Nogomet

Maradoni ušlo v mikrofon: 'Messi je dobra oseba, nima pa osebnosti vodje'

Pariz, 10. 06. 2016 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pozorni mediji so na promocijskem dogodku v Parizu ujeli odmevne izjave velikana argentinskega nogometa Diega Armanda Maradone. Legendarni Južnoameričan je v pogovoru s Pelejem kritiziral svojega nesojenega naslednika Lionela Messija.

Diego Maradona med spremljanjem lanskoletnih tekem svetovnega prvenstva v ragbiju v Londonu.
Diego Maradona med spremljanjem lanskoletnih tekem svetovnega prvenstva v ragbiju v Londonu. FOTO: AP

Zvezdnik Barcelone in kapetan argentinske reprezentance Lionel Messi nima osebnosti, da bi na svojih plečih kot pravi kapetan nosil svoje moštvo. To je na četrtkovem promocijskem dogodku v Parizu ušlo Diegu Armandu Maradoni, legendi argentinskega nogometa, ki je Messija vodil na neuspešnem SP 2010, kjer je sodelovala tudi Slovenija. Izpad proti Nemčiji v četrtfinalu velja za eno največjih Messijevih razočaranj v karieri, petkratnega osvajalca zlate žoge pa sicer večkrat primerjajo s slovitim rojakom. Priljubljenost Maradone je za Messija v domovini praktično nedosegljiva, saj je član Barcelone vedno znova tarča kritik zaradi neuspehov gavčev na velikih tekmovanjih. Trenutno se mudijo na Copi Americi, kjer je brez Messija Argentina odigrala zelo dobro uvodno tekmo in premagala branilce naslova Čilence (2:1), iz Pariza pa je v smeri Združenih držav Amerike poletela odmevna kritika.

Maradona je v francoski prestolnici skupaj s še nekaterimi nogometnimi legendami, tudi s Pelejem, s katerim sta za razliko od številnih dvobojev v medijih navdušeno pozirala in se pogovarjala, odigral tudi revialno nogometno tekmo. Prav zasebni pogovor z Brazilcem pa so uspeli ujeti pozorni mediji, ki so slišali Maradonin odziv na Pelejevo vprašanje, če je Messi dobra oseba. "Da, je dobra oseba, a nima osebnosti," je po krajšem razmisleku Peleju odvrnil Maradona. "Nima osebnosti, da bi bil vodja ekipe." Maradona je to odliko posedoval v izobilju in Argentino popeljal do naslova na SP 1986, finale pa so Argentinci z njim v moštvu štiri leta kasneje izgubili. Messi je deloma utišal kritike na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer je leta 2014 pomagal Argentincem do finala, a je bila od njih spet boljša Nemčija. Leto kasneje so belo-sinje modri doživeli novo razočaranje v finalu Cope Americe. Na letošnji jubilejni izvedbi ameriškega prvenstva bo moral Messi spet igrati s pričakovanji celotne države na plečih, po zagotovilih selektorja Gerarda Martina bo nared za petkov obračun s Panamo, proti kateri bi si lahko Argentinci že priigrali napredovanje.

