Nogomet

Conte ostaja na klopi Chelseaja, varovanci v bran italijanskemu trenerju: 'Opravlja neverjetno delo'

London, 06. 02. 2018 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Chelseaja Antonio Conte, vsaj za zdaj, ostaja član modre družine Chelseaja. Tako dan po novem bolečem porazu angleških prvakov v Premier League poročajo otoški mediji, ki že nekaj časa omenjajo napete odnose med strategom in vodstvom kluba.

Chelsea "ne bo odpustil" Antonia Conteja, dan po polomu na tekmi Premier League z mestnim tekmecem Watfordom (1:4) poroča BBC. Leto 2018 je nasploh izjemno neuspešno za tabor prvakov, ki se pripravljajo tudi na dve tekmi z Barcelono v osmini finala Lige prvakov. Conte, ki je odlično vodil Chelsea v svoji prvi sezoni na Otoku in osvojil državni naslov, je namesto pohval v medijih v zadnjem času bral "osmrtnice".

Conte (na fotografiji) v bolj veselih trenutkih na klopi Chelseaja po lanski potrditvi državnega naslova v Birminghamu.
Conte (na fotografiji) v bolj veselih trenutkih na klopi Chelseaja po lanski potrditvi državnega naslova v Birminghamu. FOTO: AP

"Pri modrih so, razumljivo, razočarani zaradi niza le dveh zmag na desetih tekmah v letu 2018, še posebej pa zaradi zaporednih porazov s tremi goli razlike v Premier League, kar se ni zgodilo od leta 1995, a to Conteja ne bo stalo službe," so v torek zapisali pri BBC.

Na vrsti je pogled v ogledalo
Po poročanju otoških medijev je Conte varovancem namenil kar tri dni počitka, vodstvo kluba na čelu z ruskim mogotcem Romanom Abramovičem pa naj ne bi sestankovalo na temo Italijanove prihodnosti na stadionu Stamford Bridge. Tam so sicer lahko pozdravili tako napredovanje v Ligi prvakov kot v pokalu FA, zato menijo, da menjava trenerja zaenkrat ni na dnevnem planu.

Prihajajoče tekme z Barcelono v Ligi prvakov ter vodilnima Manchester Cityjem in Manchester Unitedom v Premier League bi lahko seveda še dodatno zapletle položaj, sicer pa so Conteju na pomoč v medijih priskočili številni varovanci. Branilec Gary Cahill je soigralce pozval, da naj se po polomu na mestnem derbiju "pogledajo v ogledalo".

Nismo ga pustili na cedilu
"Karkoli bodo (v klubu, op. a.) odločili, morajo igralci prevzeti odgovornost. Naš menedžer je opravil absolutno neverjetno delo," meni angleški reprezentant. Nekatere stavnice so sicer ob 19 točkah zaostanka za vodilnim Man. Cityjem umaknile možnost stav na Contejevo slovo, kljub dvema visokima porazoma (Chelsea je prejšnji teden na domačem stadionu z 0:3 izgubil proti Bournemouthu) pa je trenerja podprl tudi španski branilec Cesar Azpilicueta.

"Če čutim, da smo igralci trenerja pustili na cedilu? Ne. Mislim, da če bi videli treninge, bi lahko videli, da se vsi trdo borimo," pravi Azpilicueta. "Smo prvi, ki smo razočarani zaradi načina, na katerega sta se razpletli zadnji dve tekmi. To res boli. Kaznovani smo v slabih trenutkih, ki jih preživljamo med tekmo. To niso dolga obdobja, toda v tem prvenstvu, ki je tako naporno, si kaznovan takoj, ko malce popustiš. Tu smo skupaj. Vsi smo razočarani zaradi rezultata. Vem, da je v zadnjih petih ali šestih letih, kolikor sem jih preživel tukaj, vedno prihajalo do špekulacij. Kot igralec si želim čimprej le vrniti na trening, trdo trenirati in priti do treh točk za samozavest na ponedeljkovi tekmi."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
07. 02. 2018 09.39
-2
Ko jih bo Barca nabila bo teku do Italije jokat mamici
ddolores
06. 02. 2018 20.38
+0
Glede na to, da je Chelsea zadnji dve tekmi Premier lige igral brez klasičnega napadalca oziroma tekmo in tričetrt, se prav nič ne čudim, da se je zgodilo kar se je! Morata je poškodovan, Costa je odšel, odličnega napadalca Batushaviya so prodali v Borussio in še zdaj, ko so dobili Girouda je igral Conte dve tretjini tekme proti Watfordu brez njega! Pa ne moreš no v Angleški ligi zmagovat brez napadalca! Tudi, ko se bo po poškodbi vrnil Morata in bo Giroud v prvi postavi, še vseeno rabi Chelsea še enega močnega napadalca!
CFC1
06. 02. 2018 16.37
+6
Pravilna poteza. Moje mnenje kot pristaša Chelsea-ja je, da glavni krivec za vseskupaj SPLOH NI Conte, ampak vodstvo. Ko se drugi klubi okoli Chelseaja krepijo z raznimi Sanchezi in podobno, da vodstvo Chelseaja raje 18 milionov za Gerounda, kot pa, da bi Romi ponudili še tista dva miliona več za res dobrega napadalca, ker je pač prvi cenejši od drugega (čeprav v kvaliteti se ju ne more primerjati + pri Chelseaju denar naj nebi bil ovira). Skratka Chelsea ima trenutno v napadu, pa kakorkoli se že to sliši, samo Hazarda, ker Willian, Pedro in njima podobni igrajo v letošnji sezoni samo nekakšne statiste v napadu in nič drugega. Ko na igrišču ni Hazarda si slednja ne znata sama pripraviti priložnosti ali sama kaj skreirati, ko pa je Hazard na igrišču se pa na nek način samo "šlepata" na njemu in njegovem pritisku na obrambo nasprotnika, ki jo izvaja, da imata slednja lahko veliko več prostora. Že lani je bilo po mojem mnenju podobno s to razliko, da je namesto Morate igral Costa, ki si je veliko priložnosti tudi sam pripravil in predvsem bil neke vrste drugi kreator v napadu, letos pa je Hazard, po slabši formi Morate, ostal sam, kar pa je premalo za konstantne dobre rezultate. Skratka Chelsea bo po mojem mnenju potreboval top okrepitve v napadu (ofenzivi po lešošnji sezoni), če bo sploh še želel upati na boj za naslov glede na trenutno kvaliteto (individualno kvaliteto nogometašev) nekaterih drugih anglešških velikanov, ker pri takšni kakovostni razliki, ne more tudi Conte narediti čudeža in osvajati lovorike pa čeprav, je po mojem mnenju slednji še vedno top 5 trener na svetu. To ne pomeni, da iščem izgovore za poraz z Watford-om in podobnimi ekipami, ki bi jih še vseeno morali premagati, a želim povedati, da menjava trenerja v tem primeru ne bo kaj dosti spremenila, morda le na kratki rok, zagotovo pa ne na dolgi. Če se ne bo vodstvo po nekaj letih globokega spanca končno zbodilo in pripeljalo tudi nekaj top okrepitev (razem določenih izjem), ker s trenutno ekipo proti nekaj drugim angleškim in evropskim klubom nimamo ravno veliko možnosti za uspeh. Moje mnenje pa lp.
Iniesta
06. 02. 2018 17.58
-2