Nogomet

Del Bosque: Narediti kar je najboljše za Španijo!

Porto Alegre, 19. 06. 2014 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor španske nogometne reprezentance Vicente del Bosque je po porazu s Čilenci (2:0) in predčasnem slovesu s svetovnega prvenstva povedal, da morajo skupaj z odgovornimi na zvezi narediti tisto, kar bo najboljše za španski nogomet.

Vicente del Bosque
Vicente del Bosque FOTO: Reuters

Španska nogometna reprezentanca je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji pogorela. V vseh pogledih. Predvsem pa je selektor Vicente del Bosque dobil še zadnjo potrditev, da sistem igre zadnjih svetovnih prvakov, ni sistem, ki bi prinašal vrhunske dosežke. "Menim, da smo na tekmovanje prišli zdravi in dobro pripravljeni, da bi lahko v takšni sestavi nadaljevali, a ta hip je potrebno razmišljati o tem, kaj je najboljše za španski nogomet. S tem mislim tudi na svoj položaj," je po drugem porazu v Braziliji povedal selektor.

Prepričan je, da so naredili prav vse kar je bilo v njihovi moči, a to je bilo očitno premalo, da bi se lahko veselili kakšnega vidnejšega dosežka. "Menim, da smo kljub zgodnjemu slovesu pokazali naš karakter. Napadali smo, a bili pri tem neuspešni. Tudi v obrambi stvari niso tekle, kot bi si želeli. Za te stvari ni opravičila. Privoščili smo si velik spodrsljaj, a nekaj smo se naučili. Prvič se nam je zgodilo, da smo bili krotki," je še dodal Španec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bob III
19. 06. 2014 16.12
+1
Bosque je naredu eno samo napako. Že zdavnaj je povedal, da bo po SP odšel. Moral bi iti prej, da bi jih sedaj nekdo vodil bolj energično. Lahko da so igralci izčrpani, a druge repke pa niso al kaj. Sicer je izgledalo, da so športno prenesli, men se je zdelo kot da jim je vseeno. Taka španija (po imenih) bi morala opravit tako s čilom kot z nizozemsko. ko je sliva zgrešil za 2:0 konec I. plčasa proti nizozemski je šlo vse nazvdol. španci so na obeh tekmah deloval tko zdolgočaseno kot bi čakal kdaj bo vsega konec. ni bilo vtekanja, ni bilo rotacije, skratka nič. po moje razlogi niso v fizični, taktični itd pripravljenosti niti v tika taka ampak enostavno so bli naveličani, vse se jim je zdel tko rutinsko-pridemo zmagamo se veselimo in gremo. sicer pa po sinusovi krivulji nižje ne gre. Drgač so pa do zdej največ pokazal italijani in angleži, morjo to samo še potrdit. po drugi strani je pa za klubski fuzbal dobr končat SP čim prej, se bojo vsaj spočil. šala.
xxman.y
19. 06. 2014 14.48
+3
Od kdaj pa je svetovno prvenstvo v Španiji? Pa ker amater piše te članke? Kako naj človek še verjame v verodostojnost člankov, če več kot očitno ne veste kaj pišete.
LocoBlanco
19. 06. 2014 11.59
+7
Negredo, Isco, Carvajal bi naredili tisto razliko, ki jo je španija potrebovala! Zdaj govoriti, da so nogometaši Barce zasluženi za predčasen odhod je smešna izjava, ker španijo, kot repko na RM in Barco delijo samo egocentriki v stilu hammurabija in ostalih motencev na tem portalu! Španija je Španija in tam vsi igrajo za skupen cilj, ampak kaj, ko je ta repka osvojila vse možne pokale v nogometu in po mojem mnenju ni več tako lačna, kot pred leti! Vsaj na počitnice bodo lahko odšli z svojimi družinami pred začetkom klubskega tekmovanja. Sicer se pa mora amenjati se vsaj 70% igralcev pri Španiji, če hočejo priti nazaj na pota stare slave.
vedezevalka1
19. 06. 2014 11.54
-2
ka bojo teti štoplci
brutal9999
19. 06. 2014 10.27
+1