Maradona, nekdanji član Boce Juniors, Seville, Napolija in tako kot Messi Barcelone je napovedal tudi prihajajoče evropsko prvenstvo, kjer največ pričakuje od starega nasprotnika svojega rojaka Cristiana Ronalda. "Kdo bo zvezda? Cristiano, brez dvoma. Je eden izmed tistih igralcev, ki lahko lastnoročno popelje svojo ekipo v finale. Je del nogometne dediščine. Vsak, ki mu je všeč nogomet, mu je všeč tudi Cristiano," je člana Real Madrida pohvalila mitska desetica. "Mislim, da nogometaš njegovega kova na takšnem turnirju ni pod pritiskom. Tisti, ki bi morali čutiti pritisk, so branilci, ki ga morajo med tekmami pokrivati. Favoriti? V današnjem nogometu ni majhnih nasprotnikov. Vsak te lahko preseneti na kakšni tekmi. Veliko ekip bi se lahko dobro odrezalo, toda nato bo odločala žoga. Denimo Angleži so se kar izboljšali." Med tistimi, ki si jih najbolj želi ogledati, je Maradona omenil belgijska reprezentanta Edena Hazarda in Kevina De Bruyneja, poleg njiju pa tudi Španca Andresa Iniesto in Angleža Wayna Rooneyja. "Oni so tisti, zaradi katerih se usedeš pred televizijo in gledaš tekme," še pravi Maradona. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
11. 06. 2016 09.44
+1
MM?
10. 06. 2016 19.20
+2
Sportko, evo, Maradona je razjasnil, zakaj ne maraš CR7.
MM?
10. 06. 2016 19.17
+3
Nekako zveni logično, da tisti, ki se je drogiral reče za tistega, ki je "samo" utajil davke, da je dobra oseba.
mcHudurra
10. 06. 2016 17.23
+3
Maradona bi moral biti tiho, vse kar je naredil v nogometu je pokvaril s tem, da je večino življenja na drogah in z tem je izgubil vso kredibilnost in pravico dajati razne sodbe.
Mr.Somebody
10. 06. 2016 15.49
-4
Valda da nima osebnosti vodje, če pa namesto o igri nonstop razmišlja kako bo utajil davke
MesOjediPinGvin
10. 06. 2016 18.19
+2
vectron
10. 06. 2016 12.52
-2
Ne more se Takratna Argentina primerjat z današnjo, bila je res takrat dobra ekipa popolnjena na vseh igralnih mestih. Je pa Messi definitivno boljši nogometaš od Maradonne
borut30
10. 06. 2016 13.56
+3
Po čem sklepaš, da je boljši? Ne zanimajo me številke, ampak dejstvo. Ker Maradona je v vseh klubih, pri katerih je nastopil, bil pravi vodja, z velikimi uspehi. Messi igra celo življenje samo v enem, res da z uspehi, vendar celotna igra sloni na njegovemu načinu igranja. V domovini ni niti približno ponovil iger iz kluba, kar pa Diego je.
vectron
10. 06. 2016 14.22
-2
Po čem sklepam, gledal sem oba igrat, definitivno je Messi boljši, pa čeprav ni bil nikoli svetovni prvak. In eni imajo to za merilo, sam Maradona je v reprezentanci imel zelo dobre igralce v sredini in obrambi,da o napadu ne govorimo. V klubih pa sta oba dominirala. Če pa malo pogledaš kako se je v času Maradone igralo, boš verjetno videl da se je manj teklo, pokrivalo in igralo agresivno. Današnji nogomet je hitrejši, več je tekem itd. Maradona v današnjem nogometu nebi bil tako dober kot je bil v tistem času
MM?
10. 06. 2016 19.18
+4
Fora je v tem, da se svet modernizira in zato bomo imeli vedno občutek, da je sedanje boljše kot prejšnje. In čez 10, 20 let bo tu novi "Messi", ki bo boljši od starega.
laycan
11. 06. 2016 08.27
+2
vectron res nimaš pojma kaj govoriš.vsaj malo pobrskaj po internetu,pa boš videl kaka ekipa je argentina.ali pa res samo poznaš' messija.aguero,je top špica od igralca in to je samo eden.
laycan
11. 06. 2016 08.29
+3
nimajo pa vodje,ker messi pač nima vodstvenih sposobnosti,če bi jih imel je taka ekipa svetovni prvak.
borut30
10. 06. 2016 12.47
+3
Povedal je, kar je že dolgo jasno. Tukaj ni dileme......
JJZGEODPRASKAKATJO
10. 06. 2016 12.46
-6
MESSI JE DOBRA OSEBA SAMO LAZE UTAJUJE PLUVA LEPO TE PROSIM TO JE IZREDNO POKVARJENA OSEBA FUJ
MesOjediPinGvin
10. 06. 2016 18.21
+5
A tebi še vedno Caps Lock šteka? Pa stavek brez kakršnih koli ločil. Čestitam. Pravi si za pisanje člankov na tem portalu.
fihner
10. 06. 2016 18.52
+4
Taja Zagar
10. 06. 2016 12.34
-1
glih se messi sekira kaj si o njem misljo v argentini hahhahahahha