Nogomet

Dejstvo: Ko Messi zabija, Barca točke nabira, Katalonci po zaslugi Argentinčevih golov osvojili največ točk v prvenstvu

Barcelona, 16. 04. 2017 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Barcelone so v 32. krogu španske Primere Division osvojili pomembne tri točke v boju za naslov prvaka. Katalonci so se sicer morali pošteno potruditi, da so na koncu premagali Real Sociedad (3:2). Ključ do uspeha je bil znova Lionel Messi, ki je dosegel dva zadetka. Kljub pomembnosti,pa Argentinec še naprej nima nove pogodbe z Blaugrano.

Lionel Messi je vodstvu Barce znova pokazal, kaj bo pogrešala, če res ne bodo našli skupnega jezika o podaljšanju pogodbe.
Lionel Messi je vodstvu Barce znova pokazal, kaj bo pogrešala, če res ne bodo našli skupnega jezika o podaljšanju pogodbe. FOTO: AP

Nogometaši Barcelone so v 32. krogu španske La Lige prišli do 22. prvenstvene zmage v sezoni. Na svojem Camp Nouu so s 3:2 premagali vedno neugodni Real Sociedad, in tako za večnimi tekmeci iz Madrida še vedno zaostajajo za tri točke. Katalonci imajo za nameček še odigrano tekmo več od Reala in so pred zahtevno nalogo, če želijo ubraniti naslov prvaka. Pred povratnim obračunom četrtfinala Lige prvakov proti Juventusu, kjer bodo Katalonci skušali spisati nov čudež, je dobro formo znova potrdil prvi zvezdnik Lionel Messi. Argentinec, ki mu v Torinu ni uspelo preprečiti visokega poraza proti stari dami (3:0), bo moral biti v najboljši izvedbi, če bo želel svojemu moštvu pomagati do uvrstitve v polfinale. Proti Baskom je že nameril svoje merilne naprave, potem ko se je znova dvakrat vpisal med strelce, a če bo to dovolj za Gianluigija Buffona, bomo videli šele v sredo. Messi legendarnemu Italijanu še ni dal gola, je pa v španski Primeri znova dokazal, kako nepogrešljiv člen Barcelone je. Z novima dvema zadetkoma je znova opomnil vodstvo kluba in navijače, kaj bodo pogrešali, če res ne bodo našli skupnega jezika o podaljšanju pogodbe, ki Argentincu poteče po koncu sezone prihodnje leto. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Argentinski virtuoz se je z 28. in 29. prvenstvenim golom še bolj trdno zasidral na prvem mestu strelcev La Lige in poskrbel za zanimiv statističen podatek. S pomočjo njegovih zadetkov je namreč Barcelona v letošnji sezoni osvojila kar sedemnajst prvenstvenih točk, kar je največ med vsemi igralci med špansko elito. Za nameček je Leo zadel največ golov zunaj kazenskega prostora (7) v najboljših petih ligah na svetu. Torej, bo to dovolj, da dobi novo pogodbo? To je zdaj vprašanje, na katerega odgovor čaka celotna nogometna javnost. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (104)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
18. 04. 2017 13.48
od kje jim ideje za taksne nepomembne statistike
tv1206802
17. 04. 2017 15.19
-4
Ne vem no od kod nekaterim ideja, da je Messi tako zelo nepogrešljiv za Barco. Vedno se ga hvali tudi, ko odigra slabo se ga prikazuje kot, da je igral vrhunsko oziroma so vedno drugi igralci krivi za njegovo slabo igro. Kaj bo Barca po Messiju igrala v 2 ligi?
apodgraj
17. 04. 2017 16.20
+1
Kje si vse to šlišal in videl?Kdaj se je Messi izgovarjal na druge zaradi svoje slabe igre ?. Redki so njegovi komentarji po tekmi ..
grozjak
17. 04. 2017 09.31
+6
Kar je es, je res...pa če se paštetar tle spodej na glavo postavi .....
Paštašutar
16. 04. 2017 17.56
-30
Ni tezko biti dober proti Osasuni,Sportingu,Valensiji,Sevilji,Celti(ne v Vigu) Celtiku in se bi lahko nasteval,treba je biti dober proti Malagi,Deportivu,Parizu(to tekmo sta resla sodnik in Neymar) proti Juventusu,proti Cilu,Braziliji...............................................in tle enostavno zgoraj omenjeni ni igral,pri Ronaldu je stvar obratna,on proti prvo nastetim igra slabo.......proti ostalim,KO GRE ZARES,je pa z naskokom pred zgoraj omenjenim!!! Minili so casi,ko so za zgoraj omenjenega garali,Cavi,Injjesta,Alves,gospod Puyol,Fabregas,Pedro.................ni jih vec in to je to !!! Neymarju gre pa zgoraj omenjeni bolj na zivce kot meni in tu vidim razlog za nihanja v njegovi igri !!!
