Nogomet

Kolobarić potrdil status bivšega za točko Gorice v Domžalah

Domžale, 28. 04. 2023 21.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

33. krog prve slovenske lige sta odprla Domžale in Gorica. Prvi polčas so dobili domači, v drugem pa je za delitev točk poskrbel Dario Kolobarić. Za nekdanjega člana Domžal je to tretji gol na zadnjih dveh nastopih, potem ko je Olimpiji minulo nedeljo zabil dvakrat.

Statistika tekme Domžale – Gorica
Statistika tekme Domžale – Gorica FOTO: Sofascore.com

S točko so lahko zagotovo bolj zadovoljni v gostujočem taboru, saj so zaostajali do 63. minute, ko je z natančnim strelom s približno 20 metrov zadel Dario Kolobarić

Domžalčani, ki so nujno potrebovali vse tri točke, da bi se v boju za evropska mesta približali četrtouvrščenemu Kopru, so začeli podjetneje. Za premoč so bili nagrajeni po dobre pol ure igre, ko je svoj prvenec v prvoligaški konkurenci dosegel leta 2006 rojeni Luka Topalović

Le štiri minute kasneje je na semaforju že pisalo 2:0, zmedo v obrambi Gorice je izkoristil Franko Kovačević. A veselje domačih navijačev – zbralo se jih je kakih 300 – je bilo kratkotrajno. Po ogledu počasnega posnetka je bilo jasno, da je v izgradnji napada prišlo do igre z roko, zaradi česar je glavni sodnik Rade Obrenović gol razveljavil. 

V nadaljevanju so se Goričani postavili višje, a pravih priložnosti vse do izenačujočega gola niso imeli. Pri izenačenju je praktično vse storil Kolobarić, ki je z razdalje sprožil izjemno natančen strel ob desni vratnici Gašperja Tratnika. 23-letni vratar se je stegnil, kot je dolg in širok, a veselje nekdanjemu članu Domžal in Kopra ni mogel preprečiti. 

V zaključku bi lahko obe ekipi prišli celo do polnega izkupička. V 88. minuti se je s parado izkazal Matevž Dajčar, ki je preprečil veselje domačim. Na drugi strani pa je v zadnji minuti dodatka nevarno meril rezervist Bernard Karrica, vendar za malenkost mimo okvira vrat. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.