Nogomet

VIDEO: Neymar bo pri PSG zaslužil neverjetnih 865 tisoč evrov na teden, potem ko je Barci plačal rekordnih 222 milijonov

Madrid, 03. 08. 2017 13.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Neymarjevi predstavniki so neposredno Barceloni plačali rekordno odškodnino v višini 222 milijonov evrov, tako da je lahko Brazilec kot prost igralec podpisal pogodbo s PSG. Neymar bo nosil dres pariškega moštva pet let, na teden bo zaslužil neverjetnih 865 tisoč evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prestop Neymarja je bil pod vprašajem, potem ko je španska nogometna liga LFP zavrnila denar za plačilo odškodnine, saj naj bi šlo pri 222 milijonih evrov za nespoštovanje Uefinega finančnega fair playa. Vodstvo španske lige (LFP) je za nemško tiskovno agencijo DPA potrdilo, da sta dva predstavnika PSG prišla na sedež lige v Madridu in želela plačati vseh 222 milijonov odkupnine za 25-letnega brazilskega zvezdnika, vendar je vodstvo španske lige denar zavrnilo. "Utemeljeno sumimo, da gre pri prestopu Neymarja za nespoštovanje Uefinega finančnega fair playa. Ne bomo sprejeli plačila kluba, ki ni član La Lige, še posebej če krši pravila in zakone. Primer PSG je očiten primer finančnega dopinga od kluba, ki ga podpira država," je dejal predsednik lige Javier Tebas Tebas za časnik AS in dodal, da ne želijo biti posrednik za nogometaša v tem megalomanskem poslu.

Tebas je že pred tem napovedal, da bo zaustavil prestop in zavrnil plačilo klavzule, ki bi nogometaša "osvobodila" pogodbe z Barcelono in mu omogočila prestop. Vendar pa se je zgodba vendarle razpletla v prid Brazilca. "Z izrednim veseljem in ponosom pozdravljamo Neymarja Jr. v Paris Saint-Germainu," je dejal predsednik kluba Naser al Kelaifi. "Njegova zmagovalna miselnost, karakterna moč in smisel za vodenje so ga naredili izjemnega igralca. Klubu bo prinesel izjemno energijo," je še prepričan predsednik.

"Prestop v PSG me izjemno veseli. Odkar sem prišel v Evropo, je bil ta klub vedno eden najbolj konkurenčnih in ambicioznih. Največji izziv in motiv za pridružitev novi ekipi je pomagati klubu osvojiti naslove, ki jih želijo njihovi navijači," pa je sporočil Neymar, ki želi do lovorik, vodstvo kluba si želi predvsem uspeha v Ligi prvakov.

Vsi navijači pa niso zadovoljni, predvsem Barcelonini. Nezadovoljni so predvsem zaradi načina, kako se je "prodajal" Neymar in njemu in njegovemu "štabu" očitajo, da mu je pomemben le denar, pripadnost klubu pa ne. Zato ni presenetljivo, da nekateri razočarani tudi zažgali njegov Barcelonin dres, odzivi so bili tudi drugačni:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iz Barcelone so že v ponedeljek sporočili, da želi Neymar zamenjati sredino, zato so mu v klubu dali dovoljenje, da izpusti treninge in v miru konča prestop. Neymar se je že poslovil od soigralcev, oba moštvena kolega Lionel Messi in Luis Suarez, s katerima so sestavljali neuničljivo trojko MSN, pa sta mu prek Instagrama ob množici skupnih fotografij že zaželela vse najlepše na nadaljnji športni poti in veliko uspeha pri novih izzivih.

S tem, ko je Tebas zavrnil plačilo odškodnine, bi veliko izgubila tudi Barcelona, saj je z denarjem, ki bi ga prejela za Neymarja, načrtovala nove okrepitve za sezono. Neymar je uporabil drugo možnost in kot so sporočili na uradni strani katalonskega kluba, so njegovi uradni predstavniki popoldne plačali vseh 222 milijonov odškodnine, ki jo je zahteval klub. Pri Barceloni so bili odločeni, da se pogajajo in zahtevajo izplačilo vse odškodnine v višini 222 milijonov evrov v enkratnem znesku. Iz vodstva Barcelone so še sporočili, da da bodo Uefi posredovali vse podrobnosti omenjene "operacije", da bo lahko evropska nogometna zveza lahko določila disciplinske obveznosti, ki bi lahko sledile iz tega primera.