Antena92
16. 04. 2017 18.41
+26
Kaj ti bluziš? A Malaga in Deportivo sta boljša kot Atletico Madrid, Sevilla, Athletic, Real Sociedad, City? Kajti proti vsem naštetim je igral dobro in tudi zabil. Tudi proti Juventusu si je verjetno edini pri Barci prislužil pozitivno oceno in ni igral tako slabo, kot ti misliš. Pa tudi proti Braziliji, Čilu, Urugvaju, Kolumbiji oz. proti vsem najmočnejšim ekipam v Ameriki je že zabil, medtem ko tvoj preljubi Ronaldo še proti nobeni izmed najmočnejših v Evropi. In s tem mislim Nemčijo, Francijo, Italijo ipd., ne pa San Marino, Madžarsko in njim podobne. Pa lansko leto je v LP zabijal Malmoju, Shaktarju, Romi, Wolsburgu, medtem ko proti Cityju in Atleticu ni uspel zabiti oz. igrati dobro. In mislim, da je proti Cityju in Atleticu zagotovo šlo zares, kot ti praviš. Prav tako pa je v La ligi zabil kar četrtino vseh golov samo eni ekipi, to je pa Espanyol. In vsi vemo, kako Espanyol igra proti Realu. Ronaldo je dal, če se ne motim, 9 golov proti Espanyolu, v celotni sezoni La lige pa vse skupaj 35, kar je četrtina samo proti eni ekipi. Od 19 ekip!!! Res je, kot si rekel, Ronaldo zabija samo najboljšim, proti slabim pa igra slabo, kot ti praviš. Res si smešen. Še spomnim se, ko so Ronalda kar nekaj časa zbadali, ker je nabijal statistiko slabim ekipam, ampak verjetno se ti tega ne spomniš.
Paštašutar
16. 04. 2017 18.51
-19
Ja drzi,zabil je tri Maađaro,ce jih ne bi bi Portugalska izpadla,zabil je tri Wolsburgu,ce jih ne bi bi Real izpadel.....to so pomembni goli in resne tekme.....kaj pa zgoraj omenjeni,edino kar je bilo je ZGRESIL 11metrovko proti Cilu na Juznoameriskem prvenstvu,pa ne tolk dolgo nazaj je zastreljal 11m proti Chelsiju,v kontri Tores gol,Chelsea zmaga finale v Minhnu!!!
Johnny_J
16. 04. 2017 18.59
+7
Aja,sam ena tekma v sezoni je zares,druge pa niso pomembne? Bravo res
Antena92
16. 04. 2017 19.07
+18
Na SPju odštej Messijeve gole in Argentina tudi iz skupine ne bi prišla. Na obeh Copah je Argentino pripeljal do finala. Na lanski Copi je bil najboljši strelec in asistent, na prejšnji Copi pa najboljši asistent. Torej je po tvoje opravil povsem enako delo kot Ronaldo. Bil je en ključnih mož, da je bila Argentina v treh finalih, torej bi se lahko reklo, da je opravil povsem enako delo kot Ronaldo, ker slednji prav tako v finalu ni naredil popolnoma nič. Enako kot Ronaldo 1x, je Messi storil 3x. Argentino popeljal do finala. Toda niti enkrat mu soigralci niso pomagali tako kot Ronaldu in mu priskrbeli pokala. Ker v finalu EP je Eder poskrbel, da je Ronaldo dobil pokal. V LP je lansko leto zabil ključne gole proti Arsenalu, da so sploh prišli do četrtfinala, tam so srečali Atletico Madrid, proti kateremu v finalu Ronaldo ni storil nič. Tako da se ne oglašaj. Prtekelo sezono je zabil dva ključna gola proti Bayernu (solo gola, ne tap ina) in pripomogel k uvrstitvi v finale. V finalu je za 2:1 odlično streljal, žoga se je tako odbila do Suareza, ki je imel prazen gol. Verjetno ključen gol za usojitev. Pa da ne naštevam, kolikorat je že rešil Barcelono, kar vsi vemo.
Johnny_J
16. 04. 2017 19.10
+6
Po njegovem razmišljanju je eder bog za Ronalda ker je zabil in s tem dobil ep. Ramos je ključni golgeter v realu...sam da majo Ronalda za eno tekmo v sezoni
Paštašutar
16. 04. 2017 19.31
-15
Zakaj ni premagal Nemcev 2014 v finalu !!! Ker jih je Di Maria sam pripeljal v finale,tam je pa bil na zalost poskodovan in ni igral!! Je pa ena stvar dobra v tem,ce bi Argentinci zmagali bi zlato zogo spet dobil zgoraj omenjeni,ceprav je bil di Marija eden najzasluznejsih tudi za Realov evropski naslov!!
