Nogomet

Di Matteo: Sezona še ni popolnoma izgubljena ...

London, 05. 03. 2012 20.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novopečeni trener londonskega Chelseaja Roberto Di Matteo je v pogovoru za uradno spletno stran kluba dejal, da je lahko letošnja sezona kljub mnogim težavam še vedno izjemno uspešna.

Italijan Roberto Di Matteo, ki je trenersko palico prevzel, potem ko je lastnik kluba Roman Abramovič odpustil Portugalca Andrea Villasa-Boasa, bo svojo novo nalogo opravljal na tekmi FA pokala, ko se bodo Londončani pomerili z Birminghamom.

Roberto Di Matteo in Andre Villas-Boas pred začetkom letošnje sezone.
Roberto Di Matteo in Andre Villas-Boas pred začetkom letošnje sezone. FOTO: Reuters

Chelsea se v domačem prvenstvu bori za četrto mesto, ki še vodi v kvalifikacije za nastop v Ligi prvakov, kjer so se v letošnji sezoni že prebili v osmino finala. Na prvi tekmi so bili poraženi proti Napoliju (3:1) in vse kaže, da se bodo morali posloviti še od letošnjega elitnega tekmovanja. "Sedaj je naša glavna naloga, da še naprej dosegamo dobre izide tako v domači ligi kot tudi v LP in FA pokalu. Sezona še ni popolnoma izgubljena," je razlagal Di Matteo in nadaljeval: "Za vsemi v našem klubu je trenutno izjemno napornih 24 ur. Villas-Boas je v klub prinesel kar nekaj dobrih novosti, od katerih bomo vsi skupaj ogromno odnesli. Zelo sem užival, ko sem delal z njim in ostala bova prijatelja za vse večne čase. Že sem govoril z večino igralcev in skupaj smo si že določili nekaj novih ciljev pred nadaljevanjem sezone."

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Saso7
06. 03. 2012 13.12
-2
pomoje da tut
buldog95
06. 03. 2012 10.43
+0
SPET BLEFIRAJO.TREBA SE JE ENKRAT SPRIJAZNITI Z Z RESNICO IN DEJSTVOM.TUDI MI NAVIJAČI UNITEDA SMO SE MORALI SPRIJAZNITI Z TRENUTNO SITUACIJO IN SMO ŠE NAPREJ ZVESTI NAVIJAČI IN GA ŠE NAPREJ ČUSTVENO LJUBIMO.
boyam
06. 03. 2012 13.11
+5
mihec87
06. 03. 2012 00.16
+10
Po moje se jim v ligo prvakov se uspe uvrstit... brez zamere ampak nadaljevanje letosne sezone v ligi prvakov se ne zdi res mozno fa cup tut ni usak drug dan tko da ce se osredotocjo le na uvrstitev za nasledno leto pa nekak "obupajo" da letos naujo nc usvojil glede na to kaka zmeda je... pa vec stabilnosti cez poletje, stare prodat, kupih kazga kvazi gerrarda pa mlajsga terryja... pa bo
pehtaa
06. 03. 2012 09.08
-13
EJ strom od kdaj je pa chealsi VELIK KLUB=? KDaj ste LP osvojil al pa evropa ligo? Ne še=? POl se blizu niste VELIKIM KLUBOM,
pehtaa
06. 03. 2012 09.08
-11
SEj se vid prvih 5 ekip v angliji je slabsih kot BASEL hahah
mihec87
06. 03. 2012 09.54
+7
Sej Arsenal je tut ni. Pa veliko ostalih dobrih ekip tut ne. In ne navijam za Chelsea, temvec za Juventus, ti veliki nogometni expert, ce ti to ni jasno po sliki tocno zraven mojega imena.