Po plačilu odškodnine je Neymar sklenil pogodbo s PSG, po poročanju BBC je to petletna pogodba, ki bo Brazilcu na leto prinesla 45 milijonov evrov, kar pomeni kar 865 tisoč evrov na teden! Celoten posel pa je po prvih ocenah vreden skoraj 450 milijonov evrov.

Od Neymarja se je na Instagramu poslovil tudi dober prijatelj in soigralec v napadu Luis Suarez, ki je med drugim zapisal: "Moj prijatelj, želim ti vse najboljše v vsem, kar se bo zgodilo. Hvala ti za spodbudo in za vse, kar sem se naučil s tabo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (296)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Finfer
04. 08. 2017 22.24
-2
Zanimivo bi bilo zvedeti katerim revežem bodo kradli denar da bodo dajali nezaslužen denar temu nepismenemu žogobrcarju ki ni vreden niti enega centa !
Kollerik
04. 08. 2017 21.31
+2
....realčki se zelo močno veselijo odhoda Neymarja iz Barce v PSG (naslednjo sredo morda le ne bo batin, press) :)))
Nightyfly
04. 08. 2017 20.02
-5
Poroka stoletja ,Messija , se je tako po argent .medijih , spremenila v poroko -di miserabili . En totalen flop . Poziv nevladne Ong Techo Argentina vsem 250 prisotnim na poroki je naletel na gluha usesa . Zbrali so cca 11. 000 $ ,ali 37 € na glavo . No , to so ljudje ,ki imajo stotine milionov v zepih , ce ne miliarde . Za nabirek se je vedelo ze pred poroko , vse je bilo planirano in informirano . Vse v redu , samo Messi in njegovi ´´prijatelji ´´ so se verjetno raje prepuscali dobrotam najdrazjih jedi in pijac . Koga brigajo revni otroci , torej prav tista klasa argent. otrok iz katerih je zelo reven prisel tudi sam Lionel in zaradi svojih nog postal pluri –milionar .In vsi ,ki so bili na tej poroki . Saj res , zakaj bi se Lionel spominjal svojega porekla .!!
Nightyfly
04. 08. 2017 17.37
-1
Preprost racun ? Ce slov . delavec dobi cca 30 000 € na leto za svoje delo , mislim , da je prav stevilka , torej v 40 -letih cca 1,2 mio € ,,,,, dobi ta porivac zoge (naj mi ne zameri ,saj je dober,,,pa tudi slov .delavec je dober ) Neymar to stevilko v tednu in pol .Niti dva tedna mu ni treba porivati usnja potravi , da dobi trdo prigaran milion za 40 letno delo en delavec . To sem zelel izpostaviti ,kaksne anomalije spremljamo in tudi podpiramo .Direktno ali pa indirektno . Zogobrc ,ki si kupi 3 Ferrarije v enem tednu x 52 tedno .......... torej 156 lepotcev na leto . In ce se poskoduje mu ni treba niti brcati ,magari eno leto . In ne bo umrl za lakoto . To je samo en primer izmed tisocih ,ki se vsak dan rojevajo in unicujejo vse kar je zdravega se ostalo v druzbi ,v kateri zivimo . In oni na desni , delavci ,kmetje ,kdorkoli , ki so tudi sami samo hlapci pravijo , da smo Levicarji neposte ni in podobno .Njihovi gospodarji se jim pa smejejo . In kar je se huje ,tile jim prikimavajo .To je absurd vsega .
