Nogomet

Navijači varšavske Legie s pestmi nad lastne nogometaše, hrvaški trener jih brani: To je igra za moške

Varšava, 03. 10. 2017 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Okoli petdeset navijačev poljskega kluba Legia iz Varšave se je po porazu na derbiju z Lechom s pestmi lotilo nogometašev in članov strokovnega vodstva. Za piko na i je poskrbel hrvaški trener Legie Romeo Jozak, ki je opravičeval huliganizem.

"Čutim, da so igralci izdali navijače. To je igra za moške, ne za punčke," je po incidentih v Poznanu, kjer je lahko videl, kako so njegove varovance in sodelavce napadli navijači lastnega moštva, govoril hrvaški trener poljskega velikana Romeo Jozak. Približno 50 navijačev ali bolje rečeno huliganov se je po porazu na tekmi z Lechom iz Poznana (0:3) lotilo svojih ljubljencev, ki so jih poleti razočarali že z izpadom iz kvalifikacij za Ligo prvakov. Seveda niti poznejši poraz s Šerifom v Ligi Evropa niti težave v domačem prvenstvu niso opravičilo za obračunavanje privržencev trenutno osmouvrščenega kluba poljskega prvenstva, ki jih ni pomirila niti menjava na mestu trenerja, kjer Jozak še čaka na prvo zmago, "izkazal" pa se je tudi z opravičevanjem navijaškega nasilja.

Navijači Legie na tekmi pretekle sezone v Amsterdamu.
Navijači Legie na tekmi pretekle sezone v Amsterdamu. FOTO: AP

Vse skupaj se je zgodilo na klubskem parkirišču pred stadionom, kjer so tisti najbolj srboriti člane kluba pozvali, naj stopijo z avtobusa. Po poročanju poljskega Sporta so nogometaši skupaj s člani strokovnega vodstva pričakovali pogovor, dobili pa so klofute. Jozaku naj bi vodja navijačev povedal, da gre vse skupaj na rovaš odnosa nogometašev in da nad trenerjem, vsaj za zdaj, navijači nimajo pripomb. Vprašanje je, kako se počutijo varovanci hrvaškega stratega, ki so po klofutah dobili tudi jasne zahteve najbolj gorečih privržencev. Razen nekaj modric naj nihče ne bi bil resneje poškodovan, so pa huligani zagrozili, da bodo "sankcije" naslednjič resnejše, če ekipa ne bo začela zmagovati. Klub se skupaj z organi pregona, vsaj uradno, še ni odzval.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebalvisvoju
04. 10. 2017 07.38
+2
vsak ki podpira kakrsno koli obliko nasilja je nedorasel clovek oz. mentalno bolan
murinar
03. 10. 2017 12.46
+8
hrvat brani huligane ? PRIMITIVEC sam je enak
komarec
03. 10. 2017 12.39
+0
Organi pregona se nogometnih huliganov preprosto bojijo.
odkimasin
03. 10. 2017 12.09
-7
Green Dragonsov se vsi bojijijo! Ole, ole, ole, Olimpija šampion!
komarec
03. 10. 2017 12.40
+6
komarec
03. 10. 2017 12.44
+8
Sem že videl primer ko so taki "junaki" prišli delat zgago na vaško veselico, pa so krepki kmečki fantje vzeli stvari v svoje roke. V parih minutah so jih zložili kot polena za drva.
Nevzdrzni
03. 10. 2017 11.20
+2
Bom komentiral po nasledni tekmi ker takrat bo znano ce je zaleglo...