Antena92
16. 04. 2017 19.45
+12
Ej, Paštašutar. Poglej SP 2014 skupinski del. Odštej Messijeve gole. Če teh ne bi bilo, Argentina ne bi prišla iz skupine, Di Maria tu ni dosti storil, pozneje pa. Tako da je bil tudi Messi zaslužen, da so prišli v finale. Po Ronaldovi definciji pa mu v finalu tako ali tako ni treba narediti nič. Kaj pa je Ronaldo naredil v finalih? A je sam premagal Francijo? A je sam premagal Atletico Madrid? NI!!! Razlika je samo v soigralcih torej. Messiju pokala v finalih niso prinesli, Ronaldu pa.
+7
Puste paštetarja..ta res ne ve kaj govori..
Johnny_J
16. 04. 2017 22.08
+4
Pri Argentini je problem,ker imajo preveč kvazi zvezdnikov,ki namesto da bi si priznali,da so nule brez messija,hočejo nekaj dokazovat sami seb,ter zafukajo tekme.
Paštašutar
17. 04. 2017 09.13
-4
Ne da se mi vec,za konec sam se to,bolano je da zgoraj omenjeni rece da bo koncal reprezentancno karjero samo zato,da ga bodo potem prosili,da pride nazaj BOLANO in pol se cudite da razbijejo njegov kip v Airesu.....ma to je ze druga zgodba,ki govori o pokvarjenosti zgoraj omenjenega..............!!!!!
apodgraj
17. 04. 2017 10.58
+3
aštašutar -Bolje je da končaš in prenehaš s tvojimi komenetarji, ki so preveč neobjektivni in pristranski, nazadnje celo žaljivi . . Vidiš samo tisto , kar je dobro ,ne vidiš pa tisto kar je slabo in tega in malo . Ocenjevati nekoga samo po eni ali dveh tekmah je preveč površno in neprimerno . Sezona, nista samo ena ali dve tekmi. Tekem je veliko in na vseh teh ne moreš igrati toplo -hladno . En nogometaš ,ki ima pedigre zvezdnika , si tega ne more privoščit. tudi če se kliče na ime Ronaldo.
Paštašutar
17. 04. 2017 11.31
-5
No,no,kaj pa je zaljivega napisanega?? Resnica boli in to NI zaljenje!!!
apodgraj
17. 04. 2017 16.23
Če ni žaljenje ,potem je željeno malo več korektnosti in nepristranskosti
saturnsky23 saturnsky23
16. 04. 2017 17.00
+21
Ni potrebno biti navijač Barcelone ali Reala, dovolj je da si fan nogometa. Odločitev o najboljšem je enostavna. Messi je sto milj in še kakšno več pred Ronaldom. Lionel obvlada vse. Zabijanje golov , neegoistična igra za ekipo, Filigransko točne podaje, mirnost, brezodigravanje simuliranja. Recimo da Ronaldo zabija(samo to), je pa potrebno povedati, da cel napad se trudi garati samo za njega.
Kollerik
16. 04. 2017 19.10
+12
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
tom672
16. 04. 2017 15.43
+24
Lionel Messi je daleč najboljši nogometaš na svetu v tem trenutku. In tudi eden največjih mojstrov nogometa vseh časov. Ronaldo je letos daleč zadaj. Sicer fenomenalna predstava proti Bayernu, samo prej pa neverjetna katastrofa. Lp!
Kollerik
16. 04. 2017 16.31
+10
apodgraj
17. 04. 2017 11.01
+3
Proti Bayernu res zabil dva gola . Kaj se pa tiče same igre , pa ne moremo govoriti o kakšni vrhunski prestvavi -prej slabo ..
Johnny_J
16. 04. 2017 15.20
+27
Bolniki...odkar Messi nosi desetko pri barci,nima konkurence v fuzbalu. Doben,niti približno pa nek ronaldo,ni dovolj dober,da bi mu lahko čevlje čistil. On je gonilna sila barce in Argentine. Če nebi Argentina mela neke kvazi zvezdnike,ki sfalijo zicerje iz enga metra,bi imela že kakšno lovoriko,predvsem zaradi Mesija. Letos se Barcelona nebi borila niti za ligo prvakov,torej četrto mesto,če nebi bilo njega. Ne primerjajte ga z nikomer,ker ni dobenga,ki ga lahko primerjate z njim. On je vse,najboljši kreator,executor,dribler...zelo inteligenten na igrišču in ne postavlja sebe v ospredje,ampak ekipo!!! Predvsem pa nehajte s tem,da izsiljuje neke stvari s pogodbo...podpisal bo,vse ob svojem času!!!
