Nogomet

Juventus stoji med Realom in zgodovinskim dosežkom, Ronaldo prepričan: 'V vsaki obrambi je šibka točka'

Madrid, 28. 05. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Madridskemu Realu lahko v finalu Lige prvakov uspe nekaj, kar ni uspelo še nikomur po preoblikovanju najelitnejšega evropskega tekmovanja. Čeprav je Juventusova obramba v tej sezoni zares granitna, tako resnega preizkusa, kot ji ga bo v Cardiffu naslednji teden pripravil Cristiano Ronaldo s soigralci, še ni prestala.

Ronaldo priznava, da tako spočit v zaključku sezone ni bil že dolgo.
Ronaldo priznava, da tako spočit v zaključku sezone ni bil že dolgo. FOTO: AP
Finale Lige prvakov boste lahko 3. junija od 20. ure naprej spremljali na POP TV in VOYO.

Cristiano Ronaldo se pred finalom Lige prvakov zaveda, da Real Madrid proti čvrsti ekipi Juventusa čaka težka naloga, če želi kot prvi v zgodovini modernega formata najelitnejšega evropskega tekmovanja osvojiti drugi zaporedni naslov. "To je cilj, ki ga želimo doseči vsi igralci Real Madrida. Želimo v zgodovino, če zmagamo, bomo prvi, ki bi naslov osvojili dve leti zapored v novem formatu Lige prvakov. To so ambicija in sanje. Držimo pesti," je za uefa.com povedal Ronaldo. O Juventusu je Portugalec nadaljeval, da ima "izvrstno obrambno vrsto", a da ima tudi tako odlična obramba svoje vrzeli, ki jih bo s soigralci skušal poiskati. "Vemo, da nas čaka zelo naporna tekma, a smo Real Madrid in imamo dobro priložnost za zmago. Zelo podobno bo kot v prejšnjih finalih. To so tekme, v katerih so možnosti vedno 50-odstotne. Oboji bomo skušali izkoristiti napake nasprotnika. Ekipa, ki bo storila manj napak, bo najbrž zmagala, upam, da bo to Real Madrid," nadaljuje Ronaldo. "To bo zelo razburljiva tekma in vsi jo bodo želeli pospremiti. Igralci želimo le uživati na zelenici. Pričakovanja so visoka, v ekipi pa je veliko samozavesti." 

Prvi strelec belega baleta v tej sezoni Lige prvakov z desetimi goli je nato malce podrobneje seciral sobotnega nasprotnika, ki je prav tako osvojil domači naslov, rekordnega šestega zaporednega in skupno 35. (oziroma 33.) v klubski zgodovini. "Gre za odlično ekipo. Niso slučajno v finalu. Osvojili so italijansko prvenstvo in pokal. So težek nasprotnik in vemo, da bo tekma zapletena. Radi tesno pokrivajo, tako kot Atletico Madrid. Res je, da imajo izvrstno obrambno vrsto, toda čeprav so njihovi branilci tako dobri, je v vsaki obrambi šibka točka. Zato bomo morali dešifrirati te šibke točke, izkoristiti prostor, ki nam ga bo ponudil Juventus na tekmi in to izkoristiti za zadetke," pravi Ronaldo. Kapetana reprezentance Portugalske pred odhodom na pokal konfederacij čaka že tretji finale Lige prvakov v zadnjih štirih sezonah.

Vratar Juventusa Gianluigi Buffon je le ena od ovir, ki jih bo moral v soboto preskočiti beli balet.
Vratar Juventusa Gianluigi Buffon je le ena od ovir, ki jih bo moral v soboto preskočiti beli balet. FOTO: AP
Ronaldov igralni položaj je tudi v letošnji sezoni skrbel za razprave med navijači. "Moj položaj je vedno enak. Najraje igram svobodno v napadu in to priložnost mi Zidane tudi ponuja," igra Ronaldo, ki po mnenju mnogih postaja izjemen osrednji napadalec. "Igram svobodno. Na boku ali v sredini? Igram tam, kjer menim, da moram. Sem bil pa v zadnjih dveh letih v tem času precej utrujen, ko sta bila na sporedu zaključka La Lige in Lige prvakov. Letos pa sem na par tekmah počival in počutim se veliko bolje kot v minulih sezonah," je pristavil Portugalec.