chelsea_92
06. 03. 2012 10.08
+12
pehtaa sai Basel tut potem premaga use španske ekipe razen Reala pa Barce
Strom69
05. 03. 2012 23.55
+36
Mislim, da mi vse bolj postaja jasno zakaj je Abramovič odpustil AVB-ja. Očitno je bil prepad med Andrejem in nekaterimi starejšimi nosilci igre precej večji kot smo mislili oz kot sem sam upal da je. Z nekaj, ni rečeno da slabimi. potezami si je zakoličil usodo in je moral iti. Npr. ko je Anelkaju in Alexu prepovedal treniranje s prvo ekipo, ko sta izrazila željo po odhodu, ko enemu ali obema ni dovolil, da se udeležita božične večerje, ko je kot sankcijo pustil Lamparda, Cola in Essiena na klopi proti Napoliju ker so javno nasprotovali proti njemu. Jaz sem 100% prepričan, da je s temi potezami želel le najboljše klubu in je postopal v dobri nameri, čisto vse poteze razumem zakaj jih je storil AMPAK tu je ena velika razlika, če te poteze naredi trener, ki je star 34 let in si na ta način želi izboriti avtoriteto pred nekaterimi igralci, ki so isto stari kot on ali če te poteze potegne starejši, izkušenejši trener z večjo kilometrino. Če bi AVB preprosto bil vsaj 10let starejši sem prepričan, da bi s temi dejanji dosegel želeni učinek, igralci se mu ne bi uprli in še danes bi sedel na klopi, Chelsea pa bi imel bistveno boljše rezultate. In sumim, da so igralci bojkotirali tekmo proti WBA-ju (neverjetno katastrofalna in brezvoljna igra) samo za to, da poskrbijo da AVB dokončno odleti. Očitno je bil res premlad za tako velik klub in mu preprosto ni bilo usojeno. In zaradi vsega zgoraj napisanega se je Abramovič vstrašil za LP naslednjo sezono ker ko se tako vidni igralci tako skupinsko enkrat uprejo trenerju je žal vsega konec. Že res, da bi se večini ravno tem starejšim igralcem poleti zahvalil za sodelovanje (z ozirom na prihodnost) AMPAK s kom bi jih zamenjal? Namreč to stanje oz upor, ki je vladal v slačilnici (ČE bi AVB ostal na klopi do konca sezone) bi poskrbel, da Chelsea drugo leto ne bi bil niti blizu LP. Vse tekme do konca sezone bi izgledale približno tako kot proti WBA-ju in Modri ne bi vidli LP kar pa je OSNOVNI cilj za Abramoviča in to z razlogom: samo z igranjem v LP lahko pritegneš v klub največje igralce sveta (ki jih Chelsea za transformacijo potrebuje, poleg mladih talentov), lep primer je liv'pool. Torej, pripeljati tako mladega in tako relativno neizkušenega trenerja na klop kluba kot je Chelsea (ki je v novejši zgodovini pač evropski velikan pa če vam je nekaterim to všeč ali ne) je bilo veliko tveganje, ki pa se ŽAL ni izplačalo. Z odhodom AVB-ja so se tistim igralcem, ki v Chelsea-ju nekaj veljajo, uresničile želje in zdaj sem prepričan, da se bojo trudili rešiti sezono. Nadejam se, da bom do konca sezone gledal borbeni, neustrašni Chelsea in predvsem Chelsea, ki se ne preda!!! Blues till the end!!! Tako, zdaj sem napisal življenjsko delo ker sem tako čutil, zdaj bo lažje zaspat. =)
Strom69
06. 03. 2012 00.12
+23