Johnny_J
16. 04. 2017 15.53
-3
CURVANORD Zanetti
16. 04. 2017 15.56
+5
Nic lol prvo poglej kaj je clovek delal 20 let na igriscu in z kaksnimi poskodbami se je ubadal skozi kariero in pol pametuj
Kollerik
16. 04. 2017 16.32
+0
Johnny_J
16. 04. 2017 19.03
+1
CURVANORD Zanetti
16. 04. 2017 20.20
+2
Poglej video da si osvezis spomin ne bo ti zal
ehjaehja
16. 04. 2017 14.00
-29
messi je pač tisti igralec ki je vedno ukazovau in izsiljevau u barceloni u argentini tam tega nemore ker pač ki ključen igralec oz eden najslabših u prvi postavi še sodniki so ga spregledali konec vladavine messija in barce traja že leta letos pa se bo končala HALA MADRID!
zanti
16. 04. 2017 14.08
+23
Messi je bil ,je in bo najboljši vseh časov.Ni mu ravnega.
MaunelNeuer
16. 04. 2017 14.18
-17
fihner
16. 04. 2017 15.50
+8
MaunelNeuer
17. 04. 2017 15.14
-1
MesOjediPinGvin
16. 04. 2017 13.47
+8
Barca ima sigurno že nekaj časa pripravljeno pogodbo za Messija, vendar ima on svoje pogoje, ki niso denarnega značaja. Dokler določeni igralci ne odidejo, pač ne bo podpisal. Tako je moje mnenje, veliko pa nas ve, kdo so ti igralci. Prvi je sigurno Gomes, takoj za njim Mathieu. Tudi Digne in Arda sta nekako postavljena na "drugi tir".
apodgraj
17. 04. 2017 11.03
Tudi , dokler trener Enrique ne bo zapustil Barce ni pričakovati podpisa pogodbe .
jazizola
16. 04. 2017 13.37
-4
Pametnjakoviči ! Ne komplicirajte! Vsak je na svojem področju najboljši.
mentos12
16. 04. 2017 13.30
+19
Lahko se kregate kolikor hočete,a dejstvo je da je Messi ta trenutek najboljši na svetu.V glavnem je vsestranski nogemetaš in še kar nekaj časa bo tako. Sicer ima že do sedaj osvojenih že veliko lovorik,tako da če sedaj konča s fuzbalom bo eden izmed največjih na svetu.
McGuinness
16. 04. 2017 12.58
-6
Dibokol Rossi v motoGP nima konkurence in je na vrhu? Kdaj si nazadnje gledal motoGP? 9 let nazaj mogoče? Rossi edino (za enkrat) še od teh mladih nima konkurence v osvojenih naslovih. Pa še to je samo vprašanje časa kdaj ga bo ker dohitel, prehitel! Drugače pa že ni številka 1. od leta 2009.
krnekilojz
16. 04. 2017 14.33
+2
on bo št. 1 dokler kdo od teh kao hudih mladcev ne bo 10x prvak, do takrat pa samo tiho malinovec
McGuinness
16. 04. 2017 12.55
-29
dajno, Messi bolj vsestranski kot Ronaldo? Ne bi rekel. Messija še nisem kdaj videl da bi prišel nazaj v obrambo pomagat, medtem ko Ronaldota sem že večkrat. Skok na glavo - Ronaldo. Prosti streli? Ronaldo bi rekel da je bolj uspešen tukaj. Oba imata svoje vrline, ampak še vedno se mi zdi Ronaldo bolj vsestranski igralec.