"Vedno je nekaj posebnega igrati v finalu Lige prvakov. Pomerili se bomo z izvrstno ekipo. Mislim, da so možnosti 50-odstotne, toda jasno je, da pričakujem zmago, saj bi bilo to nekaj izjemnega. Izjemno težko je osvojiti Ligo prvakov. V skupinskem delu smo bili drugi za Borussio Dortmund, a menim, da nam je šlo dobro. Nato nam je uspelo izločiti veliki ekipi, kakršni sta Atletico in Bayern, zato si tudi zaslužimo biti v finalu. Odkar sem v Realu, smo se vedno osredotočali na tekme na izpadanje, morda celo bolj kot na ostale, to pa kaže na to, da smo velika ekipa," je prepričan 32-letni zvezdnik svetovnega nogometa. Besede hvale ima tudi za trenerja članskega moštva Zinedina Zidana, čigar vodenje in namenjanje skrbno odmerjenih premorov mu je očitno zelo dobro delo pred koncem sezone. V tem obdobju je imel Ronaldo v zadnjih letih sicer veliko težav, a tokrat ni tako.

"Opravil je izjemno delo. To sezono je začel od samega začetka in dokazuje, v kako dobrega trenerja se razvija. Zelo sem zadovoljen z njegovim delom, občudoval sem ga kot igralca, zdaj pa ga še bolj kot trenerja, saj je zelo pozitivna, delovna oseba, ki zelo spoštuje igralce. Zato tudi nikakor ne dvomim, da gre uspešnost ekipe pripisati odličnemu delu, ki ga opravlja. Vsi igralci so zadovoljni z njim," Zidana hvali Ronaldo. "Zelo inteligentno je vodil ekipo. To ni lahko, situacija ni lahka, saj si vsi igralci želijo veliko igrati. Zidane pa je opravil zelo inteligentno delo in uspelo mu je uporabiti vse igralce. To je bilo ključno, da smo prišli do finala in osvojili La Ligo. Zato menim, da je sezona še naprej odlična." Evropska stotica, ki jo je v tej sezoni dosegel, je bila njegova tiha želja, priznava vodilni nogometaš madridskega belega baleta. "Želel sem si doseči to znamko. Bil sem blizu, toda nekaj tekem nisem zadel, zato je bilo malce težje. Vedno sem verjel, da bom prvi v zgodovini zabil sto golov, in uspelo mi je. Ta cilj sem si postavil na začetku sezone in ga, hvala bogu, dosegel. Rad bi se zahvalil soigralcem, trenerju in navijačem Real Madrida. To je bil lep trenutek v moji karieri. Izjemno sem srečen," je še dodal Ronaldo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
28. 05. 2017 12.42
+0
reeeeeaaaaal maaaaadriiiiid, criiiistiaaaaaano rrrroooonaaaaaldooooo
JUventin1
28. 05. 2017 12.28
-2
zbombandirali bomo mi real kot že dolgo ne
Dany75
28. 05. 2017 14.56
+2
ah ja ... isto ste pisali da nas bo Bayen nabil ..pa potem Atletico ..pa spet ni blo nic iz tega ... Juve bo postavil bunker ...to je dejstvo ...
Johnny_J
28. 05. 2017 12.20
+2
Res je,vsaka obramba ima šibke točke in tudi realova jih ima,veliko več,kot juvetova. Poleg tega ima juve boljši napad. Roni bo v solzah gledal kako njegova ekipa dobiva gole,on bo pa v ofsajdu čakal na svojo priložnost. Če se bo kdaj vrnil v obrambo,bo tam še najbolj koristen.
cripstoned
28. 05. 2017 12.44
+2
želje so eno, realnost je druga.....real je favorit...natrpali so napoli, bayern in atlete...koga je juve? ....pricakujem da bos v roku enga tedna smetil pod novim vzdevkom kot vedno....
Johnny_J
28. 05. 2017 19.35
-1
Tudi vaše želje so eno,realnost pa drugo. Juve je natrpal najboljšo ekipo tega stoletja,ekipo,ki je na santiago bernabeu ubila reala....to je dovolj zgovorno in,da ekipa,ki je zabila največ golov v evropi,ni mogla juvetu...mene bi skrbelo,če bi bil navijač reala in ne bi bil tako samozavesten,kot si ti.