Nisem še končal. Povedal bi še samo mnenje, glede trenerja, ki bi po moje bil najbolj primeren, da poleti prevzame Chelsea. Za moje pojme je to lahko samo Jose Mourinho, iz več razlogov. 1. Veliko igralcev je še vedno tukaj iz njegovega časa in to pomeni, da če tudi ni več pri Chelsea-ju par let, to ekipo še vedno zelo dobro pozna. 2. Z vsemi legendami kluba (ti, ki so se uprli AVB-ju) še ima vedno zelo dober odnos, on ima rad njih, oni njega. Ob tem seveda ne rabim omenit kakšna je njegova karizma in avtoriteta pri igralcih. In ta dva razloga sta bistvena za nadaljnje razmišljanje. Namreč ČE kdo, potem bi lahko Mourinho iz teh starejših igralcev izstisnil še tisti maximum, ki verjamem da so ga še sposobni pokazat, vendar za to rabijo pravega motivatorja - njega. Jose bi potem ocenil, v katerih od teh starejših igralcev še je potencial in v katerih ne. Prve bi obdržal, slednje odslovil. In ustvaril bi pomoje zelo dobro mešanico izkušenih in mladih, nadebudnih igralcev. Poleg vsega pa bi se ob prihodu Mourinha prihranil predvsem čas. Ravno iz razloga, ker že dobro pozna to ekipo in ne bi rabil npr. vsaj enega leta (kot AVB ali katerikoli drug trener), da ugotovi na katere igralce še gre računati in na katere ne več. Tako bi tudi po Abramovičevih željah rezultati začeli prihajati hitreje. Zatorej, poleti dobesedno molim, da pride nazaj veliki Mourinho. To preprosto ne bi bila brca v temo in ne bi bilo tveganja kot pri Andreju. Pa tudi če ne pride v končni fazi, sem se odločil, da se poleti pustim presenetit kaj bo prinesla prihodnost. Upam da svetlejše čase. Zdaj pa je res čas za spanje. C'mon Chelseaaaaa!!!! KTBFFH
superfly7
06. 03. 2012 01.12
+5
Mou je pobožna želja vsakega navijača Chelseaja :) ampak nažalost se vsaj 2 sezoni nedosegljiva :)
313representin
06. 03. 2012 07.49
-6
Jose Mourinho bo nadaljeval naslednjo sezono pri Realu, sem si že 2 dni nazaj prebral na eni izmed španskih strani. Tako da srečno pri iskanju drugega trenerja !
a22
06. 03. 2012 08.04
+3
Mou ima pogodbo z kraljevim klubom do 2014. Zna se zgoditi,da pride v Chelsea ampak,ko z Realom osvoji LA ligo in ligo prvakov :)
the special1
06. 03. 2012 08.05
+3
avb je tut poznau te stare igralce, saj pa je bil pomočnik od velikea mourinha ko je ta treniral chelsea
TheEnko20
06. 03. 2012 09.50
+4
mora se vedet kdo je trener kdo je igralec pa tut ce je igralec starejsi eno spostovanje mora bit! zal mi je AVB , Lp.
Freemason
06. 03. 2012 14.44
+4
Strom69 Sam neki igralci dobivajo milijone na svoje račune zato da igrajo nogomet in da dajo vse odsebe neglede kaj se dogaja v slačilnici. Nemaram take igralce ki delajo upore proti svojemu klubu in trenerju on so plačani zato da igrajo in to je to konc debate!!
Strom69
06. 03. 2012 17.37
+1
@the special1 Že res, ampak on je bil "le" trener, ki je skrbel za informacije o nasprotnikih (opposition coach) in sigurno te igralce ni poznal v tolikšni meri kot Mourinho. @zibby Se popolnoma strinjam s tabo. Ampak v teoriji je lahko to rečt, v praksi pa je to nekaj popolnoma drugega. Kot trener moraš že s svojo postavo, karizmo, avtoriteto poskrbet da te igralci spoštujejo. In leta tu igrajo zelo veliko vlogo, kar pa ne govori AVB-ju v prid, ki je bil isto star kot nekateri igralci. In ko je kemija v slačilnici porušena je konec, je šah mat pozicija kjer ne gre več naprej. Abramovič in vodstvo so meli samo dve možnosti: odpustiti 25 igralcev ali trenerja. ;) Zato jih razumem, kar pa ne pomeni, da mi ni zelo žal da je to tega prišlo. AVB-ju želim res vse najboljše v življenju in čez nekaj let bo ob boku najboljših trenerjev!
