Nogomet

Cuadrado ostaja v Juventusu kot posojeni nogometaš, Alonso v Chelsea, Krajnc na posojo v Sampdorio

Ljubljana, 31. 08. 2016 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kolumbijski nogometni reprezentant Juan Cuadrado bo tudi v sezoni 2016/17 igral za torinski Juventus, so potrdili pri torinskem klubu. Tako kot v minuli sezoni bo posojen od londonskega Chelseaja. Za to sezono bodo po poročanju italijanskih medijev Torinčani odšteli pet milijonov evrov, po koncu sezone pa ga lahko odkupijo za 20 milijonov.

Cuadrado se vrača v črno-beli dres.
Cuadrado se vrača v črno-beli dres. FOTO: AP

Možnost odkupa pa postane obveza, če bo 28-letni Cuadrado igral sicer nerazkrito število tekem. Cuadrado je k Chelseaju prišel februarja 2015 za 31 milijonov evrov (Londončani so ob tem posodili še Mohameda Salaha), a se na Otoku ni znašel. Cuadradov prihod pa bojda ne bo zadnji danes pri Juventusu. Zelo blizu prestopa k črno-belim je po poročanju italijanskih medijev tudi belgijski reprezentančni vezist Axel Witsel, član Zenita iz Sankt Peterburga.

Chelsea za Marcosa Alonsa odštel 27 milijonov evrov
Španski nogometaš Marcos Alonso je zapustil italijanskega prvoligaša Fiorentino, za katerega igra slovenski reprezentant Josip Iličić, in se preselil v Anglijo k Chelseaju. Londončani so v Firence nakazali 27 milijonov evrov, 25-letni levi branilec pa je podpisal pogodbo za pet let.

"Zelo sem vesel. To je nov korak v moji karieri in mislim, da je tu najboljši kraj za moj razvoj. Čas je, da osvojim kakšne lovorike," je povedal Alonso. V Madridu rojeni nogometaš je kariero začel pri tamkajšnjem Realu. Leta 2010 mu je Manuel Pellegrini ponudil priložnost zaigrati za člansko ekipo, istega leta pa se je preselil v Anglijo k Boltonu. Tam je igral tri sezone, nato pa prestopil v Fiorentino. Italijanski prvoligaš ga je vmes posodil nazaj v Anglijo k Sunderlandu, nato pa se je vrnil v Firence in se uveljavil kot eden ključnih mož obrambe.

Manchester City pa je do konca sezone v Valencio posodil francoskega branilca Eliaquima Mangalo, ki je sinjemodre pred dvema letoma stal več kot 40 milijonov evrov. Na Otoku se Mangala ni najbolje znašel.

Luka Krajnc posojen Sampdorii
Slovenski nogometni reprezentant Luka Krajnc bo v sezoni 2016/17 kot posojen nogometaš Cagliarija igral za Sampdorio iz Genove, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Enaindvajsetletni branilec je doslej igral še za Maribor, Genoo in Ceseno. Sampdoria, nekdanji klub zdajšnjega slovenskega selektorja Srečka Katanca, je odlično začela novo sezono, v dveh krogih je dvakrat zmagala, kar je uspelo le še Genoi in Juventusu. Slabše je šlo na uvodnih tekmah Cagliariju, ki je enkrat izgubil in enkrat igral neodločeno.

