Nogomet

Čudoviti zadetki in neuspehi upajočih na prvo četverico

London, 06. 04. 2015 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
12

Prvih devet obračunov v 31.krogu v Premier ligi je priskrbelo niz zadetkov, med katerimi bi se vsaj štirje lahko potegovali za naslov najlepšega v sezoni. Obenem pa minuli konec tedna prinesel razočaranje za trojico moštev, ki so potiho še upala na vstopnico za ligo prvakov za naslednjo sezono.

Nogometaši Arsneala so ugnali Liverpool.
Nogometaši Arsneala so ugnali Liverpool. FOTO: Reuters
Klobčič se je začel razpletati na prvi sobotni tekmi na Emiratih, kjer je pri Arsenalu gostoval Liverpool. Gostje so začeli skrajno ležerno, če ne kar lenobno. Tako so si Arsenalovci priigrali prepotrebno psihološko prednost, ki pa so jo že sredi prvega dela skoraj zapravili. Tekmovalna krepostnost se je nato spet preselila na polovico gostujočega moštva, ki je v osmih minutah prejelo tri zadetke. Prvega je po lepi kombinaciji in suverenem preigravanju na desnem robu šestnajstmetrskega prostora zrežiral mladi Španec Hector Bellerin, drugega je z lepo izvedbo prostega strela zabil Mesut Özil - gostujoči vratar Simon Mignolet je ob tem posredovanju z nepravilno postavitvijo napravil edino napako na tekmi -, tretjega pa je nato po prodoru levo od osi pod prečnik topovsko zataknil Alexis Sanchez. Pravzaprav je Liverpool tudi ta derbi izgubil zelo podobno kot je tistega pred tednom doma proti Manchester Unitedu. Preprosto ni vzdržal začetnega agresivnega visokega pokrivanja nasprotnika. Usodne so bile napake pri prenosu žoge iz obrambne v vezno vrsto.

V drugem delu je bila igra manj zanimiva. Liverpool je izenačil po uspešno izvedenem kazenskem strelu Jordana Hendersona. Pred tem je Bellerin zrušil Raheema Sterlinga. Slednji je bil še posebej pod drobnogledom, saj je mladi angleški zvezdnik sredi tedna v intervjuju za BBC potiho izdal, da želi prestopiti v klub, ki bo osvajal lovorike, ali drugače, da ga tudi astronomska plača (obljubljeno mu je okrog 135.000 € na teden) ne bo zadržala pri Liverpoolu. Francoz Olivier Giroud je tik pred koncem zapečatil usodo gostov, ki z drugim zaporednim porazom - po čudoviti seriji petih zaporednih zmag - zdaj še težje upajo na uvrstitev v ligo prvakov za prihodnjo sezono. Liverpool je od 21-ih možnih točk, ki bi jih lahko osvojil v obračunih proti klubom iz najboljše četverice v tem prvenstvu, v žep pospravil le štiri. S tem pa se krepi skrb, da k slavnemu klubu v prihodnje ne bodo želeli prestopati igralci, ki bi ekipo lahko znova pripeljali v vrh angleškega in evropskega nogometa. Z Liverpoolom za zdaj podaljšanja pogodbe, ki poteče prihodnje leto, ni pripravljen skleniti niti njihov novi kapetan Henderson. Trener Brendan Rodgers nam je novinarjem po tekmi priznal, da je Liverpool pred resnim izzivom, kako zaključiti sezono in se med prestopnim rokom pognati v lov za nove zveneče okrepitve, ki jih nujno potrebuje.