paris86
05. 03. 2012 22.59
+13
iz Napolija niso nesli tak hudo slabega rezultata sam zaj ko pa so odpustili Boasa (kar je napaka) pa dvomim da bo kaj z napredovanjem...
superdonleon
06. 03. 2012 12.55
+6
tekme ni konec dokler sodnik ne da znaka da je konec, dali so gol v gosteh kar ponavadi šteje za dva doma, tako da če dajo dva komada Napiliju in nobenega ne dobijo gre Chelsea naprej, če se Wenger ni predal pa ima 4 gole zaostanka z tem da Milan ne sme dat nobenega kar pomeni da jih mora dat Arsenal 5 za nadaljevanje ali več v primeru da Milan doseže gol potem tudi Napili še ni rešen
lukajecar
05. 03. 2012 22.41
+30
chelsea 2.-0 napoli
juanmata10cfc
06. 03. 2012 13.24
+6
CHELSEA_KTBFFH
06. 03. 2012 17.48
+4
paulo19
05. 03. 2012 22.34
+20
v pokalu imajo vse v svojih rokah, v ligi prvakov rabijo 2:0, kar so sposobni doseči, kot so zmagali na odločilni tekmi valencijo 3:0, pa tudi 3. mesto je še možno dobiti tako da
juanmata10cfc
06. 03. 2012 16.00
+5
Madridista7
05. 03. 2012 22.31
+12
Men se ne zdi nikoli pametna poteza da se trenerja menja sredi sezone ZLASTi ob tako pomembnem času(na robu izpada iz LP, slabo jim kaže za v preboj v LP naslednje leto).Ok če bi bil kje kak spor že toda neverjamem da bo nekdo na novo hitro postavil vse v red
the special1
06. 03. 2012 08.09
+4
če pa ga igralci ne marajo, kaj bo te naredo če oni nebi hotli špilat. toti pomočnik ko je zaj se mi zdi da si nebo tak upo puščat te izkušene igralce kot je to naredil avb. saj niso nič kaj starejši kot lani ko so zgubli za točko ligo , pa pred lani ko so jo osvojili pa...
xyt
05. 03. 2012 21.51
+15
Seveda, da ni, povsem realne možnosti so še za napredovanje v LP, prav tako četrto mesto v prvenstvu, ki vodi naslednje leto v LP. Torej, kaj naj bi sanjal ali spet "strokovnjaki" na delu?
Chelsea2011
05. 03. 2012 21.51
+28
Vse kar se trenutno dogaja mi je zelo všeč AVB je res dober trener ampak je chelsea prevelki zalogaj za njega Di Matteo je super trener milsim da bo zelo dobro vodil ekipo mislim da lahka prpelje ekipo do 3 mesta in usvoji fa cup to največ pričakujem od njega tudi če spravi v ligo prvakov bom zelo vesel bomo videli kako se bo vse udvijalo nasljedno sezono milsim da bi že biu čas da se poberemo in najdemo tisto zmagovalno formo:D
mhhm27
05. 03. 2012 21.58
+16
tadej47
05. 03. 2012 22.00
-24
hahahahahahahahaha! zbuuuuudi seee! aloooo alo! zbuuuudi se! zamudu boš v sluuužboo... zbuuuuuuuuuuuuuudiii see!
Chelsea2011
05. 03. 2012 22.04
+14
tadej-za chelsea že navivam 14 let in dobro vem kaj govorim:D
mhhm27
05. 03. 2012 22.07
+15
tadej47 chelsea je zelo dober klub z dobrimi igralci in nevem zakaj jim nebi uspelo
mt8
06. 03. 2012 00.30
+15
tadej47 zbuuuuuudiiii seeeee frutek te čaka!!!!!! :D
strukl008
05. 03. 2012 21.46
-14
David Bajs
05. 03. 2012 21.44
-15