Nogomet

Crystal Pallardyce po Chelseaju na kolena spravil še topničarje, ki vse bolj izgubljajo Ligo prvakov

London, 11. 04. 2017 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Arsenala so izgubili na gostovanju pri prerojenem Crystal Pallaceu. Ekipo, ki se bori za obstanek, je konec decembra prevzel Sam Allaradyce, od konca februarja pa beleži fenomenalne rezultate – na zadnjih šestih prvoligaških tekmah so orli kar petkrat zmagali, na kolena pa so pred desetimi dnevi spravili celo vodilno ekipo Chelsea.

Allardyce (levo), sicer poznan po rekordni kratki epizodi na klopi angleške reprezentance, je tokrat povsem zasenčil Wengerja (desno).
Allardyce (levo), sicer poznan po rekordni kratki epizodi na klopi angleške reprezentance, je tokrat povsem zasenčil Wengerja (desno). FOTO: AP

Zanimivo, Sam Allardyce na Arsena Wengerja pred ponedeljkovim spopadom ni imel najlepših spominov, saj je prav proti Francozu izgubil največ tekem izmed vseh trenerjev (15 porazov, štiri zmage, sedem remijev). A slaba statistika mu očitno ni zašibila kolen, saj je Crystal Palace povsem nadigral topničarje in slavil kar s 3:0. Arsenal po zaostanku v prvem polčasu z 0:1 v drugem ni zmogel niti enega strela v okvir vrat. Wenger pa je prvič, odkar je trener topničarjev, izgubil štiri zaporedne gostujoče tekme, kar je še eden izmed razlogov več, da si ga jezni navijači Arsenala, ki z dvema tekmama manj zaseda šesto mesto Premier League (54 točk), ne želijo več videti na mestu glavnega trenerja. Arsenal je z osmim porazom sezone pod resen vprašaj postavil mesto v Ligi prvakov. Za četrtim Manchestrom Cityjem imajo Londončani sicer s tekmo manj zdaj kar šest točk zaostanka.

Nogometaši Crystal Palacea so na zadnjih šestih tekmah kar petkrat zmagali in so zdaj s tekmo manj za šest točk varni pred mesti za izpad.
Nogometaši Crystal Palacea so na zadnjih šestih tekmah kar petkrat zmagali in so zdaj s tekmo manj za šest točk varni pred mesti za izpad. FOTO: AP

"Ta poraz je uničujoč v boju za mesta med prvimi štirimi,'' je po porazu priznal Wenger. ''Razumljivo je, da so naši navijači zelo nesrečni. Sem smo prišli z upanjem, da zmagamo. Vsak poraz je zaskrbljujoč. Vodil sem že preko tisoč tekem Arsenala in tega nismo navajeni (četrtega zaporednega poraza v gosteh, op. p.), tako da je jasno, da je to zaskrbljujoče,'' je še razlagal Francoz na vse bolj majavi klopi topničarjev.

Premier League, 32. krog:
Crystal Palace – Arsenal 3:0 (1:0)
Townsend 17., Cabaye 63., Milivojević 68./11-m

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
11. 04. 2017 15.29
+1
lej ga vraga, unitedu lahko še rata uvrstitev v LP ............... no, takrat bo pa Ibra podpisal....