dark horse
16. 04. 2017 13.02
+21
Malo statistiko prostih strelov poglej pol pa piši bedarije
Trend01
16. 04. 2017 13.27
-8
Trenutno (beri letošnja sezona, oz. delno že od obdobja SP dalje, ko se je CR poškodoval) je Messi boljši in predvsem bolj vsestranski nogometaš kot Ronaldo. Žal. Tako pač je. A hkrati treba upoštevati, da Barcelona goji popolnoma drugačen nogomet kot Real. Predvsem z zadrževanjem žoge. Žoga je pri Messiju med 8-9 ali celo 10% igralnega časa. To, da krijejo Messija po 3 ali celo 4 obrambni igralci, je pa popolni nesmisel. Današnji nogomet v obrambi pač temelji na tem, da morajo igralca, ki ima žogo (sploh, če je top kvalitet) takoj pokriti vsaj 2-3 nogometaši. Zato Leu tudi uspevajo te globinske podaje. Ko smo že pri Realu in Barceloni, so takšnih podaj sposobni Ney, Rakitić, Isco, Modrić, James in podobni. Ker ima največ žogo pri sebi Messi, to znanje seveda največ prav on uporablja. Skratka, igralci na poziciji 10ke, oz. AMja imajo to prednost.. V prosti je bil pa letos Messi mnogo bolj uspešen kot Ronaldo. Zdaj se je ta zadeva končala tudi pri Messiju. Zakomplicirano? Ja, do "amena". To, da ima Real v Evropi boljše rezultate in enako tudi Portugalska, pa tudi nekaj pomeni. Ronaldo ima neko dodano vrednost, ki se je ne da opisati. Igralci dajo več od sebe. Ker ima tudi sam več borbenega žara, energije. Ker več pomaga v obrambi, ker več gara.
Melaj
16. 04. 2017 13.48
+7
Messija in Ronalda je težko primerjat. Sta si zelo različna, oba pa odlično igrata nogomet. Je pa vsaj po mojem mnenju Messi odrešenik Barce...ker take napake, kot ji počne Barcelona in strateg v taktiki...si kaj podobnega Real ne dovoli. Real ima dolgo klop kvalitetnih igralcev. Barcin strateg pa je vse dobro kluba podedoval, kar je sam kupoval, pa je poden in zgrešeno do konca! Veliko denarja za nič. Real ima vsaj dva ali tri vrhunske igralce na klopi...in prav take bi si mogla pridobiti Barcelona za prvo postavo...Kot pravim oba zvezdnika kluba sta dobra...Vendar Real brez Ronalda lahko pride med prvo dvojico v La ligi, Barcelona brez Messija pa ne bi bila med prve tri uvrščena. To pove veliko...Messi je večji za Barco, kot Ronaldo za Real.
nikajzadodat
16. 04. 2017 14.15
+2
Delate analize gor dol, levo desno in ne veste kako bi spet izplj.unil Cristjana za zlato žogo. Enkrat Portugalska, drugič Real tretjič davčne utaje konkurenta, ...on pa živi od 2-3 tekem na leto. Upam, da vam spet uspe. Mogoče bi enkrat končno začel gledat nogomet, na pa zganjat navijaštvo in se lepit na take in drugačne (klubske) statistike, ker to je res pod nivojem trezne presoje ;)
krnekilojz
16. 04. 2017 14.34
+6
lolnaldo 3% uspešnost pri prostih strelih in ti si zguba lažniva
nikajzadodat
16. 04. 2017 14.42
+1
McG...: Si mojster v navajanju lažnih trditev. Lahko izbiraš med naslednjimi možnostmi. Navedbe so a) laži b) manipulacija c) nevednost. Me res zanima tvoj odgovor a, b, c ?
Uporabnik458403
16. 04. 2017 15.03
+4
Take kvalitete kot jih ima Ronaldo jih imajo tudi drugi nogometasi. Ce bi tri druge nogometase skup spojili bi dobili Ronalda in njegove kvalitete. Ce pa spojimo skup 100 nogometasev skup, pa nikoli ne bomo dobili Messija in njegove kvalitete........
Kollerik
16. 04. 2017 16.33
+5
bobrock46
16. 04. 2017 20.03
-7
Kollerik
16. 04. 2017 20.05
+4
McGuinness
16. 04. 2017 12.39
-12
24ur prav očitno poveličuje Messija in zaničuje Ronalda. Haha. Pa ne navijam ne za ene ne za druge, ampak to kar delajo zadnje cajte novinarji je nenormalno. Prav vsiljujejo nam enega, drugega pa hočejo na vsak način očrniti. Žalostno pravzaprav.
dajno
16. 04. 2017 12.49
+13
Razlika je očitna, Ronaldo daje samo gole, Messi preigrava, razigrava soigralce, podaja, skratka daleč bolj vsestranski igralec, zato je tudi veliko bolj nenadomestljiv kot ena špica
Salamandros
16. 04. 2017 12.54
-1
Ronaldo je velik podpornik Palestine in sovražnik Izraela. Mediji kot so 24 ur pa so v večinski lasti večjih podjetji, ki so v judovskih rokah.....
Salamandros
16. 04. 2017 12.55
+3
Da zavrnitve zamenjave dresa z Izraelskim nogometašem sploh ne omenjam....
jazizola
16. 04. 2017 13.35
+3
Pa kam ste zaplavali ??????? To je nogomet ????????????????
Z.I.Z.U.