Kollerik
04. 08. 2017 15.53
+3
....ko je crknil "dober" kapitalizem (ki ga je še vedno za zaslediti recimo v Avstriji, Nemčiji, v Skandinaviji...)... se je na njegovem truplu pojavil nov, brezobzirni neoliberalizem... Začelo se je z navezo tatcher-reagan.... Le zakaj bi si določene dežele (GB, Amerika....) po zatonu komunizme še popuščale svojemu delavstvu pri dobičkih? No...in Tečerca gre, ter zlomi najprej britanske sindikate....tradicionalni močne.....regi ji sledi tako, xda zlomi uporne kontrolorje letalskih poletov + ostalo........ in optimizacija profita v ozkem krogu samozvane elite se lahko prične...Ko se je obračunalo z domačim delavstvom...so si mmoneyžerji, bankirji itd...lahko začeli neomejeno dvigovati plače.... v anglosaksonskem delu sveta.... so plače menedžerkjev zrasle iz prejšnih 70 x delavske do 400 + x delavske...in še rastejo.... nič drugače ni v nogometnem svetu.... regulativa, varovalke za nore vsote... enostvno ne obstajajo več... in pot k popolni debilizaciji družbe...je odprta....
Nightyfly
04. 08. 2017 17.05
+0
kolerika ,,,, se zelo strinjam , in tako je tudi bilo . Thacerjeva je s pomocjo bogatega svet. kapitala unicila ves najboljsi in najbolj kvaliteten delavski razred in del srednjega .Opustosenje . Od takrat naprej so unicili tudi tisto zdraavo Levico v Evropi -pa se kje drugje ,ki je bila v bistvu regulativa , da ne bi kapital totalno zbezljal . Kar se je tudi zgodilo . Ta danasnji kapitalizem nima vec nobene veze s tistim klasicnim ,ki se drzi trga ,normalnega povprasevanja in ponudbe . To je zdaj spinoff turbo kapital ,ki bo unicil vse in spravil svet v vojne .
Nightyfly
04. 08. 2017 17.12
-1
Tako bolj na skrivaj nekateri resni finan.ca sopisi objavijo , da je Apple ze na pragu svoje vrednosti 1000 miliard . Ena samcata firma ,ki ni niti drzavna . No to je znano , toda pisejo tudi o podatku , ki ocenjuje dejstvo ,da ima nekaj najvecjih firm kot je Apple , Google , FaceB . in podobni velikani omrezij parkiranih cca 1000 miliard denarja iz vec kot uspesnega poslovanja , katere pa nocejo vloziti v bilo kaksne akcije , poslovanje ,kamorkoli . Cakajo na primeren trenutek ..... Kot prvo , to kar se dogaja s temi profiti v svetu je jasno , da gre za kartelne dogovore , da gre za poslovanje z bankami kot je bila Lehman Bros ...in podobnimi , ki so tem velikanom omogocile cisto vse , zato pa posledicno -same res propadle , toda propadel je zaradi tega skoraj cel svet ,oz . zasel v globoko krizo . Cele drzave . In glej ga zlomka , kdo je najvec iz te krize spet dobil ? Tocno se vidi tudi dandanes .
Nightyfly
04. 08. 2017 17.15
+0
...no , rezultat vsega prej napisanega so tudi prodaje in nakupi teh zogobrcov , ki so samo simtomatic
Kollerik
04. 08. 2017 18.34
Night..... svet drvi v vladavino peščice vsemogočnih korporacij. Vse ostalo bo samo še privesek.... ocenjen skozi prizmo denarja.... In vsemu, kar se je nekoč reklo levica,.... v političnih vrhovih... ta dekleracija.... že zdavnaj ne ustreza več...vsebini...
FC Chelsea2
04. 08. 2017 14.39
+2
In kje je zdaj gospod Uefa a tu, ker gre za igralce, ki so ti všeč pa boš zato kar dopučal, , da se počnejo take svinjarije. a to je fair play? Kaznuješ en mali klub, ker se pritožijo na sodniko sojenje ne storiš pa ničesar ko se eni preseravajo z denarjem. sramota od Uefe.
