v kazenskem prostoru nespametno spotaknil razigranega Berića in Skomina se je upravičeno odločil za najstrožjo kazen. Z enajstih metrov je bil natančen Mezga in izid poravnal na 3:3. v 76. minuti si je Dalibor Teinović zaradi prekrška nad Filipovićem prislužil še drugi rumeni karton in Domžalčani so srečanje nadaljevali z desetimi možmi. Saj ni res pa je. Že dve minuti kasneje so varovanci Birjukova z igralcem manj povedli. Po predložku s kota je bil v kazenskem prostoru Maribora najbolj zbran Pekić in zadel svoj drugi gol na srečanju. V 82. minuti so imeli Domžalčani lepo priložnost, da zabijejo še zadnji žebelj v krsto varovancev Milaniča. Šimunović in Jernej Smukavec sta prelisičila 'offside' zanko in sama stekla proti Radanu, vendar napada nista najbolje zaključila in izid je ostal 4:3. Dve minuti pred koncem rednega dela se je Berić sam znašel pred vrati Vidmarja, vendar je bil mladi čuvaj mreže odlično postavljen. Vijoličasti so vse do konca silovito pritiskali, vendar so se Domžalčani uspeli obraniti in se oddolžili Mariborčanom za poraz v lanskem finalu.

Izid:
Domžale - Maribor 4:3 (2:1)
Juninho 22., Pekič 38./11-m, 78., Šimunović 51. ; Filipović 15., Berić 55., Mezga 63./11-m

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (74)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Branimir123
27. 05. 2011 07.55
OLIMPIJA LJUBLJANA 1911 GREEN DRAGONS LJUBLJANA 1988 Drgač pa huda tekma v slovenski ligi ne vidš vsak dan tok dobrih tekm razn seveda takrt k igra olimpija
Tomas Love Ja
26. 05. 2011 19.11
naroe ste napisalai :D pekič ni dau gola z 11-metrovke ampak podaje izz kota :D (še tega ne vete )
Pattrisha
26. 05. 2011 18.14
hehe sami pravi slovenci - vić
Music15
26. 05. 2011 16.58
to je bla tekma in pol
sniper-rifle
26. 05. 2011 15.43
to pa je bila tekma pa pol
alesfurlan1997
26. 05. 2011 13.48
take dobre tekme pri nas že lep čas ni bilo
beka-mb
26. 05. 2011 12.37
Sodnik je sodil korektno!
buenos
26. 05. 2011 12.34
3xzbrisanii ne bi se ravno strinjal z vsem,kar pišeš.Ravno tako pristaši Mb pluvajo čez Olimpijo in čez vse,kar je zelenega,vključno s teboj.Pa še nekaj je...če bereš malček oglase iz prejšnjega tedna,lahko vidiš nemalo komentarjev,kako bodo Domžale fasale petardo...in to ne enkrat,dvakrat.Potem pa,ko se po pretiranem hvaljenju zadeve zasučejo v nasprotno stran,se pa sproži kontra reakcija.Pa še o sodniku Skomini niste šparali z kritikami,kako je pristranski,da sodi v korist Olimpije,da ni za 3.ligo ...itd.Za včerajšnje sojenje pa nekako nimate komentarjev,ne? Drugače pa,kot sem že napisal,finalna tekma,ki je postregla z vsem,kar je lepega v nogometu in ki se je nebi sramovala nobena velika nogometna država...pa lep pozdrav
beka-mb
26. 05. 2011 12.20
2 naj tekmi v sezoni 2010/2011: Maribor : Olimpija (Ljudski vrt) Domžale : Maribor (Stožice); Še več takšnih tekem!!!!! Bravo fantje!!!
beka-mb
26. 05. 2011 12.19
Finta pa je v tem, da tudi Ljubljančan igra v dresu MB . Filipovič, tako da pljuvate nekateri tudi po svojih sokrajanih oz. someščanih, zakaj? Včeraj je zmagal nogomet!!! Zraven Domžal! Jaz še 1x čestitam Domžalam za zmago!!!! Odlična tekma, niti malo nisem razočaran, imam samo grenak priokus, ampak res odlična tekma!!!!!!!!!!!!!!
beka-mb
26. 05. 2011 12.15
3xzbrisanii...............se strinjam s teboj!