Kaka motivacija..če nebi blo motivacie v igralcih nebi niti na SP prišl..da taka ekipa izpade že po dveh tekmah iz igre to ni kriva motivacija..to je kriva ta njihova igra, nasprotniki so se dost let ukvarjal s to njihovo igro in jim je uspel najdit recept, španci majo pa oprane možgane s to tiko tako..vse kar je ostal od tega je to nesmiselno podajanje žoge, ni pa enga Messija ki bi mogoče še kaj naredil iz tega, pri Costi se pa jasno vidi da ne igra na ta način in je bil čisto zgubljen, tko da tut če bi igrali brez njega ko bi bilo enako... Motivacija pa tle ni kriva ker fanti majo dost denarja dost slave in če nebi blo motivacije bi igralci kot sta Iker, Xavi z veseljem prepustila mesto mlajšim, vendar igrata samo se zaradi motivacije ;)
dalmatinijan
19. 06. 2014 11.21
+1
tika taka bo vedno aktualna,sam jo treba mal izpopolnit,nadgradit.xavijev cas se je definitivno koncal,mislim da je to glavni problem barselone in spanije
MM?
19. 06. 2014 11.42
Brutal, nekaj imaš prav, ampak ta nemotiviranost so ne pokaže na zavestni ravni, ampak z neko anemično in neučinkovito igro. Zadnjič so govorili, da je Nemčija igrala tikatako, kar se ne morem strinjati. Nemci si npr. res veliko podajajo, ampak ni odvečnih podaj, tako kot pri Špancih in hitreje se premikajo proti golu, pa tudi nekoliko bolj raznovrstno igrajo.
lipiCC
19. 06. 2014 09.29
+10
jst pa mislim da ni problem generacije ampak utrujenost nekaterih posameznikov od cele sezone ker igrajo na najvisjem nivoju za klube v vseh ligah pa tudi niso vec tako mladi tako da vceraj chile zasluzeno spanija bo pa se veliko sans mela saj imajo veliko odlicnih mladih igralcev ki bojo dobili priloznost na naslednjem prvenstvu :)
MM?
19. 06. 2014 11.43
+0
zriki
19. 06. 2014 13.50
+1
Blokov?an
19. 06. 2014 08.54
+9
Z igro, ki so jo prikazali na tem SP si niti ne zaslužijo drugega kot odhoda domov. Treba bo počasi zamenjati generacijo in v reprezentanco vpoklicati fante, željne dokazovanja in z motivacijo. Španci so delovali brezvoljno in nemotivirano, kot da bi igrali prijateljske tekme ali imeli trening.
ratio
19. 06. 2014 08.54
+6
Ojla, svetovno prvenstvo kljub slabim igram Špancev in ogromnemu zadovoljstvu, da je sosedu krava preč pršla, ni v Španiji, pač pa v Braziliji.
mozilla
19. 06. 2014 08.47
-1
Po domače ,usral so se.
Erik432
19. 06. 2014 09.15
+5
Mislim, da je bolj bilo krivo pomanjkanje motivacije ... praktično vsi igralci so že osvojili v svojih karierah vse, kar se je osvojiti dalo in še več (svetovni prvaki, evropski prvaki, zmagovalni lige prvakov, ...), ne rabijo si dvigat ceno z dobrimi igrami, ker so polni denarja .... vse ok, ampak glede na vse to bi lahko res prepustili mesto mladim, da začnejo graditi novo ekipo
sandy666
19. 06. 2014 09.47
+6
Če športniku primanjkuje motivacije,potem mora končati športno kariero in to ne more biti izgovor za slabo igro.
Erik432
19. 06. 2014 09.58
+5
Se strinjam ... podobno kot velja za nekatere (absolutno ne vse) slovenske športnike, ki na določenih velikih tekmovanjih nastopajo (na račun slovenskih davkoplačevalcev) brez pravega entuziazma. Saj ni problem, če je rezultat slabši, ampak odnos pa mora biti pravi.
MM?
19. 06. 2014 11.39
+2
Generacijo bo potrebno počasi zamenjat, čeprav so še dobri in niso stari. Je pa verjetno motivacija res glavni problem. Eden od brazilskih navijačev je zadnjič po TV rekel, da jim Costa prinaša nesrečo in glede nato, kako je igral za Atletico in kako sedaj za Španijo, sem skoraj začel verjeti v to.
BrkoM
19. 06. 2014 08.28
+1
To imajo zato, ker so leta '82 s pomocjo sodnika Soerensena neupraviceno premagali Jugoslavijo. Prav jim je, Juanito, Rubencano itd
MM?
19. 06. 2014 09.54
+12
Kaj ste eni smešni. Zadnjič mislim, da je Balkanito rekel, da ne mara Urugvaja, ker so leta 1930 goljufali. Samo še to se manjka, da bo en rekel, da ne navija za Nadala zaradi španske državljanske vojne. :):):)