Nogomet

Rečani s slabo popotnico v lov na Ligo prvakov, Dinamo po treh letih slavil v pristanišču

Reka, 11. 08. 2017 17.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi na hrvaškem so lahko navijači uživali v dvoboju ekip, ki ju sredi naslednjega tedna čakata evropski preizkušnji, obračun branilke naslova Rijeke in serijskega prvaka Dinama pa je na stadionu Rujevica prvič po kar treh letih pripadel Zagrebčanom (2:0).

Rečani so nazadnje izgubili tudi derbi z Osijekom in za Dinamom zdaj zaostajajo za štiri točke.
Rečani so nazadnje izgubili tudi derbi z Osijekom in za Dinamom zdaj zaostajajo za štiri točke. FOTO: Damjan Žibert

Dinamo je Rijeko pod taktirko Matjaža Keka redno premagoval na domačem stadionu Maksimirju, kjer je Rečanom tudi v zaključku minule šampionske sezone prizadejal bolečo klofuto, tokrat pa so na derbiju petega kroga 1. HNL Petar Stojanović in soigralci uspeli prekiniti tudi urok pristanišča. Na stadionu Rujevica so modri slavili z dvema goloma Čilenca Juniorja Fernandesa, ki je z veliko mero sreče po zgrešenem strelu Amerja Gojaka tudi sam bolj nerodno pospravil žogo v mrežo za gostujoče vodstvo v 12. minuti po podaji iz kota, nato pa izkoristil še najstrožjo kazen tik pred polčasom. Kek po incidentov in izključitvam polnem derbiju v Osijeku, ki je bil na sporedu v prejšnjem krogu, ni mogel računati na več prvokategornikov pred odmevnima obračunoma z Olympiakosom v playoffu Lige prvakov, v nadaljevanju tekme je štajerski strateg pristaniškega kluba poskusil prebuditi svoje moštvo tudi z aktiviranjem Matica Črnica, a neuspešno, četudi je bil v 59. minuti z dvema rumenima kartona v razmaku manj kot desetih minut izključen Jan Lecjaks. Dinamo je Rijeki na lestvici pobegnil na štiri točke naskoka, beli so v nepopolnem petem krogu zaenkrat še naprej na drugem mestu.

Izid 5. kroga 1. HNL:

Rijeka ‒ Dinamo Zagreb 0:2 (0:2)
Fernandes 12., 41./11-m
RK: Lecjaks 59./Dinamo
Matic Črnic (Rijeka) je igral od 81. minute, Petar Stojanović (Dinamo) je odigral vso tekmo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srebrnibreg
11. 08. 2017 22.13
+9
Lahko Dinamo zmaga, če sodniki Reki s sojenjem demolirajo ekipo v krogih pred tekmo z Dinamom.
RayManzarek
11. 08. 2017 22.38
+9
+++ 1. HNL je pa mučka na kubik. Prejšnje kolo so Rijeko dobesedno "zaklali"
samomojemnenje
11. 08. 2017 22.54
+0
Vsaka pravljica se enkrat konča, tako ali drugače...