16. 04. 2017 12.38
-22
Messi je res nogometni čarovnik.. zo je bilo lepo videt v Torinu.. ker je se začarl in bil neviden 100 min.. čestitke za izvenzemeljske sposobnosti
MaunelNeuer
16. 04. 2017 13.51
-10
krnekilojz
16. 04. 2017 14.36
+4
MaunelNeuer
16. 04. 2017 14.38
-8
fihner
16. 04. 2017 15.54
+6
MaunelNeuer
17. 04. 2017 15.39
-2
oglasil, si zaj srečen? a ti pišeš pa pravilno?
godzila
16. 04. 2017 12.19
+14
Messi je v nogometu to kar je Rossi 46 v MOTO GP .številka 1,dve legende............................
DiBOKlol
16. 04. 2017 12.21
-2
Ne primerjat velikanov v Moto Gp, ki nimajo nobene konkurence (Rossi) z igralcem nogometa, ki je na enakem nivoju kot Ronaldo. Rossi je tam na vrhu, maš prav, a je tam tudi sam. Medtem ko v nogometu ne moreš trditi da je kdo daleč pred vsemi, kvečjemu lahko rečeš le, da sta OBA, tako Ronaldo kot Messi daleč pred vsemi.
dajno
16. 04. 2017 12.50
+2
Di, če gledaš gole mogoce, vsestransko pa nima konkurence
MaunelNeuer
16. 04. 2017 13.52
-7
haha ja pa itak godzila, rossi je zmagoval z razl motorji, messi pa zabija samo v 1 klubu
fihner
16. 04. 2017 15.55
+5
Nauči se pisati, sine, potem lapaj.......
MaunelNeuer
17. 04. 2017 15.41
Petarda10
16. 04. 2017 12.10
+19
Dejstvo je da je Leo najboljši na svetu!
notrajnc05
16. 04. 2017 12.18
-24
lahko je zate najboljši, nogometni strokovnjaki s celega sveta so ocenili, da je zadnje obdobje daleč pred vsemi CR7
grevid
16. 04. 2017 12.41
+11
CR7 hahahaha.....še preigrat ne zna nobenga več....njegarešuje samo fizična pripravljenost
MesOjediPinGvin
16. 04. 2017 13.49
+1
Sploh zadnjega pol leta je čisti fenomen, ja.
MaunelNeuer
16. 04. 2017 13.54
-8
messi najboljši na svetu a z repko ne more nič osvojit...res je najboljši ja....Zidaneu lahk sam kopačke puca
notrajnc05
16. 04. 2017 14.38
-9
Laiki lahko kokodakate kolkr vam paše, še enkrat vam povem, da so nogometni strokovnjaki celega planeta enotni, da je CR/7 v zadnjem obdobju daleč najboljši nogometaš tega planeta
grevid
16. 04. 2017 22.07
+3
apodgraj
17. 04. 2017 11.27
+4
Notranjc05-Kakšni nogometni strokovnjaki so izvoli najboljšega nogometašpa na svetu ? Če me spomin ne vara so to strorili podkupljivi novinarji . Ti isti novinarji niso Ramosu .Inesti itd. dali niti enega glasu. Za izbor najboljšega igralca za ekipo Evrope. sta ta dva igralca prejela , Ramos 87 % in Inesta 76% glasov od stroke in gledalcev.
FCbfan1
16. 04. 2017 12.05
+8
Škoda edino da je preostanek ekipe v izjemno slabi formi. Kljub temu da je najboljši, sam proti evropskim velikanom ne more igrat.
Kollerik
16. 04. 2017 12.10
+3
+++++, ne vem kaj se je včeraj (SPET!!) dogajalo s Suarezom kanibalom. Pa ta človek samo še gobca in troši priložnosti. Da o Gomezu in za spremembo tudi Pikeju niti ne govorim. Pohvale poleg Messija tudi Busquecu in al kantari, toda splošna slika obrambe (in sredine) je bila precej klavrna. Barsa nima skoraj nič tudi na dolgi klopi. Prav neverjetno je, kaj je uspelo napraviti Enriqueju iz tega moštva.
Kollerik
16. 04. 2017 12.03
+15
Messi je brez dvoma številka 1 v nogometnem svetu (sorry, kristina...). Včeraj je spet naredil vse in še več.