Symbolic
04. 08. 2017 15.44
+0
Qatar ni član Uefe...denarja pa (hmm, ne morem reč kot blata, ker ga tam ni), pa rečimo. kot peska...
trabakula
04. 08. 2017 14.29
+1
ne pridem k sebi od razmišljanja, kako je ta svet totalno butast in brez kančka realnosti, ker če si pripravljen plačati take cifre za nekoga, ki bo tekel za žogo , potem je res za razmislit kje smo
ehjaehja
04. 08. 2017 12.49
-11
BRAVO NEYMAR! ZASLUŽIŠ SI BOLJŠI KLUB OD BARCE SEDAJ PA SE JIM BO KOLCALO PO TEBI
Kollerik
04. 08. 2017 15.33
+3
tipično...kratkovalovno sporočilo navijača.... od Barse redno tepenih..... idolov RM-ja.... :)))
le?o
04. 08. 2017 12.48
+0
Pravite omejiti zneske, place in premije....zakaj pa, a zato ker se te fantje odrekajo delu svojega otrostva, trdo garajo in trenirajo da bodo uspesni v svojem poklicu. Zakaj pa ne bi omejili dobickov tobacni, vojaski, naftni industriji...trgovskim in proizvodnim verigam ki iskoriscajo in tlacijo ljudi...a to je moralno. Sport pa itak ni vec niti s od sporta ampak samo biznis in korist.
alien8potnik
04. 08. 2017 13.01
+2
resje. cel sistem bi bilo potrebno spremeniti v družbeno pravičnejšega. od A do Ž.
Kollerik
04. 08. 2017 15.34
nikajzadodat
04. 08. 2017 16.09
+0
Alien8...: Prišel direktno iz vesolja, da zaneti revolucijo. Čakamo, da naš zbereš na starem "trgu revolucije" in gremo s tabo v boj za pravičen sistem. Upam, da boš uspel najti kaj časa, medtem ko si dežurni (za komentarje) tle gor. ;)
kokicas
04. 08. 2017 12.39
Kje bo meja čez 5-10let do kam bodo šle te številke ??
peresni
04. 08. 2017 12.19
+2
na teden 800000...reveži pa v transu, ko ga vidijo! Zaslužijo si, kar imajo.
alien8potnik
04. 08. 2017 12.47
+0
Fulano in Beltrano
04. 08. 2017 12.14
+5
Ob rekordni brezposelnosti v Braziliji mogoče ni odveč podatek, da bi s tem denarjem za 12 mescev zaposlili 67.514 ljudi in jim izplačali osnovno plus trinajsto plačo.
alien8potnik
04. 08. 2017 12.46
-1
LocoBlanco
04. 08. 2017 12.08
+13
Vsak od nas je imel svojo priloznost, da se izkaze v kateremkoli sportu, delu itd. CR, Messi, Neymar in ostali, ki imajo takšne plače so imeli še najmanj možnosti glede na to kje in kako so živeli v otrostvu. Nobenemu od njih ni bilo vse to dano in za takšen denar so zrtvovali celotno svoje otrostvo in odraslo zivljenje in jaz jim ne zamerim ničesar! Modernizacija nogometa je denar in te številke so za nas navadna smrtnike res, da neverjetne, ampak dejstvo je, da njihovi šefi (sejki, ruski oligarhi itd.) imajo še mnogo več denarja in letne plače nogometašev so v primerjavi z njihovimi letnimi plačami pravi drobiž! Tudi, če pogledamo druge športe, kot so košarka kjer L. James in S. Curry pobirata po 40mio. dolarjev na sezono samo od kluba, da ne omenjam se denarja od sponzorjev in vse nepremicnin, privat letal in jaht, ki jih ti športniki še dajejo v najem! Če pogledamo tudi boks in Floyd-a 'Money-a' Mayweather-ja, ta človek je v dvoboju med njim in Pacquiao-jem zaslužil neverjetnih 300mio. dolarjev v 12ih rundah! Se pravi 25mio. dolarjev na rundo oz. 3min! Skratka vsi športi imajo svoje neverjetne zaslužkarje, ampak dejstvo je, da zato niso krivi oni pač pa velike korporacije, ki stojijo za njimi! Verjetno se pa bo v prihodnosti to vse zmanjšalo oz. omejilo, ker bo vedno več ljudi, ki nimajo za poloznice zacelo protestirati in nehati spremljati športnike. Če se to zgodi bo vse splavalo po vodi! Je pa žalostno to, da ob tolikem denarju niso zmožni pomagati revnim ljudem. Že res, da pomagajo, ampak glede na njihove plače in premoženje daleč premalo, ampak to je že druga tema... Lp
dugi159
04. 08. 2017 12.22
+5
Se strinjams tvojim komentarjem , je pa tudi resnica da se eni rodijo zato da bojo celo zivljenje na socjalni , eni pa da bodo na vse nacine probali zasluzit za kolikortoliko normalno zivljenje.
