Nogomet

Doffo: V nedeljo želimo pokvariti celjsko veselje

Ljubljana, 26. 04. 2024 14.38 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska prva nogometna liga lahko v nedeljo dobi novega prvaka. Vse bo odvisno od obračuna vodilnega Celja in drugouvrščene Olimpije, ki se bosta simbolično za naslov prvaka pomerila na stadionu Z'dežele. Celjani morajo za drugo prvenstveno zvezdico pred domačo publiko ostati neporaženi, a nogometaši Olimpije imajo drugačen načrte.

Celje ima štiri kroge pred koncem pred aktualnim prvakom Olimpijo devet točk prednosti, kar pomeni, da lahko na medsebojni, v kolikor Olimpija ne zmaga, že postane prvak. Zoran Zeljković bo zato s svojimi varovanci lovili zmago, ki bi pomenila, da Zmaji ostajajo v borbi za naslov prvaka. Zeleno-beli se v dvoboj podajajo z visoko zmago nad Aluminijem, na drugi strani pa so Celjani minuli vikend na domačih tleh klonil proti Domžalam.

"Pozna se, da smo letos igrali v Evropi, ki terja svoj davek. Mislim, da je to eden izmed glavnih razlogov, da je razlika med ekipama tako velika. Naporno je igrati na več frontah, na dva, tri dni. Tudi vzdušje na evropskih tekmah in v domači ligi je, roko na srce, drugačno. Prepričan sem, da je kljub vsemu Evropa pripomogla k dokaj uspešni sezoni. To ni bilo slabo leto za Olimpijo. Vse do konca tekmovanja želimo ostati v igri za ubranitev naslova. Za to vsak dan treniramo, to ostaja v naših mislih," je pred ključnim prvenstvenim srečanjem prepričan vezist Olimpije Agustin Doffo.

Utrinek z marčevske tekme Olimpije in Celja, ki se je končala z 1:1
Utrinek z marčevske tekme Olimpije in Celja, ki se je končala z 1:1 FOTO: Damjan Žibert

"V nedeljo želimo pokvariti celjsko veselje. Zmaga je za nas izredno pomembna, približamo se lahko vodilnim in ostanemo v igri za ubranitev naslova. Vemo, da nas čaka težka tekma, a po njej želimo biti bližje Celju in se za naslov boriti vse do konca," je prepričan 28-letni Argentinec, ki še čaka na prvi zadetek v zeleno-belem dresu.

Ne glede na razplet sezone bo Doffo tudi v naslednji sezoni branil barve ljubljanske Olimpije, saj je novembra lani podaljšal pogodbo z Zmaji do leta 2026. "Srečen sem v Ljubljani. Tukaj se res dobro počutim. To je eden izmed razlogov, da sem s klubom podaljšal pogodbo in ostal v Olimpiji. Tu nameravam ostati tudi v prihodnosti, je pa res, da v nogometu nikoli ne veš, kaj te čaka. Gremo tekmo po tekmo in obenem upamo, da nam bo zdravje dobro služilo. Pomembno je, da te pri vsem skupaj ne zaustavi poškodba," je o svoji prihodnosti povedal Argentinec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ferjalec
26. 04. 2024 19.46
+3
zmerni pesimist
26. 04. 2024 18.49
+2
haha kdo je pa to
dinozaver79
26. 04. 2024 18.19
+4
Liga je odlocena
Mambo
26. 04. 2024 15.58
+7
Malo pozno je za takšno razmišljanje Doffa. Celje zasluženo prvak.
osiveli_ritmični_gimnastik
26. 04. 2024 17.31
+4
patroljub
26. 04. 2024 15.23
+8
Kakršnekoli načrte že ima olimpija, prvak bo Celje.....