Nogomet

Conte se želi vpisati v klubsko zgodovino, Italijani ga hočejo zvabiti nazaj na 'škorenj'

London, 11. 05. 2017 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko se Antonio Conte osredotoča predvsem na zadnje tekme, ki v mesecu maju čakajo njegove varovance, pa mediji že ugibajo, ali bo italijanski strateg tudi v prihodnji sezoni sedel na klopi modrih. Zanj se namreč zanimajo tudi nekateri evropski velikani, vendar pa je Italijan pred časom priznal, da denar v njegovi karieri ne igra velike vloge.

Conte o prestopu na apeninski polotok zaenkrat ne razmišlja.
Conte o prestopu na apeninski polotok zaenkrat ne razmišlja. FOTO: AP

S koncem sezone se prično številna ugibanja o prestopih, ki se jim ne morejo ogniti niti trenerji. Tako so se pojavile tudi špekulacije o prestopu stratega Chelseaja Antonia Conteja, ki se mu nasmiha lovorika angleške Premier League, že v prvem letu na klopi modrih. Najglasnejše govorice prihajajo iz Apeninskega polotoka, kjer si ga je v svojih vrstah zaželel milanski Inter, vsaj če gre verjeti besedam klubskih sponzorjev.  Poleg tega je Contejeva družina ostala v Italiji, 47-letni strateg pa bi si želel biti bližje svojim najbližjim. Kljub temu Conte o prestopu ob koncu sezone ne želi govoriti, saj se osredotoča predvsem na razplet angleškega prvenstva. "Pogodba s Chelseajem mi poteče čez dve leti. Ko pričneš z delom v novem klubu želiš s tem le še nadaljevati in ga razvijati skozi nekaj let. Takšna je tudi moja želja, vendar pa je trenutno najpomembnejša stvar dosega cilja. Čez celotno sezono smo močno garali, zato je sedaj pomembno da smo pripravljeni. Želimo zmagati in potem skupaj lovoriko tudi proslaviti," je povedal strateg modrih, ki ga ne ganejo številne špekulacije v povezavi s prestopi številnih igralcev in trenerjev.

Prav zato je po njegovem mnenju pomembno, da se osredotočijo zgolj na nogomet. Kljub mamljivim ponudbam se tako ne namerava ločiti od Otoka, saj verjame, da denar ni najpomembnejša stvar na tem svetu. "Na tem nivoju ti denar le razkrije tvojo vrednost. Mislim, da prav zato ni najpomembnejša stvar. Najpomembnejše zame in za igralce je predvsem to, da se vpišemo v klubsko zgodovino," je za konec še potrdil Conte.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
12. 05. 2017 13.38
+1
kor22: Res je, da ima Chelsea veliko denarja in da sedaj potekajo pogovori v začetni fazi o novi pogodbi Conteja - višja plača, da bi odbili snubce - a vseeno Chelsea, gledena to koliko denarja ima, v zadnjem času ne zapravlja veliko za oprepitve tudi zato, ker je "nekaj zaposleni", ki se okvarja s tem baje dokaj povprečnih pri pogovorih in je vodja kuppo-prodaje na svojem mestu zadnji dve leti (odkar je na tem mestu) bolj kot ne samo zato, ker je ljubica predcednika Emiliana .... Upam, da Conteju povečajo plačo, da zdržijo Hazarda in corthouisa in da pripeljejo res nekaj wordclass igralcev, ker če ne kljub taktični poeziji generala Conteja, bo proti vrhunskih ekipam s samimi wordclass igralci, zelo težko kaj dosti doseči in visoko priti v PL, ker samo na Kanteju, Hazardu, Costi ali kdor pač že bo na njegovem mestu in Contejevi taktiki, ne bodo mogli graditi, ker je premalo različnih nevarnosti, vsaj kar se tiče igranja proti raznim Bayerno, Realom itd. Vrjamem v zadržanje ocostja in COnteja ter nekaj dobrih okrepitev. Gremo Chelsea najprej še to sezono po PL in Fa pokal, potem pa bomo že tudi kaj naredili v ligi prvakov ....
kor22
12. 05. 2017 13.21
+3
tudi če bi želel dnar ga je v chelsea-ju na pretek, lahko tudi kupuje skoraj vse kar hoče, kar ša v inetrju nebi mogu.