Nogomet

'Dolgočasni' Ronaldo tarča kritik nekdanjega soigralca, ki pa hvali njegovo profesionalnost

Pariz, 22. 06. 2016 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropsko prvenstvo se zaenkrat ne razpleta po željah prvega zvezdnika tekmovanja Cristiana Ronalda, ki se ga je zdaj lotil še bivši soigralec Rafael van der Vaart. Nizozemec je sicer pohvalil Portugalčevo vztrajnost in izjemno profesionalnost, a ga zvezdnik Real Madrida kot oseba ni prepričal.

Ronaldo prvi pride in zadnji odide s treninga, pravi Van der Vaart.
Ronaldo prvi pride in zadnji odide s treninga, pravi Van der Vaart. FOTO: AP

Cristiano Ronaldo je v očeh Rafaela van der Vaarta izpadel kot "precej dolgočasna oseba". Tako je nekdanji nizozemski reprezentant in vezist Real Madrida opisal bivšega soigralca s stadiona Santiaga Bernabeua, ki zaenkrat ni navdušil na letošnjem evropskem prvenstvu v nogometu. Van der Vaartove domovine ni med 24 moštvi v Franciji, 31-letni Ronaldo pa po dveh tekmah z Islandijo in Avstrijo kljub številnim priložnostim še ni zadel. Po prvem obračunu z Islandijo (1:1) so odmevale njegove kritične izjave na račun otočanov, po zadnjem remiju brez golov z Avstrijo pa njegova zapravljena enajstmetrovka v zadnjih minutah. Zdaj je udaril še Van der Vaart, ki kljub zvezdniškemu prahu, ki obdaja portugalsko številko sedem, pozna malce drugačnega Ronalda.

"Ne verjamem, da bi lahko bila tesna prijatelja. Cristiano je precej dolgočasen kot oseba," je izjavil Van der Vaart, nogometaš, ki so ga imeli tudi na vrhuncu kariere radi le redki. Zlatan Ibrahimović je imel z Nizozemcem veliko težav pri Ajaxu, kjer se je uspel uveljaviti kljub temu, da naj bi mu soigralec vedno znova metal polena pod noge. Van der Vaart si je kasneje privoščil tudi odmevno ločitev od soproge Sylvie Meis in začel razmerje s spremljevalko nekdanjega soigralca Khalida Boulahrouza. Van der Vaart, ki zdaj igra za Real Betis v španski ligi, je pred morebitnim srečanjem z Ronaldom v prihajajoči sezoni vseeno omilil svoje besede in o staremu znancu še povedal: "Je izjemen profesionalec. Prvi pride na trening in zadnji odide."

Ronaldo je kritike na svoj račun po zadnji tekmi z Avstrijo malce omilil s posredovanjem pri predstavnikih varnostne službe, ki so poskušali z zelenice odstraniti navijača, ki se je želel s članom Real Madrida fotografirati. Ronaldo ga je "rešil" in mirno poziral, Evropska nogometna zveza (Uefa) pa je Portugalsko nogometno zvezo (FPF) nagradila z odprtjem disciplinskega postopka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hugdo1
22. 06. 2016 14.51
+0
Jokica Ronaldo ponoči gleda Messija kako raztura na copa America .. In ko glih pišete o neki profesionalnosti Ronalda kaj pa dejstvo, da vzame mikfrofon novinarju in ga potem vrže v mlako ???
edinho70
22. 06. 2016 12.20
+0
Dan D za Portugal.....
majonezko132
22. 06. 2016 12.15
+0
malo se lahko umirite z ronaldom.. saj copa america tudi poteka malo še o mesiju napišite
mptour
22. 06. 2016 10.55
-1
Bla, bla, bla, bla....... bla, bla, bla....... bljak.