Nogomet

Domžalčani opozarjajo že leta, a (očitno) zaman

Domžale, 10. 05. 2015 12.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo Nogometnega kluba Domžale že leta opozarja na težave z odvodnjavanjem na stadionu v športne parku. Tako je sinoči močan naliv 'odplaknil' dvoboj domačinov z Luko Koper, ki bo odigran v ponedeljek.

"Zaradi kratke, a obenem intenzivne nevihte, je bilo igrišče v pol ure popolnoma poplavljeno in kot takšno, kljub hvalevrednim naporom vzdrževalcev, ki so s traktorjem vseskozi spravljali vodo z igrišča, neprimerno za izvedbo tekme. To se je zgodilo prvič v letošnji sezoni, a je potrebno opozoriti, da je bilo zelo veliko tekem, tako NK Domžale kot NK Kalcer Radomlje, odigranih v težkih, skorajda neregularnih pogojih. Razlog za to je dejstvo, da naše igrišče, kot skorajda edino v slovenski prvi ligi, nima urejenega ustreznega sistema odvodnjavanja, ki je nujno za igranje poklicnega nogometa na najvišji ravni. Na to težavo v klubu opozarjamo že celotno desetletje, vse od zgodovinske tekme s Sttutgartom, še posebej prepričljivi pa smo želeli biti pred letošnjo sezono, ko je postalo jasno, da bo igrišče veliko bolj obremenjeno kot prejšnja leta, saj na njem nastopata dve prvoligaški ekipi iz naše občine. To je prineslo večje stroške vzdrževanja, ki je seveda mnogo bolj intenzivno, saj je potrebno izvesti dvakrat več tekem kot v lanski sezoni. V NK Domžale smo Zavodu za šport in rekreacijo Domžale večkrat izrazili pripravljenost, da del gradbenih del izvedemo v lastni režiji, udarniško s pomočjo svojih sponzorjev, saj imamo v klubu že dlje časa pripravljen projekt potrebne sanacije. Žal so naše pobude naletele na gluha ušesa, čeprav smo po številnih težavah v jesenskem delu letošnje sezone, na problematiko odgovorne ponovno opozarjali," so sporočili iz domžalskega prvoligaša.

Luka Elsner je s svojimi izbranci še naprej v boju za drugo mesto v državnem prvenstvu.
Luka Elsner je s svojimi izbranci še naprej v boju za drugo mesto v državnem prvenstvu. FOTO: Damjan Žibert

Aktualno stanje lahko reši le upravljalec Zavod za šport in rekreacijo Domžale in ne kluba, ki na sicer dobro pripravljeni zelenici, igrata dvoboje državnega prvenstva. "Kljub temu, da so bila sredstva že zagotovljena v proračunu za leto 2016, so bila v drugem branju umaknjena iz kasneje sprejetega proračuna. Upamo in želimo si, da bodo po današnji odpovedi odgovorni na Zavodu in Občini le uvideli nujnost te vzdrževalne investicije ter jo čim prej tudi kvalitetno izvedli. Ker je termin, ko so dela zaradi izjemne zasedenosti stadiona sploh možna kratek in obenem prav tako že zelo blizu, se bojimo da potrebnih del v letošnjem letu ne bo mogoče izpeljati in bomo morali zdržati vsaj do naslednjega poletja, ko bi se vendarle lahko nekaj premaknilo," so še sporočili iz Domžal, kjer so še naprej osredotočeni na boj za drugo mesto v državnem prvenstvu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

texranger
10. 05. 2015 19.47
+1
Bi lahko v teh letih že sami kaj naredili, ne pa da samo opozarjajo. NK MB tudi sam vlaga v Ljudski vrt, ker občina, ki je lastnik noče. Bo treba malo rokave zavihat ne samo opozarjat, čakat na občino ali NZS in pametovat in obtoževat. Oražem starejši to leti na tebe.
mateey
10. 05. 2015 20.24
+3
a ti če bi bil podnajemnik v mansardnem stanovanju in bi ti streha puščala... bi opozoril lastnika, ki mu plačuješ najemnino ali bi mu na svoje stroške zamenjal streho??? dej premisli malo... lp
texranger
10. 05. 2015 23.27
+3
Ne smeši se s tako primerjavo. Bi mi UEFA postavljala pogoje, ki jih moram izpolnjevat za organizacijo tekem na najvišjem nivoju? Premisli kar pošteno preden se blamiraš. Lp
mateey
11. 05. 2015 16.11
-2
očitno ne kapiraš kaj sem ti želel povedat... a si sploh prebral članek drugač? notri piše da bi s svojimi sredstvi tudi rihtali in da imajo vse pripravljeno, vendar ni interesa pri "šefih" igrišča... ti si pa prec nekej navalil da naj sami rihtajo pa nevem kaj... lp
texranger
11. 05. 2015 23.01
Sem prebral, piše "del", DEL. Zdaj si pa ti biser preberi svoj prvi komentar kjer pišeš ".. bi opozoril lastnika, ki mu plačuješ najemnino ali bi mu na svoje stroške zamenjal streho??? Si sploh prebral članek?
felix59 drugič
10. 05. 2015 14.29
-9
Lahko bi si omislili nekakšne ogromne brisalce npr. tako kot pri avtu, in ko bi bilo dežja konec bi mokroto v trenutku obrisali in bi nemoteno igrali naprej. Sicer pa za dežjem posije sonce, če je pa sončno je pa tudi zelenica suha . Kaj se potem pritožujejo ???
GuzutiHrzantes
10. 05. 2015 21.14
+2