Raheem Sterling ne namerava podaljšati pogodbe z Liverpoolom.
Raheem Sterling ne namerava podaljšati pogodbe z Liverpoolom. FOTO: Reuters
Največje rezultatsko presenečenje kroga je bila zmaga QPR-ja na birminghamskemu stadionu The Hawthorns, kjer so skoraj že odpisani Zahodnolondončani povsem nadigrali domači West Bromwich. Končni izid je bil 1:4, pri čemer je bila najbolj vpadljiva posebnost srečanja tretji zadetek gostov, ki ga je dosegel veteran Bobby Zamora. Ta je v prodoru po desnem krilu žogo z notranjim delom levega stopala izstrelil v idealnem loku, tako da je ta pristala v mali mrežici ob daljši vratnici valižanskega reprezentančnega vratarja Boaza Myhilla. QPR v tem prvenstvu West Bromwichu ni usojen, saj ga je pozimi porazil že na Loftus Roadu, po tisti tekmi pa je bil odstavljen trener Alan Irwine. QPR je nazadnje štiri prvenstvene gole v gosteh dosegel leta 1994, ko je s 3:4 razbil Norwich.

Zadnjeuvrščeni Leicester bi moral, pravi teorija, zmagati še vsaj 4-krat, če bi se želel obdržati med premierligaši - do sedaj pa mu je to v celi sezoni uspelo komaj petkrat.
V soboto je doma z 2:1 porazil West Ham, ki ni bil povsem anemičen. Leicester je imel pri vodstvu 1:0 na voljo tudi enajstmetrovko. Strel Davida Nugenta je španski vratar Adrian ubranil.

Istočasno je na Goodison Parku v Liverpoolu domači Everton z 1:0 premagal Southampton, ki bi si po številu priložnosti zaslužil vsaj točko. S porazom so tudi Southamptonove želje, da bi prihodnjo sezono lahko nastopil med evropsko elito, splavale po vodi. Še vedno pa ostaja veliko možnosti, da se največje presenečenje sezone Southampton uvrsti na peto mesto, ki prinaša pravico nastopa v ligi Evropa. Ekipa trenerja Ronalda Koemana z južne angleške obale ima do zaključka prvenstva sorazmerno lažje nasprotnike kot pa njena najbližja soseda na lestvici, to sta Tottenham in Liverpool.

Wayne Rooney
Wayne Rooney FOTO: Reuters
Manchester United je na domačem Old Trafford ugnal Aston Villo z izidom 3:1. Ta kaže na gladko zmago domačih, v resnici pa rdeči vragi niso bili prepričljivi ves čas obračuna. Zelo lep gol je v drugem delu, za povišanje na 2:0, z volejem iz obrata v zgornji desni kot zabil kapetan Wayne Rooney. To je bil že njegov 185. premierligaški.

Čeprav se je zdelo, da bo druga tekma, ki sem jo obiskal v soboto, manj zanimiva, saj se je pričakovalo, da bo vodilni Chelsea gladko odpravil Stoke, pa ni bilo tako. Do roba prvega polčasa je res kazalo na gladko zmago domačih, nato pa je Charlie Adam s strelom z razdalje 60 metrov spektakularno premagal nemara najboljšega vratarja v Premier ligi Thibauta Courtoisa. Šok so domači v drugem delu uspeli prebroditi in napako vratarja Asmirja Begovića spremenili v vodstvo, ki so ga obdržali do konca. Vmes je Belgijec Courtois obranil tudi zahteven strel z desne strani visokoraslega francoskega vezista Stevena Nzonzija, ki se je nato odbil od vratnice. Redko viden gol Charlieja Adama pa ni bil edino (skoraj) rekordno obeležje tekme na Stamford Bridgeu. Nenazadnje je Petar Borota, slavni jugoslovanski vrata Chelseaja, v začetku osemdesetih let minulega stoletja v pokalnem obračunu s sosednjim QPR-jem gol prejel z razdalje 80 metrov. In še. S prvi golom, ki ga je Eden Hazard dosegel z bele točke, je najboljši igralec angleškega prvenstva uspešno izvedel devet zaporednih kazenskih strelov, kar je do sedaj v Premier ligi uspelo le Bolgaru Dimitarju Berbatovu. Obenem je bil ta gol stoti iz kazenskega strela, ki ga je v prenovljeni angleški eliti dosegel Chelsea. Le Liverpool je v tem obziru bolj uspešen, saj je iz enajstmetrovke od leta 1992 dosegel 102 zadetka.