DiBOKlol
16. 04. 2017 11.59
-22
Ko Messi zabija... Messi zadnje časa zabija edino ekipam na dnu lestvice. Njegova vrednost se vidi v ligi prvakov, kjer nasproti stojijo močnejše ekipe (primer: Juventus) in ni zmožen delati cirkusa v njihovem kazenskem prostoru. Na drugi strani pa je Ronaldo prav na takih tekmah, kjer so nasproti enako močni nasprotniki (primer: Bayern) kljub vsemu učinkovit in sposoben zadeti.
dark horse
16. 04. 2017 12.02
+20
Očitno si gledal 3 tekme Messija in zadnjo Ronalda glede na tvoje trditve, Kakšen kekec
DiBOKlol
16. 04. 2017 12.05
-11
Kekec? Kekec si ti, ker si funkcionalno nepismen. Da še enkrat zate in za osebke s tebi podobnim IQ-jem poudarim eno besedo (..."ZADNJE" čase...).
Kollerik
16. 04. 2017 12.06
+5
Diboklol.... Messi je proti Juvetu oddelal dve zelo dobri asistenci (Iniesta, Suarez), da ne govorim o sodelovanju v obrambi itd... kar kristini ni mogoče pripisati, vsaj ne v takšni količini.
DiBOKlol
16. 04. 2017 12.09
-10
Kaj pomagata dve zelo dobri assistenci, če je ekipa vseeno bila poražena? Ronaldo je dal 2 gola, prav to je tudi razlog da je ekipa zmagala. Logika ti zgleda ni najbolj blizu.
Kollerik
16. 04. 2017 12.11
+6
ne opletaj mi z logiko, ko pa jo sam nimaš
DiBOKlol
16. 04. 2017 12.12
-14
Še enkrat preberi kar si napisal. Messijova dodana vrednost ekipi, ki je izgubila 3:0 je bila po tvojem mnenju večja kot Ronaldova, ki je lastnoročno (lastnonožno, hec) dal 2 zadetka. Okej, nimam logike. Bravo. Svašta rodi majka.
harmo1
16. 04. 2017 12.22
+12
Sem navijač Barcelone že zelo dolgo časa,vendar v letošnji sezoni je bistveno preveč nihanj,da bi osvojili LP ali LaLigo.Kar se pa tiče zabijanja golov je pa takole.Takšna gola kot jih je dosegel Ronaldo proti Bayernu jih pač Messi ne more,ker takšnih podaj Messiju je zelo malo.Če pa jo že dobi je pa skoraj 100%-no gol.V veliki večini Messi deli take podaje.Sam sem mnenja,da je podaljšanje Messijeve pogodbe najbrž odvisno od kakšne spremembe v ekipi.Če mora žogo peljati od sredine do kazenskega prostora,potem opravlja v bistvu še nalogo nekoga drugega,ki pač ni sposoben tega narediti.In to se dogaja vse prevečkrat.Barcelona ima v ekipi igralce,ki niso na nivoju take ekipe in premalo dobrih zamenjav na klopi.Real,Juventus,Bayern,PSG in še kakšen klub imajo to bistveno boljše urejeno.To je seveda samo moje mnenje.Lp
Maxx365
16. 04. 2017 12.23
+3
eni ste pa res ozkogledni, pa zanimivo kako se sami hvalite s svojim iq-jem, dejstvo je da ne moreš gledati ene tekme igralca, ki je že 10 let najboljši na planetu
krnekilojz
16. 04. 2017 12.23
+1
Antena92
16. 04. 2017 12.25
+8
DiBOKlol, ne vem, ali nič ne razmišljaš ali si preprosto nepoznavalec. Messi je v tem trenutku eden zelo redkih pri Barci, ki je zmožen zadnje podaje. In to je proti Juventusu tudi poskušal. Če si gledal tekmo, so bili ob Messiju v momentu trije nasprotniki alj pa vsan dva, ko je sprejel žogo, zato je bila njegova edina rešitev, da ali podaja soigralcem ali pa stoji pred vrati ( kot Ronaldo) in čaka podajo. Sam bi verjetno težko preigral 3 Juventusove igralce in zabil, ker je bil prostor prezgoščen. In ker pri Barci niso sposobni dostojno podati pred vrata, Messiju preostane le to, da sam poskuša s svojimi podajami presekati obrambo. In to mu je tudi 2x ali 3x uspelo. Toda kot smo že navajeni, so njegovi soigralci to zapravili. Torej Messiju verjetno ni ostalo drugega, kot da podaja. Ronaldo pa v svoji ekipi IMA dovolj kvalitetne soigralce, ki mu znajo tudi na težkih tekmah pred gol podati, zato ima veliko več možnosti za zadetek. In ne reci mi, da je Ronaldo proti Bayernu zabil dva solo gola, ker jih ni. Oba sta bila samo z enim dotikom, kar ti jasno pove, da sta bili tudi podaji njegovih soigralcev dovolj kvalitetni. In še mimogrede. Messi je bil proti Juventusu najbolje ocenjen pri Barci, prav tako je dobil višjo oceno kot nekateri Juventusovi, tako da vendarle ni mogel bitj tako slab, kot ti trosiš.
