Nogomet

De Gea: Z zmagovalno mentaliteto pod vodstvom Mourinha je mogoče prav vse

Madrid, 05. 06. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vratarja Manchester Uniteda Davida de Geo s špansko reprezentanco čez slab teden dni čaka evropsko prvenstvo v Franciji, nato pa delo pod taktirko novega trenerja rdečih vragov Joseja Mourinha. Nekdanji čuvaj mreže Atletica, ki sta ga tam nato nadomestila Thibaut Courtois in Jan Oblak, je sodeč po prvih izjavah naklonjen novemu trenerju Mourinhu.

De Gea verjame v Mourinhovo zmagovalno mentaliteto.
De Gea verjame v Mourinhovo zmagovalno mentaliteto. FOTO: AP

"Govoriti o Joseju Mourinhu je govoriti o trenerju z zmagovalno mentaliteto – prav to je Unitedova filozofija in prav tako moja,'' je za Marco povedal vratar španske državne reprezentance, ki jo kmalu čaka evropsko prvenstvo v Franciji, na katerem bo branila naslov evropskih prvakov iz ukrajinskega Kijeva. "Prepričan sem, da je s to mentaliteto pod Mourinhovo taktirko mogoče prav vse," je še dodal vratar Manchester Uniteda, ki se ga sicer še vedno povezuje z morebitnim prestopom v madridski Real, potem ko se je njegov (ne)prestop v lanskem poletju končal z banalno napako v papirologiji obeh klubov.

"Ko govorite o Unitedu, prav nič ni dovolj, če ne osvojite vseh možnih lovorik," je opozoril. "Da se nismo uvrstili v Ligo prvakov, je bil za nas velik udarec, toda osvojili smo prvi FA-pokal po 12 letih, kar je bila tudi prva lovorika po treh letih suše,'' je še pojasnil nekdanji vratar madridskega Atletica. Ta opozarja, da je to lovoriko treba ceniti: "To lovoriko moramo ceniti, saj je zelo pomembna za naše navijače. Ta naslov mora biti izhodišče za naš klub pri osvajanju še pomembnejših lovorik." De Gea je sklenil, da o selitvi iz Uniteda ne razmišlja, saj ima še triletno pogodbo, in da se že veseli osvajanja novih lovorik z rdečimi vragi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

McClain
05. 06. 2016 09.09
-10
pa kako zmagovalno mentaliteto?? Je ja Chelsea spravu iz prvih mest v boj za obstanek v ligi. Razen ce je mislil potem v drugi ligi zmagovat na polno
MaunelNeuer
05. 06. 2016 16.35
+4
je pa chelsea spravil na vrh po 50 letih če si pozabu
fihner
05. 06. 2016 20.10
+1
So leta, ko ni naredil, oz. osvojil ničesar...................v Španiji je pušil, pa ne po 50 letih, kekec.....
BayernGomez
05. 06. 2016 21.33
+1
V Španiji je z Realom osvojil prvenstvo pa pokal.
Burt
05. 06. 2016 08.37
+5
smo videl da se je boril za obstanek letos ja.Izjemen je on ljubi samo modre iz Chelsea zato je prestopil v Man united .Sedaj bo zapravil 600 milijonov funtov za okrepitve in potem se bo primerjal z Van Gaalom .
MaunelNeuer
05. 06. 2016 16.36
+4
chelsea je po 50 letih spravil do naslova kaj blebetata vi2