Razočaranje kroga je bila predstava Tottenhama ob gostovanju v Burnleyju. Tekma se je končala brez zadetkov, obenem pa je bila označena kot najslabša med vsemi 308-imi do tedaj zaključenimi v tej sezoni.

Eden Hazard je bil junak ob zmagi Chelseaja.
Eden Hazard je bil junak ob zmagi Chelseaja. FOTO: Reuters
Za nedeljski posladek je ostal le še veliki derbi angleškega severo-vzhoda, na katerem je Sunderland, ki že kar panično beži stran od roba izpada iz lige, še petič zapored ugnal sosednji Newcastle. Domačini so bili boljši, še posebej se je z borbenostjo izkazal Jermain Defoe, ki je ob koncu prvega dela z volejem s 25-ih metrov izstrelil granato, ki je pristala v zgornjem desnem kotu. To je bil prvi domači nastop Sunderladna pod vodstvom novega trenerja Dicka Advocaata, zato je bilo slavje na Stadionu luči še toliko bolj prešerno.

Nocoj drugouvrščeni Manchester City čaka zahtevno gostovanje na Selhurst Parku pri moštvu Crystal Palacea. Že jutri pa bo še ena tekma, to bo silovito pomemben derbi začelja, to bo spopad med Aston Villo in QPR-jem. Ta tekma (sodi sicer v 33.krog) bi morala biti po prvotnem razporedu odigrana v ponedeljek 20. aprila, toda polfinale angleškega pokala, ki ga bo Aston Villa proti zmagovalcu ponovljenega obračuna med Blackburnom in Liverpoolom, odigrala na Wembleyju 19. aprila, je Premier ligo primoral v spremembo urnika.

Najbolj poseben obračun prihajajočega 32.kroga bo nato v nedeljo, ko v goste na Old Trafford prihaja Manchester City.
Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
07. 04. 2015 10.58
kak ce ti clanek pa video. ce te ze zanima fuzbal si poglej tekmo
ILoveGaming
06. 04. 2015 23.59
+6
Pa smo prišli na 2 mesto :) Hvala Crystal Palace da ste premagal City. Zj pa končat sezono z gasom napolno!
Kosmatapi?ka
07. 04. 2015 10.09
aki10
06. 04. 2015 19.48
+13
ARSENAL!!!!!!!!!!!!!!!!
fghfhfhfhf
06. 04. 2015 17.57
+8
carji ste res.hvala za video da smo si lahko to ogledali.super ste.lp! :)
rich1987
06. 04. 2015 16.45
+1
CHELSEA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ABCD15
06. 04. 2015 23.06
+6
Sasda Sadas
06. 04. 2015 16.16
+17
Glory glory manchester united :$ $ Mislim da so se kar dobro prebudili .. Andre herrera je imel vrhunsko tekmo cudno da ni pisec clanka to nic omenil zadel pa je tudi 2 gola ... Di maria je prispeval 2 assistence kar je tudi lepo ;) In pa se ena zanimivost odkar ronney igra spico ( to je 5 tekm ) so zmagali vseh 5
Kosmatapi?ka
07. 04. 2015 10.08
+1
HAHAHAHA TIPIČEN NAVIJAČ Man Uniteda. Neznas napisat ime Anderja Herrere, Rooney-ja in verjetno tudi ostalih ... Ampak ti ne bom zameril, ker nisi edini. glory hunter
Symbolic
06. 04. 2015 15.52
+6
Toliko slik, pa noben video...
4Fabregas4
06. 04. 2015 15.33
+0
Super napisano
Melita Mavsar
06. 04. 2015 16.16
-4
NOT... toliko napak ... mene bi bilo sram tak članek objavit! sramota!