BobbyP
28. 05. 2017 11.23
+0
Res je, Ronaldo. V vsaki obrambi je šibka točka kot v vsaki riti luknja. Le najti jo je potrebno. :-)
Tina Nadal 1
28. 05. 2017 09.20
-1
Ronaldo in messi sta nestetokrat vecji sportni zvezdi od vseh najboljsih sportnikov/sportnic v zimakih sportih,rokometu,odbojki,ameriskem npgometu,hokeju,vaterpolu,plezanju,judu,motokrosu,veslanju,jadranju,kajaku/kanuju,futsalu,atletiki(edin bolt se lahko primerja z njima),gimnastiki,.........to mislm d je kristalno jasno usm k so objektivni in realni ane
le?o
28. 05. 2017 09.24
+0
mkug5g
28. 05. 2017 09.30
+4
sebastjan cimerotić je 1000x večja zvezda k pa ronaldo al pa messi ...to mislm d je kristalno jasno usm k so objektivni in realni ane
brezcasni
28. 05. 2017 09.35
+1
dete....smrkavo....a imaš dovoljenje za uporabo daljinca
lcePower
28. 05. 2017 08.43
+4
a to je spet članek o Cristini? vsak dan eden
apodgraj
28. 05. 2017 08.53
+0
Treba ga je medijsko podpreti in dvigovati , ker drugače , bi se ga hitro pozabilo . Kakšna škoda bi bila , da bi se takega "Zvezdnika" , kar čez noč pozabilo.
Rolesx
28. 05. 2017 09.00
+3
Nov rekord barce a oni pišejo o penaldku ki je spal doma. Včeraj pokali v vseh državah zaključek tudi slovenskega prvenstva mediji pa pišejo o Cristini kako je spala doma
Rolesx
28. 05. 2017 09.23
+1
kdo resno jemle tekmovanja kjer sodniki realu podarijo ofsajd gole rdeče kartone pa spregledajo? Odgovor je galaktični
le?o
28. 05. 2017 09.23
+4
Kako ga bodo sele naslednjo nedeljo medijsko podpirali. Vceraj sploh ni igral pa je v centru pozornosti...naslednjo nedeljo pa medijski bumm
apodgraj
28. 05. 2017 10.49
+2
OldRedldiotes- Tudi Liga prvakov ni neka posebnost. Ko gre na izpadanje , lahko fovorfizirana ekipa hitro zapusti tekomovanje ali se uvrsti ekipa , ki ni imela nobeninh možnosti . Tipičen zadnji primer v košarki . V skupinskem delu v evropski ligi je bila ekipa Reala najboljša in je bila glavni favorit za osvojitv tega prvenstva. Zgodilo se je ,da je v polfinalni tekmi s katastrofalno igro izgubia in se poslovila od naslova. Real je ravno v polfinalni tekmi pokazal daleč najslabšo igro- se je pa zgodilo .
apodgraj
28. 05. 2017 10.56
+1
ledo- Bog se nas naj usmili ,kaj vse bomo morali brati in poslušati , če Realu uspe osvojiti naslov in da Ronaldo slučajno zabije gol ,.Vse pohvale in čestitek bo deležen samo eden in vemo kdo . Tekmo ne bo osvojila ekipa Reala , temveč Ronaldo. Ronaldo je Real in Real je samo Ronaldo .
Prodanekure
28. 05. 2017 12.11
+1
Že v naslovu ti piše o čem govori članek.
cripstoned
28. 05. 2017 12.12
+0
real je vec kot ronaldo....real je ramos, marcelo, isco, modrič, ronaldo, navas ....real je carlos, zidane, raul, r9, redondo....real je bogovski klub....vsak hoce v real ....toliko kvalitete kot jo premore real od trenerja do napadalca trenutno ne poremore noben klub....barca je one man klub in to je dejstvo brez messija bi bila za sevillo, atleticom, villarealom in bilbaom....to so pac dejstva ki jih nocete sprejeti ampak kaj cmo...nismo madridiste krive da ste culeti mentalno zamrznjeni...
Antena92
28. 05. 2017 14.19
+2
Saj. Zato pa vsi vemo, da je Messi boljši od Ronalda. Že po tem, ker edini Barco vleče naprej, medtem ko bi se Real tudi brez Ronalda dobro znašel.