Nogomet

VIDEO: Deschamps: Pogba in Griezmann nista zadovoljna, ker sta začela na klopi

Marseille, 16. 06. 2016 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Francoski selektor Didier Deschamps je po zmagi nad Albanijo, ki je bila za gostiteljico Eura 2016 Francijo dovolj, da je potrdila uvrstitev v osmino finala, hvalil zvezdnika Paula Pogbaja in Antoina Griezmanna. Oba je presenetljivo pustil na klopi. Albanski selektor še verjame v napredovanje.

Slavje Francozov je bilo po obeh zadetkih huronsko.
Slavje Francozov je bilo po obeh zadetkih huronsko. FOTO: AP

Francozi so večino druge tekme skupine A z Albanijo delovali nemočno in na koncu že drugič zapored v zadnjih minutah odnesli vse tri točke, ki so bile na marsejskem stadionu Stade Velodrome dovolj za ekspresno napredovanje v osmino finala. 42. ekipa z lestvice Mednarodne nogometne zveze (Fifa) bi lahko tudi šokirala domače navijače, če ne bi zapravila vsaj dveh zelo lepih priložnosti, enkrat se je zatresla tudi vratnica Huga Llorisa. Čeprav navijači Albanije še vedno čakajo na prvi zadetek ob debitantskem nastopu na velikem turnirju, so se lahko po prikazanem upravičeno nadejali vsaj točke, toda eden najnižjih na zelenici Antoine Griezmann je zatresel balkansko mrežo s strelom z glavo, ko na semaforju za redni del igre ni ostala niti minuta. Prvega zvezdnika galskih petelinov Paula Pogbaja tako kot Griezmanna ni bilo v prvi postavi, a je član Juventusa vstopil za začetek drugega polčasa in pomagal precej izboljšati igro.

"Pogba je bil bolj taktična odločitev," je za UEFA.com po slavju in uvrstitvi v osmino finala povedal selektor Didier Deschamps, ki se je zmagovito vrnil v nekoč domači Marseille, kjer je igral in bil tudi trener Olympiqua. "S tistim sistemom smo mislili, da potrebujemo dva borca na sredini igrišča. Kar pa se tiče Griezmanna - upravljam z njim. A niti on niti Pogba nista zadovoljna. Pogosto igralci, ki pridejo s klopi, lahko naredijo razliko. Tako je bilo na otvoritveni tekmi in tako je bilo tudi tukaj." Eden izmed igralcev letošnjega prvenstva Dimitri Payet, strelec zmagovitega zadetka na otvoritvenem obračunu z Romunijo, je s še enim zadetkom v zadnjih sekundah že kar pretirano olepšal končni rezultat. Prvi igralec angleškega West Ham Uniteda se je ekspresno iz nogometaša, ki ni bil v načrtih selektorjev državne izbrane vrste, spremenil v nekoga, ki je nezamenljiv. Tudi sam je igral "doma" kot nekdanji član pristaniškega velikana.

Albanci so imeli vsaj eno veliko priložnost za zadetek.
Albanci so imeli vsaj eno veliko priložnost za zadetek. FOTO: AP

"Payet je postal stanovitnejši. Vedno je imel sposobnost in veliko samozavest. Zdaj je v situacijah ena na ena in dvobojih vedno pripravljen na boj," je spremembe pri na otoku Reunion rojenemu nogometašu našteval Deschamps. "Albanija je igrala z velikim srcem in moštvenim duhom. Dobro so se branili in sposobni so udariti prek protinapadov. Morda bi lahko zabili prej, imeli smo veliko priložnosti. Dokler je bil rezultat 0:0, je bil to dober rezultat za Albance. Vedno je težko proti ekipam, ki se dobro branijo. Ko nam je končno steklo, takrat smo se malce sprostili - čeprav je bilo malce pozno." Griezmann je za TF1 in beIN Sport dodal: "Zelo sem ganjen in vesel. Imeli smo srce, da smo zmagali in se uvrstili naprej. To je najpomembneje in zdaj si bomo v Lillu v nedeljo zagotovili še prvo mesto. Zelo sem vesel, predvsem zato, ker je bila na tribuni moja družina. Da sem bil na klopi? 23 nas je. Trener mora upravljati s skupino. Pred zadnjim pogovorom mi je dejal, da bom na klopi in prosil me je, da naj bom pripravljen. Poskušal sem dati vse od sebe kot rezervist. To je bilo maščevanje po tekmi, ki sem jo odigral (proti Romuniji). Še naprej bom delal tako, moramo nadaljevati v tem slogu."

