Nogomet

Coutinho prekinil molk: Dobil sem ponudbo za delo, zdaj je vsega konec

Liverpool, 17. 09. 2017 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Poletna saga o (ne)prestopu Philippa Coutinha iz Liverpoola v Barcelono je skrbela za navdih v otoških in španskih medijih. Brazilec je na koncu ostal na Anfieldu in zdaj je ob povratku v ekipo rdečih prvič spregovoril o dogodkih, ki so pošteno ujezili privržence kluba z Anfielda.

Klopp in Coutinho med prvo tekmo nove sezone Lige prvakov s Sevillo na Anfieldu (2:2). Rdeči in rdeče-beli bodo v naslednjih mesecih obiskali tudi Slovenijo za tekmi z Mariborom.
Klopp in Coutinho med prvo tekmo nove sezone Lige prvakov s Sevillo na Anfieldu (2:2). Rdeči in rdeče-beli bodo v naslednjih mesecih obiskali tudi Slovenijo za tekmi z Mariborom. FOTO: AP
Otoški dnevnik Daily Mirror je poročal o zanimanju Barcelone in madridskega Reala za Liverpoolovega krilnega nogometaša Sadia Maneja. Tudi Juventus naj bi bil navdušen nad predstavami Senegalca, nekdanjega člana Red Bull Salzburga in Southamptona, ki je hitro upravičil vloženih 41 milijonov evrov, s katerimi so ga rdeči zvabili na Anfield.

Philippe Coutinho je za ESPN Brasil med drugim dejal, da "nima težav" z nobenim pri Liverpoolu, čeprav mu vodstvo kljub velikodušnim ponudbam Barcelone, ki naj bi dosegle do 160 milijonov evrov, ni dovolilo želene selitve na jug. Coutinha je Barca poskusila premamiti s kar tremi ponudbami, sam je vložil tudi uradno zahtevo za prestop, a ni uspel. 25-letnika so privrženci rdečih na sobotni ligaški tekmi z Burnleyjem (1:1) sicer toplo sprejeli, ko ga je Jürgen Klopp v boj poslal od prve minute, a Brazilec ni uspel preprečiti razočaranja. "Cel svet ve, kaj se je zgodilo," je o poletnih dogodkih in pogajanjih z Barcelono povedal Coutinho. "Od prvega trenutka, ko sem igral tukaj in do zadnje tekme, so me zelo lepo sprejeli. Tako je bilo vedno v zadnjih štirih ali petih letih. Spoštovanje, ki ga gojim do njih (navijačev, op. a.), in spoštovanje, ki ga gojijo do mene, se zdi, da ostaja. Zdaj moram trdo delati in vedno dati vse od sebe, da bi pomagal ekipi. Prejel sem ponudbo za delo, tako kot je v življenju pri vsakem delu, ki ga opravljaš. Včasih te zanima, včasih pa ne. V tem primeru, kot vsi veste, me je zanimalo. Mojo družino tudi. A kot sem vedno pravil ... Velika čast mi je prejeti ponudbo tako velikega kluba. A je tudi velika čast, da sem tukaj. Liverpool je izjemen klub. Tu sem in dal bom vse od sebe, tako kot vedno."

Coutinho je nadaljeval, da na Anfieldu nikoli ni imel težav. Vedno je čutil podporo z vseh strani, zdaj pa priznava, da se bo moral osredotočiti na trdo delo, s katerim se želi vsaj delno oddolžiti. "Za menoj je težek mesec, a kot sem rekel: zdaj sem tu. V čast mi je prejeti takšno ponudbo, a tudi v čast mi je, da sem tu. V zadnjih štirih, petih letih sem si priboril svoje mesto, nikoli nisem imel težav s komerkoli. Vedno sem zelo spoštoval podporo vseh strani: igralcev, direktorjev, tehničnega osebja. To pa se niti slučajno ni spremenilo. Kot sem rekel: katero koli ponudbo za delo dobiš, te nekatere zanimajo, spet druge pa ne," še pravi Coutinho, ki dodaja, da je celotna zgodba zdaj zanj zgodovina. Glede morebitne selitve na Camp Nou v prihajajočih sezonah, iz Liverpoola v Barco je denimo pred leti podobno kontroverzno prestopil že njegov prijatelj Luis Suarez, pa je bil precej skrivnosten. "Če sem prizadet? Ne, zdaj je vsega konec. Moram delati. Osredotočen sem na trdo delo in na to, da bom imel dobro leto, če bo to mogoče. Na koncu moram pomagati ekipi. Da bi šel v Barcelono kot Suarez? Ne, ne da bi vedel. Sem tam, kjer me vsi spoštujejo in tudi sam vedno spoštujem vse ostale."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
18. 09. 2017 18.36
Bojd bo lahko zdaj prestopil...barca maj bi imela zdaj dovoljenje da pripelje enega v tim.
alien8potnik
17. 09. 2017 17.41
-8
ta barca fino ribari v l'poolovem bazenu. ni čudno, da jih imajo poln kufer.
fihner
19. 09. 2017 12.52
+1
selecao
17. 09. 2017 17.38
-4
Dobro si povedal Couthno. V Evropi si, da zaslužiš, da si čim bolj urediš egzisitenco.,Kje je pa tvoje srce vemo vsi in upam, da ti bo to uspelo čim bolj pokazati in dokazati naslednje leto v Rusiji. Torej čim bolj se pripravi, igraj čim boljše, pazi, da se ne poškoduješ, naslednje leto pa skupaj z Ney-em in ostalimi brasilerosi reši in vrni čast Selecaa s 6. zvezdico !!!
Krematorij666
17. 09. 2017 16.05
+14
Bolj prebiram, manj razumem...kot bi pisal sam Cime...
krnekilojz
17. 09. 2017 16.23
+4
Trend01
17. 09. 2017 16.51
-4
Morda, a je pravilno narejen prevod original članka. Torej je Coutinho Cime...