3xzbrisanii
26. 05. 2011 11.31
Taksnega finala res ni bilo letos nikjer v europi ! Tako napadlni nogomet , povezana igra , goli , atraktivnost itd. o taksnih finalah lahko samo sanjajo da ga bi imele drzave ki so v top 5 po ligah ! In kdo trdi nasprotno enostavno nima pojma ! No lahko pa da bo se tako finale v Italiji v nedeljo .... ( ostali so ze tako ali tako odigrani ) ... Res je bila vrhunska predstava obeh klubov tokrat ... Tk za informacijo a je kdo gledal hrvaski finale ? Na tribunah je bilo 1000 ljudi , tekma se je igrala na njivi in sama igra je bila tako slaba da ti je slo na bruhanje ! Res lepa igra , jz se osebno ne pomnem taksnega finala ... Mi gre pa nekaj v nos in sicer antimariborcani ( oziroma ljubljancani , ki se po formih spet oglasaja ) . Jz nwm , kaj imate vi toliko proti Mariboru. Tudi jz nisem iz MB ampak iz CE in ne pljuvam po MB ceprav smo stajerski rivali ! Ne vidim smisla zakaj bi pljuval po MB , ce smo pa za njimi tako v drzavem prvenstu kot tudi v pokalu hervis ! To enako pomeni za vas , LJ ! Vi niste pred MB v drzavnem prvenstu in vi niste igrali v finalu proti Domzalam ,ker so vam Domzale odciatel lekcijo na vasem stadionu 4 : 0 , pa se prejsni koli so vam pokazali pa ceprav so igrali z rezervami pa so vas zmagali s 3 : 0 ! Tako da prosim da se ne oglasate , ker to mi gre pa res na zivce ! A je tako tezko reci da je bil vrhunski nogomet , da sta obe ekipi igrali lep ter dober nogomet ? Ni ne ! Cistitke Domzalem za osvojeni kup ter cestitke Mariborcanim za osvojeno drzavno prvenstvo !
X-XY
26. 05. 2011 10.15
Pri Domžalah se vidijo sledi Siniše Stojanoviča, energija, bravo. Imeli so tudi malo sreče, tako kot je rekel trener. Naši vijolični pa, kak je reko Miljanič - so pokazali, da znajo igrati, presenetili so me, ker se niso ustrašili, vse pohvale za lepo, korektno igro. Če pa bi bil Berič bolj skoncentriran, bi lahko tudi slavili. Se vidimo v nedeljo v LV, na drugem polčasu.
LentN
26. 05. 2011 09.41
Za spremembo smo res gledali dobro tekmo. Ampak 24 ur ene same slike nimate ko je Maribor dal gol in se veselil, pa so zaostajali že za 2. Tak da... :S Drugače pa čestitke Domžalam. V nedeljo pa revanš v LV ;) Se vidimo!
dusan007
26. 05. 2011 09.25
čestitke domžalam!!! morajo si malo razdeliti lovorike, ne more eden imeti vse!!!
ergoline
26. 05. 2011 09.12
z igralcem manj zmagati, svaka jim čast in svaka čast da po dolgem času vidmo dobro tekmo na naših igriščih... bravo domžale
mymind
26. 05. 2011 09.09
Napaka pri strelcih! Pekič ni dal gola iz 11m ! Drugače pa čestitke Domžalah, škoda le da je sicer odlični Skomina želel biti glavni na igrišču in je preveč hitro piskal in delil kartone. Zaho se je pa spet pokazal v svoji luči. Žal.
EricFlat
26. 05. 2011 09.06
Včerajšnja tekma je bila najboljša v celotni letošnji sezoni. Sem navijač Maribora, vendar noben ekstremist. Maribor že nekaj časa kaže slabše predstave, ampak včeraj je pokazal ogromno. So pa Domžale bile še malce bolj motivirane, kar zna večkrat prevesiti tehtnico. V glavnem, tekma je bila naravnost perfektna in tudi mariborski klub je včeraj iz igrišča lahko odšel z dvignjeno glavo.
nx01
26. 05. 2011 08.59
Saj je kar prav, da si naslove ekipe malo porazdelijo. Nenazadnje, tudi Real Madrid je dobil tolažilni pokalni naslov, da ne obupa nad dominanco Barcelone :-)
kmitja
26. 05. 2011 08.52
bogdan damis se strinjam!!!