Nogomet

VIDEO: Neymar še naprej blesti, Chelsea bi zanj namenil celo bogastvo, a Conte ga (za zdaj) ne želi

London, Montevideo, 24. 03. 2017 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z izjemnim golom v Montevideu je napadalec brazilske reprezentance Neymar tudi na zadnji kvalifikacijski tekmi potrdil, da z dresom Brazilije praktično ne zna odigrati slabe tekme. Brazilci so v Urugvaju slavili z visokih 4:1, medtem pa se v Evropi pojavljajo govorice o domnevnem paktu med Chelseajem in Neymarjevim aktualnim klubom.

Neymar v prodoru mimo Sebastiana Coatesa.
Neymar v prodoru mimo Sebastiana Coatesa. FOTO: AP

Barcelona naj bi bila po poročanju Tuttosporta pripravljena prodati Neymarja v Chelsea, v zameno za enega najboljših nogometašev na svetu pa Katalonci pričakujejo kar 180 milijonov evrov. Njegov odhod bi bil prav gotovo veliko presenečenje, glede na to, da se je izvrstno ujel s soigralci v Kataloniji vse od svojega spornega prestopa pred tremi leti. Nedavno je tudi podaljšal pogodbo s klubom s Camp Noua, kjer v prvi polovici te sezone ni blestel, a se je v zadnjih tednih le razigral, izvrstno formo pa je v četrtek potrdil še v kvalifikacijah za SP 2018. Brazilci so uprizorili velik preobrat na tekmi v Montevideu in tudi s prekrasnim golom (lobom) Neymarja ugnali močni Urugvaj na mitskem Centenariu (4:1), kjer so si varovanci selektorja Titeja že praktično zagotovili nastop na naslednjem mundialu. Italijanski Tuttosport je udaril z informacijo, da si Neymarja po Manchester Unitedu še bolj močno želi Chelsea, kjer po izvrstni debitantski sezoni ne želijo izgubiti svojega italijanskega trenerja Antonia Conteja. Modri zanesljivo vodijo v Premier League, vodstvo zahodnolondonskega kluba pa je pripravljeno Conteju ustreči v vseh željah glede igralskega kadra: toda Neymarja, ki so ga želeli pripeljati nekdanjemu trenerju Siene in Juventusa, naj bi Italijan gladko zavrnil. Razen v primeru, da klub zapusti kateri od vidnih posameznikov, "vprašljiva" sta Belgijec Eden Hazard in španski Brazilec Diego Costa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Chelsea se boji tudi zanimanja milanskega Internazionaleja, ki si za trenerja v bodoče bojda želi prav Conteja, z Barcelono pa naj bi Angleži že sklenili ustni dogovor glede prestopa Neymarja. Selitev 25-letnika, ki so ga nekateri soigralci po izvrstni četrtkovi predstavi v Urugvaju že imenovali za trenutno najboljšega nogometaša sveta, bi gotovo podrla vse rekorde, govori se o številki, ki bi dosegla 180 milijonov evrov. A Conte naj bi bil odločno proti nakupu Brazilca, če seveda Chelsea ne bo prej prodajal. Neymarjeva klavzula bo po zaslugi nedavno podpisane pogodbe letos narasla na 222 milijonov evrov, med letoma 2018 in 2021 pa se bo dvignila do 250 milijonov. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
26. 03. 2017 10.13
Odkar igra v Evropi in ga šolajo največji mojstri igre, Ney veliko bolje igra tudi za domovino. Občutno je videti tudi fizično močnejši.
selecao
25. 03. 2017 17.56
-4
Neymar bo moral iti iz Barce, on je igralec narejen za liderja. V Barci je pa en navaden Messijev hlapec. Če je dobra volja Argentinca, potem bo lahko dobil kakšen prosti strel, če ni, ga ne bo dobil. Čeprav trdim, da če gresta na treningu ustrelit 100 prostih strelov, jih bo Neymar zadel med 30-40, Messi pa med 5-10. Sicer pa ne bo nobene škode ne za Neymarja če gre iz Barce in ne za Barco brez Neymarja, kot poznam zagrizene navijače Barce, ga ne marajo preveč. Neymar, če boš hotel pisati zgodovino nogometa, boš pač moral, in to po hitrem postopku, iz Barce, Samo Bog ne daj v Chelso. Makaronar bi te uničil, čeprav je verjetno v tem trenutku najboljši trener na svetu, s tipom nebi našel skupnega jezika. Predlagam, da greš v PSG, ker v tem klubu nimajo izrazitega liderja. Zelo dobro bi bilo, da bi naredil kakšne pozitivne premike na svoji osebnosti, kajti včasih je tvoje obnašanje takšno, da gre na živce tudi najbolj vročim navijačem selecaa!!!
Iniesta
25. 03. 2017 14.37
-2
Je dober, samo slabsi od CRja in Messija v istih letih ...
selecao
25. 03. 2017 17.37
-2
Ko nogometaš konča kariero se najprej štejejo boginje sreče, omenjenima nogometašema pa na tem področju zelo slabo kaže, imata največ še eno priložnost naslednje leto. Zgodovine nogometa pač ne moraš pisati, če domov za svojo reprezentanco ne prineseš boginje sreče, lahko z Barco ali Realom osvojiš "100" lig prvakov in državnih naslovov, pa so vsi skupak manj vredni kot samo 1. boginja sreče!!!
Symbolic
25. 03. 2017 18.53
+2
Počasi, počasi fantje... prej, ali slej vsak sadež dozori... Fant je komaj napolnil 25 let in ga že primerjamo z Messijem... Jaz tudi bi ga rad gledal tako agilnega kot na zadnji tekmi proti Urugvaju... Še vedno se sprašujem: ali je temu vzrok bila odsotnost Messija, ali "motivacija liderja", da mora ON prevzeti odgovornost za ekipo, ali pa trenutna dnervna forma... Kakorkoli, "ta-mal" zanesljivo prihaja!
nikajzadodat
25. 03. 2017 11.41
+5
Izjemen igralec. Bo pa težko prenašal breme prvega zvezdnika. To mu je zaenkrat v Barci prihranjeno ;)
PartyTime
25. 03. 2017 17.08
+3
Mora ostat in pocasi zamenjati Messija... Se kar nekaj se mora naucit, mlad je, casa ima se dovolj. Ceprav vcasih zgleda, da je na kaki svoji tekmi vseeno dela razliko. Videlo se je proti PSG-ju, Messija so dobro pokril in je bilo dovolj prostora za njega... Nobena ekipa pa nima dovolj igralcev, da bi pokrila oba naenkrat :).
Maxx365
25. 03. 2017 19.16
z igrami v reprezentanci Brazilije že nekaj časa dokazuje, da mu vodilna vloga ni problem
nikajzadodat
26. 03. 2017 16.17
V bistvu je ravno to problem Brazilije. Na velikih tekmovanjih jih ni več v vrhu. Kdaj so bili nazadnje v finalu kateregakoli spoštljivega tekmovanja. Ja tudi zato, ker je Neymar glavni zvezdnik. Da ne omenim kvazi zvezdnikov kot npr. Luiz.