Deschampsov italijanski kolega Gianni De Biasi je lahko na koncu zgolj obžaloval strel v vratnico Lediana Memushaja, ki bi gotovo še otežil delo domačinom v drugem polčasu. A orli niso slavili, to je bil spet večer galskih petelinov na prizorišču polfinala francoskega Eura 1984, kjer so trikolorji podobno kot v sredo zvečer dramatično slavili (podaljšek proti Portugalski) in kasneje osvojili naslov. "Moja ekipa se je upirala do konca, a se nismo ubranili do konca. V prvem polčasu in na začetku drugega smo imeli večje priložnosti," se je glasila ocena De Biasija. "Če ne zabiješ, potem ne boš dosegel rezultatov. Dobro smo se odrezali in se držali proti Franciji. Ko sem šel v slačilnico, so bile glave sklonjene, a fantom sem rekel, da se dvignejo in da naj bodo ponosni na način, na katerega smo igrali proti ekipi z veliko kakovostjo. Franciji smo res povzročali težave. Lahko premagamo Romunijo za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje. Če lahko zabijemo zadetke, ki jih do sedaj nismo, lahko gotovo osvojimo točke, ki jih potrebujemo za uvrstitev v naslednji krog. Pokazali smo, da smo prava ekipa, ki igra dober nogomet."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peggi
16. 06. 2016 17.49
+2
Francozi so lahko srečni,da imajo tako zagnanega ,odličnega igralca kot je Payet .Pomoje eden redkih igralcev na letošnjem prvenstvu ki si zasluži pohvale za odlična nastopa do zdej.Pogba deluje zelo nezaiteresirano ,da ne rečem leno.On očitno raje igra v klubu kot v reprezentanci.Greizman pa je očitno preutrujen,da bi pokazal neke blazno vrhunske predstave.Mogoče pa še bo.Ostalo pa je bolj mlačno.Vsekakor pa so Albanci prikazali zelo dobro igro.
taurus111
16. 06. 2016 15.42
+1
albanci imajo lahko 5 reprezentanc , kjer se rodijo, hiperaktivno producirajo otroke in to so rezultati minulega dela.! Gospod doktor jih pa podpira, ker je tudi on eden od njih?
bema1201
16. 06. 2016 14.40
-1
Škoda da ni bilo remija.
U4
16. 06. 2016 11.44
+2
Chip, chip adijo. Petelini oskubili orle. Najlepsa albanska reprezentanca gre domov in se bodo lahko igrali s svojomo droni. Veliko uzitka.
MetkinPorivačFantOdFare
16. 06. 2016 14.31
-2
Albanci imajo še eno moštvo... saj res kje sta slovenska in srbska rezprezentanca ? aja gledajo preko velikih zaslonov, ter pijejo kosovsko pivo-..
U4
16. 06. 2016 15.52
+3
Predvsem kosovsko je zelo znano in dobro. Če ne bi bilo Yuge bi še sedaj pili deževnico. Kakor so prišli na prvenstvo ( prevara ), tako bodo lepo tudi odšli.
mackon08
16. 06. 2016 09.28
+9
Albanci bodo napredovali v Albanijo.
lenoritis86
16. 06. 2016 08.55
+9
siguren sem bil da bodo poskušali v napad z dronom
MetkinPorivačFantOdFare
16. 06. 2016 14.30
-2
joj kok ste fovš ko ima ena nacija dve moštvi na prvenstvu, vi pa gledate teve in pijete pečko ( kosovsko pivo ) :) :) saj vas razumem, boli ne ?