LocoBlanco
04. 08. 2017 12.31
+3
Vsak, ki se rodi ima povsem enake možnosti za uspeh, kot ostali! Pa ne govorim samo za nogomet, ampak tudi za ostale stvari, ki na koncu prinašajo denar! Po mojih izkušnjah so tisti, ki se rodijo v revščini bolj nagnjeni k uspehu, kot pa tisti, ki imajo vsega cez glavo ze pri rojstvu in na koncu bo revež, ko bo enkrat prišel do denarja bolje plemenitil le tega od tistega, ki ga je imel že ob samem rojstvu!
alien8potnik
04. 08. 2017 12.50
+1
družbeni sistem je obupen. nepravičen do konca. 1% ogabno bogatih, 99% bolj kot ne revnih. sprememba družbenega sistema bi bila edini odgovor na tako porazno stanje v svetu.
LocoBlanco
04. 08. 2017 13.03
+0
alien: Ne glej na ta 1% bogatih, ampak glej na sebe! Kaj boš naredil, da bos izboljsal svoje financno stanje in koliko svojega časa bos zrtvoval zato! Če je potrebno delaj po 2. službi nekaj časa in pametno varčuj. Potem pa vse to vlozi in ne boj se poraza! Vsak milijarder od tega 1% bogatih je vsaj 1x bankrotiral, ampak tisto kar šteje je, da se ni bal poraza pač pa se je iz njega nekaj naučil in šel naprej! Skratka ne glej na to koliko imajo drugi, glej na sebe, ker na koncu si za vse sam ne glede vse!
Kollerik
04. 08. 2017 15.41
+1
..... :))).... pa ja de... ENAKE MOŽNOSTI so samo še pravljica za lahko noč......,Danes imaš že cel kup miljarderjev, ki so do svojega ogromnega bogastva prišli... recimo zaradi posedovanja naftnih zalog.... zaradi oligarhije (politični kriminalci po ruskem vzoru)...zaradi tajkunstva...zaradi umazanih zaslužkov na bedi in trpljenju ljudi...kšeftu z orožjem... (Trump in ostali + jared etc...)...zaradi političnih vez (Orbanistan, Endehazija...) in tako naprej..... enake možnosti....hahahahaaaaaaaaaa....
Symbolic
04. 08. 2017 11.43
-4
Brez komentarja... ali pač: po vsem tem cirkusu, do nogometa čutim le ODPOR! To sploh ni šport!
LocoBlanco
04. 08. 2017 12.09
+6
Če čutiš odpor, potem pa nehaj spremljati! Preprosto...
Symbolic
04. 08. 2017 12.42
+1
Hvala za nasvet Loco, samo ni to tako preprosto (po tolkih letih)! Priznam, sama igra me bo zagotovo še mikala, vendar ne mi govorit o neki pripadnosti klubu - larifari...
alien8potnik
04. 08. 2017 12.52
+6
symbolic, vem, da ti nič ne pomeni, a vseeno - te povsem razumem. upravičeno. res je ta šov in vsa ta megalomanija čisti obup. človeku res vse priskuti. igra nas pa mika, v tem je keč. obupno, res.
LocoBlanco
04. 08. 2017 12.56
-1
Symbolic: Ne sodi drugih po sebi! Mirne duše ti lahko povem, da bom ostal navijač MB-a in RM-a do svoje smrti! Zvestoba do groba, ne glede na vse!
Symbolic
04. 08. 2017 13.00
+4
Loco, a sem jaz kaj omenil navijaštvo? Nisem, a ne? Kaj mi potem skušaš podtakniti?
