Nogomet

Črnoglede napovedi po operaciji Garetha Balea: Valižan nared šele aprila?

Madrid, Cardiff, 01. 12. 2016 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po uspešni operaciji desnega gležnja napadalec madridskega Reala Gareth Bale že odšteva tedne do povratna na zelenice. A v domačem Cardiffu se je po poročanju španskih kolegov začel šele prvi od kar štirih mesecev, ki naj bi jih Valižan preživel izven pogona.

Bale je obležal med tekmo Lige prvakov v Lizboni.
Bale je obležal med tekmo Lige prvakov v Lizboni. FOTO: AP

Valižanski nogometni zvezdnik Gareth Bale bo zaradi poškodovanega gležnja manjkal do štiri mesece, je poročal španski športni dnevnik AS. Zvezdnik madridskega Reala je v torek v Londonu uspešno prestal operacijo desnega gležnja, pri AS-u pa so ocenili, da se pred aprilom ne bo vrnil na zelenice. Bale se je poškodoval prejšnji teden na tekmi Lige prvakov proti Sportingu iz Lizbone. V taboru Reala so sprva upali, da bo Bale manjkal dva do tri mesece, a so zdravniki med operacijo odkrili, da je poškodba še malce bolj zapletena kot je bilo sprva videti.

Poškodba Balea je hud udarec za Real, ki tekmuje v španski Primeri Division, španskem kraljevem pokalu in Ligi prvakov, pa tudi za Wales, ki lovi prvi nastop na svetovnem prvenstvu po letu 1958. Valižan bo zagotovo izpustil prihajajoči el clasico proti Barceloni, svetovno klubsko prvenstvo in osmino finala Lige prvakov, kot tudi kvalifikacijsko tekmo Walesa proti Irski, ki vodi v skupini D. V kraljevem pokalu bo Bale, ki je bil eden izmed junakov letošnjega Eura 2016 v Franciji, nastopil zgolj v finalu, če se bo Real do tja po sredinem napredovanju v osmino finala prebil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
03. 12. 2016 09.16
Škoda za Balea, zdaj ko je končno nekako prevzel glavno vlogo v Realu. Naj čimprej okreva! Je pa vprašanje, če bo še kdaj povsem isti, kot je bil, saj gre očitno za zelo težko poškodbo. Pri napadalcih je skoraj vedno tako na žalost.
Barbarezo
02. 12. 2016 17.37
Več sem jaz pojedel mostarskih ćevapov kokr pa je on odigrov tekem za Real Madrid ...
ledr
02. 12. 2016 14.13
+2
Verjamem, da je to udarec za Real. Igrati toliko časa brez svojega najboljšega igralca sigurno za noben klub ni lahko.
Symbolic
02. 12. 2016 12.46
+3
Ta članek stoji že par dni, pa poglejte število komentarjev...A ni škoda za vsakega igralca, ki se poškoduje? Namesto, da mu zaželimo čimprejšnjo vrnitev na igrišče - imamo molk! Zablestel je pri Spursih... Ob prihodu v Real je precej časa bil tarča kritizerjev, da je "faljen predrag nakup", sedaj pa skoraj nepogrešljiv! Animo Bale!
Trend01
02. 12. 2016 09.27
+1
Od kar igra za Real, je bil poškodovan cca. 150 dni...... Bo pa Lucas Vázquez spet "novo" šanso dobil. Naj jo izkoristi.
Barbarezo
02. 12. 2016 17.39