Nogomet

Conte prvič po prihodu na Otok izključen: sodnik ga je poslal na tribuno, Italijan pa je pristal v slačilnici

London, 30. 11. 2017 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Chelseaja Antonio Conte je razkril, da se je že opravičil glavnemu in četrtemu sodniku s sredine ligaške tekme v Londonu, kjer so domači modri minimalno slavili proti Swansea Cityju (1:0). Conte je v prvem polčasu povsem izgubil živce in glavni sodnik ga je poslal na tribuno. A tam ni ostal ...

Ne na tribuni, Antonio Conte je tekmo med Chelseajem in Swansea Cityjem končal kar v slačilnici, potem ko ga je glavni sodnik Lee Mason zaradi glasnega protestiranja v prvem polčasu poslal s klopi. Nekdanji trener Siene in Juventusa je sodnike opominjal zaradi domnevnega zavlačevanja Valižanov, Mason pa je po večkrat neuspešnih opozorilih skupaj s četrtim sodnikom Neilom Swarbrickom Italijana izključil. Conte na tribuni za klopjo ni zdržal dolgo in po tekmi poleg opravičila delivcem pravice razkril tudi, da je drugi polčas pospremil prek "taktične kamere" v slačilnici, kjer je lahko v svojem slogu mirno proslavljal zmagoviti gol branilca Antonia Rüdigerja v 55. minuti.

Conte je moral kmalu po tem pogovoru z glavnim sodnikom Masonom na tribuno.
Conte je moral kmalu po tem pogovoru z glavnim sodnikom Masonom na tribuno. FOTO: AP

"Mislim, da je nekaj običajnega in da je prav, da se opravičim za to, kar se je zgodilo med tekmo," je po obračunu medijem povedal Conte. Kljub temu, da so njegove "akrobacije" ob robu igrišča dobro znane, je to zanj šele prva izključitev na Otoku. "Med tekmo, v prvem polčasu, sem videl, da Swansea zavlačuje," je nadaljeval Conte. "Nekajkrat sem to povedal četrtemu sodniku. Glede tega pa v prvem polčasu nisem videl sprememb. Ta situacija me je vznemirila. Poskušal sem mu povedati še enkrat, a nato je sodnik sprejel svojo odločitev. Ponavljam: opravičujem se za to. Bil sem vznemirjen. Gotovo sem storil napako. Med tekmo trpim. Z mojimi igralci trpim. Škoda. Na enak način sem trpel tudi v slačilnici. Gledati tekmo prek videa in dejstvo, da nimaš možnosti komunicirati s svojimi igralci, je zelo čudno. Zame je zelo težko."

Chelseajevega trenerja je morda še dodatno razhudil izid zadnje sredine tekme, na kateri je vodilni Manchester City v zadnji minuti premagal Southampton (2:1) in prvakom skupaj z ostalimi najbližjimi zasledovalci preprečil približanje na lestvici. Modri za Cityjem na tretjem mestu zaostajajo za enajst točk, še tri točke bližje mestnim tekmecem je Manchester United.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Patrese
30. 11. 2017 14.24
-7
Pravilna izključitev.Glavni sodnik je pa bil Neil Swarbrick četrti pa Lee Mason.Tako da je bilo ravno obratno kot v tekstu.