Symbolic
04. 08. 2017 17.07
+3
Alien, zadetek v črno! Posamezni "bojeviti" entuzijasti se ne zavedajo, da se bomo jutri "zgražali" nad še večjo, mogoče dvojno vsoto denarja... In še vedno nekateri bodo slepo vzklikali parol o "zvestobi do groba"... Sorry, ampak za vse mora obstajat neka razumna meja... Pa sploh ni važno za kateri klub navijam / navijaš! Sistem je problem...
peresni
04. 08. 2017 11.04
+7
krivi smo mi...ki kot telebani gledamo te kekce v podenju za žogo. Zagabili so se mi...izstopam iz vlaka norcev, kjer ljudje ki komaj preživijo kupujejo drage karte za filanje žepov bogatunom.
Hachi
04. 08. 2017 11.09
+2
no dej no, ko bo pa prva tekma lige prvakov, bos pa najbolj glasn pred tvjem :D
peresni
04. 08. 2017 12.16
-1
alien8potnik
04. 08. 2017 12.52
+0
gamper
04. 08. 2017 11.01
+13
Tu je tudi koncal svojo kariero. Mores bit res potegnjen da zamenjas 1.ligo za 4. Gdo te gleda francoski fuzbal? Sicer so pri Barci lahko srecni, da so se losali klovna, redke so bile partije, da si lahko rekel, da je vreden dnarja ki ga je zasluzil pri njih, da o tej cifri sploh ne govorimo.
JbmTiMt
04. 08. 2017 09.38
-9
barca je hotela na vsak nacin psgu vzeti veratija. no pa jim je psg speljal neymarja. kera bruka
idiu3krasne
04. 08. 2017 10.38
+7
Ne boj se ...Barca j tej situaciji zmagala.
alien8potnik
04. 08. 2017 12.53
-2
a je sploh še pomembno, kdo je v tej farsi zmagal?
Felipao
04. 08. 2017 08.49
+3
Namesto, da se vsi zgražamo nad vsoto bi se morali vprašati sledeče: kako je mogoče, da evropski klub lahko podpira vlada neke države? Po EU zakonodaji je to prepovedano, že skoraj vse države članice EU so imele težave zaradi nedovoljene državne pomoči (bodisi v športu bodisi v poslovanju podjetij), Katarci pa si lahko kar tako privoščijo finančno pomoč klubu po ovinkih. Predstavljajte si, da bi Bayern imel finančno pomoč nemške vlade - bil bi nepremagljiv vsaj v Evropi.
TomažNovak
04. 08. 2017 10.35
-1
KungFuPanda
04. 08. 2017 12.01
+1
Kaka vlada? Sponzor je Qatar airways, torej letalska družba. Čeprav je ta v lastništvu države Qatar, ji nihče ne prepoveduje sponzorstva katere koli organizacije z namenom marketinga. Tu gre samo za marketing. Kot, da bi Telekom bil sponzor Olimpiji. Isti šmorn.
bigdick19
04. 08. 2017 08.43
+1
vsak na tem svetu ima svojo vrednost...za katero se proda....eni za denar...eni življenje za familijo...eni za fuzbal...itd itd...smo v svetu kjer je" vrednota" denar....bljak
laycan
04. 08. 2017 08.26
+2
ne vem zakaj se obadate s tem koliko kdo zasluži,ne boste nič spremenili,namesto da visite za rač.pa jokate,si raje poiščite službe da boste imeli vsaj za burek.
MaršNapolje
04. 08. 2017 08.28
+2
+++ sama fovšija proti tistim ki imajo veliko denarja... ko je treba pa delat pa služt se pa nobenmu ne da... laži socjalno vlečt pa jamrat ceu lajf...
KungFuPanda
04. 08. 2017 12.05
+0
Samo priznaj, da so tu zneski bizarni. Gradbenik vsaj kaj zgradi za minimalc, tale pa ne dela velike koristi za milijone.
User513426
05. 08. 2017 08.36
sicer ne vem koliko je resnice v tem, ampak dokler se bo recimo družini bolj splačalo biti doma in vleči socialo bodo to počeli.