DiBOKlol
16. 04. 2017 12.29
-10
Govoriti da Messi nima dovolj dobrih soigralcev v ekipi, ki bi bilo zmožni podati je naivno in neumno. Dejstvo je, da Messi ni taki golgeter, ki bi mel nos tipa Ronaldo. Ronaldo ima občutek za žogo in prostor, ter odlično vteka ter se odkriva, to pa je tudi GLAVNI RAZLOG, zakaj ga podaje večkrat "najdejo". Messi na drugi strani je pa boljši organizator igre, ter bolj efektiven dribler na majhnem prostoru. Da ne bo pomote, ne govorim da Ronaldo ni sposoben driblati, ker je večkrat to tudi dokazal. A njegovi driblingi pridejo do izraza bolj na nepostavljeno obrambo, medtem ko jih Messi zaradi nižje višine in drugačnega težišča težje izvaja na postavljeno obrambo.
DiBOKlol
16. 04. 2017 12.33
-7
Maxx365 ozkogled, predvsem pa pristranski si ti! Ne moreš trditi, da je nekdo 10 let najboljši na planetu, ker to enostavno ni res. Temu v prid govorijo tudi osvojene nagrade ter lovorike. V zadnjih 10 letih sta prevladovala Messi in Ronaldo. Eno leto je bil boljši en, drugo leto pa drug. Trditi, da je nekdo sam prevladoval 10 let je na neumno in neargumentirano.
Antena92
16. 04. 2017 12.43
+1
Je res, kar si napisal. Pa gledaš tekme Barcelone? Naštej mi nekoga poleg Messija z dobrim zadnjim passom?
DiBOKlol
16. 04. 2017 12.49
-7
Gledam tekme. Tako Neymar kot Rakitič znata odigrati zadnji pass. Tudi Suarez zna ob dobrem dnevu spustit kakšno lepo žogo na tla. Trenutno mogoče res nista v najbolj vrhunski formi, ampak to še ne pomeni da Messiju primankuje podajalcev. Pa saj konec koncev z izjemo lige prvakov niti ni problem Barcelone dati zadetek. Bolj je problem njihova obramba ter luknjast zadnji vezni.
Trend01
16. 04. 2017 12.51
-4
A je Messi "igračina" ali ne? Seveda je. Že desetletje. Brez prekinitve. Tu ni nobene debate. Trenutno mu konkurirajo le Hazard, Dybala ter Ronaldo kadar se skupaj sestavi in igra za moštvo. In Griezmann. In prav v tem vrstem redu. Neymar bi bil lahko, a mora spucati sam s seboj. Bo druga violina in se podredil v celoti Leotu ali želi biti prva violina kot v reprezentanci kjer igra fantastično. A tudi Barcelona ima super igralce. Ne govorit, da jih nima. Nima pa klopi. Saj ste/so nekateri (večlina) hvalili vse "ojačitve". Nekoč bo treba priznat, da je zaradi MSN-ja padla Barcelona na celem pragu. Zaradi dveh dobrih/super sezon, bo zdaj trpela naslednjih nekaj let. Nekako dobivam tudi vse bolj občutek, da moštvo ne diha več toliko z Messijem kot je v preteklih dneh. Lahko je več vzrokov, a en mi je celo "smešen". Ljubosumnost. S svojimi predstavami večkrat na teden dokazuje kako so "nesposobni". No, to je že psihologija, ki bi jo moral uporabiti Enrique z ekipo. A dokler bo obstajal MSN, Barcelona ne bo imela prihodnosti, oz. bolje rečeno širine. Ima žal predrage igralce. Previsoke plače. Žal. P.s. - glede zadnjega "pasa". Če v najbolje plačani nogometni ekipi na svetu ni igralca, ki bi znal narediti zadnjega pasa, je nekaj hudo narobe. Začenši s previsokimi plačami.
dajno
16. 04. 2017 12.53
+0
Trend01
16. 04. 2017 12.54
+0
Bayern je imel prednost igralca več točno pol ure proti Bayerju, a ni zadel.
dark horse
16. 04. 2017 13.05
-2
Zadnje čase ga je tudi PSG-ju dal. Torej je PSG 3 razredna ekipa z miljonskimi pogodbami igralcev
MaunelNeuer
16. 04. 2017 14.05
-6
messi blesti? zato pa z repko nič ne osvoji
fihner
16. 04. 2017 16.05
+0
Je to moj prijatelj? Še vedno brcaš v temo........
fihner
16. 04. 2017 17.56
Hahahahahahahaha.............................
MaunelNeuer
17. 04. 2017 15.45