Nogomet

Conte: Juventus potrebuje čas za povratek med velike

Torino, 15. 08. 2011 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred začetkom sezone v italijanski Serii A vlada v Torinu velik optimizem. Dobre občutke navijačem krepijo številne igralske okrepitve Juventusa pred začetkom sezone, toda novi trener črno-belih Antonio Conte vse skupaj močno umirja.

Antonio Conte je legenda Juventusa.
Antonio Conte je legenda Juventusa. FOTO: Reuters

Po številnih razočaranjih v minulih sezonah, ko je torinski Juventus po vrnitvi iz druge lige, kamor je pahnjen zaradi afere s sodniki, iskal povratek na vrh italijanskega in evropskega klubskega nogometa, naj bi v prihajajoči stara dama ob številnih igralskih osvežitvah in tudi novemu strokovnemu štabu vendarle resneje kljubovala najboljšim v Serii A. Prav domače prvenstvo in italijanski pokal bosta edini dve tekmovanji Torinčanov v novi sezoni, saj si z lanskoletnim sedmim mestom v prvenstvu niso priigrali evropske vozovnice. "Razumem ljudi, ki so nadvse nestrpni in imajo dovolj razočaranj. Lepo je, če so optimistični in verjamejo v naš projekt, toda nikogar ne želimo slepiti. Za povratek na vrh je potreben čas, nič se ne zgodi čez noč," spušča žogo novi trener Juventusa Antonio Conte, ki upa, da bo vodstvo črno-belih v klub pripeljalo še kakšno okrepitev. "Upam, da bodo naši navijači potrpežljivi in da nam bodo stali ob strani tudi ob kakšnem nepričakovanem rezultatu," je za Corriere dello Sport povedal Conte. Juventus je v letošnjem prestopnem roku (za zdaj) pripeljal Mirka Vučinića, Andrea Pirla, Retoja Zieglerja, Artura Vidala, Micheleja Pazienzo in Stephana Lichtsteinerja. V klub naj bi prišla še osrednji branilec in nogometaš sredine terena.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DelPiero10
15. 08. 2011 19.28
Vučinič, Pirlo, Vidal, Lichstainer se mi zdijo dovolj dobre okrepitve. Pazienza bo itak 2 menjava na sredini, prišel je zastonj, za Zieglerja pravim bomo še videli. tako da nerečem da so slabi igralci. vendar mislim da se morjo ojačat predvsem v OBRAMBI. lahko bi pa presenetli celo s Top LW.. Bomo videli, trenutno ekipa mislim da ni dovolj močna da bi parirala za scudetto,temveč samo za 3 mesto ki vodi u Ligo prvakov. Forza Juventus!!! Forza Conte!
stermyyyyy
15. 08. 2011 11.25
kot navijac juvenutsa vem da to se ni postava ki bi laho klubovala najvecjim...FcInter1908..na zalost se moram strinjat s tabo..okrepitve niso neki kvalitetne...
Australiana
15. 08. 2011 08.45
To bo pa ziher razveselilo enega big fana in zagrizenega pokerasa v modrem....
FcInter1908
15. 08. 2011 08.28
Letošnje okrepitve pri Juventusu so bolj KVANTITETNE kot pa KVALITETNE.