Chelsea se je dogovoril s PSG za Davida Luiza
Brazilski nogometni reprezentant David Luiz se po dveh letih vrača iz Paris Saint Germaina v Chelsea. Angleški prvoligaš je na spletni strani zapisal, da se je dogovoril s francoskimi prvaki, manjka le še dogovor branilca z upravo Chelseaja in zdravniški pregled. Luiz je za Chelsea igral od januarja 2011 do 13. junija 2014. Takrat je PSG Angležem nakazal 50 milijonov funtov in ga odpeljal v Francijo. Chelsea bo zdaj za 29-letnega branilca plačal 38 milijonov funtov, poročajo britanski mediji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maq1966
01. 09. 2016 12.17
-4
Cuadrado se odlično počuti pri Juventusu. Vsepovsod drugod je samo padal in padal ob vsakem dotiku. Ko pa pada pri Juventusu, pa sodnik velikokrat celo dosodi prekršek. Res prikladno!
Awesomedude
31. 08. 2016 21.36
-2
Lahko rečem samo, da sem zelo, zelo zadovoljen z letošnjim poletnim prestopnim rokom. Naj se reši kdor se lahko, prihajamo. Fino alla fine, forza Juve.
CFC1
31. 08. 2016 21.14
+5
Naj fliknejo Emanuela ven iz uprave, ker v zadnjem času ta ne ve več kje ima glavo. Edina pametna okrepitev res svetovne kvalitete je Kante, Aloso dober, večiona ostalega pa ... Da grejo pa tako bedarijo naredit in pripeljejo Luiza za takšno vsoto to sploh niti žalostno ni to je za posmeh. Imeli so že praktično vse sklenjeno z Benfico mankale so samo podrobnosti glede (ne spomnim se imena) mladegha švedskega branilca, ki je boljši zagotovo od Luiza, da ne omenjam, da je star 22 let, Luiz pa 29 pa so namesto dogovora o podrobnostih, si premislili in šli na lov za drugimi .... Nimam komentarja res Alonsko dobra okrepitev, nad prihodom Luiza pa sem kot pristaš Chelseaja zelo negativno presenečen ... Eden najbolj precenjenih branilcev v tem času po mojem mnenju ....
JbmTiMt
31. 08. 2016 20.03
+4
luiz ni za obrambo
CFC1
31. 08. 2016 19.50
+9
Za Alonsa lahko rečem, da je dobra okrepitev zaghotovo, zanesljiv v obrambi, dober pri podajah in v pripravljanju priložnosti. Za Luiza pa sem negativno presenečen, ker če bi kod gledal, kaj človek dela, koliko napak kakšna nezanesljivost in pol tahšna cena za njega, brez komentarja ...
CFC1
01. 09. 2016 11.52
+2
Oa še to ko marsikdo govori, da je biv Luiz že ob osvojitvi Chelsea-jevega LP in da je zard tega dober, da je nabid s čustvi in motiviran. Nisem vedel, da ostali niso motivirani? In pa kot drugo Chelsea velja za eega največjih lkubov predvsem v zadnjih 10 - 20 letih in potem govorijo o pacion. Seveda je dobro, da je igralec motiviran, željan igranja za klub in dobrih predstav, sam kot prvo kdo pa ni in kot drugo, gledena to kak klub je Chelsea bi se moralo gledati predvsem na kvaliteto igralca, tako pa je Emiliano skupaj s upravo še enkrat pokazal, da je svoje najboljša leta menedžerstva že oddelal. Imajo praktični dogovor z Benfikinim mladim, zelo talentiranim branilcem 22 let starim, kki je že sedaj po mojem mnenju in po mnenju večine navijačev Chelseaja in gledalcev dosti boljši od Luiza, ki ima kot že rečenmo 29 let in bo na svojem (precenjeno "vrhunskem nuvoju" sposoben igranja le še kakšna 2 - 3 leta), nato pa si niti ne želim predstavljat kako bo. Najbolj od vsega me moti res nerazumevanje uprave, ki bi naj bil eden največjih klubvov na svetu zadnjega desetletja (kot navijača Chelseaja za mene zagotovo je), ki ponudi za Kaulibalyja 56 milionov, potm pa dobijo povratno informacijo iz Napolija, da ponudbo zavračajo, a da pri 60 milionih je igralec NAŠ (torej 4 milione več kar ni nič niti za Chelsea) in se Emiliano z upravo na čelu odloči, da ne bvodo ponudili še tisto nekaj malega več za mladega top 10 branilca na svetu na svojem položaju. In na koncu za midioker igralca, ki če ga vidiš v obrambi doživiš vsakič skorajšnji infarkt, ker ne veš kakšno neumnost si bo zopet privoščil, plačajo (Liza) za 34-38 milionov (različni podatki), ki pa ni vreden tega denarja oz. Če je on toliko vreden, so potem teh top 10 - 15 centralnih branilcev na svetu, ki so po ebi strani tusdi mlajši, vredni od 70 - 90 milionov (pa vsak realen poznavalec nogometa in nasplošno športa ve, da toliko ni vreden noben igralec). Najbolj mi pa ne gre v glavo, da je ta nakup dobvolil sploh Conte, glede na to, da je bil kot igralec branilec na vrhunskem nivoju, in bi lahko vedel kaj pomeni potreba po top class obrambnem igralcu in kaj je medium kvaliteta igralca (na svetovni ravni). To pravim tudi glede tega, da je to res pameten strokovnjak, ki je mojster taktike in svojega poklica, zato me take poteze še toliko bolj negativno presenetijo. Moje mnenje.