Nogomet

FOTO: Ibra storil to, kar je obljubil: Že v prvem finalu rdečim vragom priigral lovoriko

London, 07. 08. 2016 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na kultnem Wembleyju sta se v tradicionalni otvoritveni tekmi pred začetkom nove sezone v Premier League, v tako imenovanem Community Shieldu, pomerila atkualni angleški prvak Leicester City in aktualni pokalni prvak Manchester United. Prvo lovoriko v novi sezoni pa so po zaslugi Zlatana Ibrahimovića osvojili rdeči vragi, ki so slavili z 2:1.

Pred začetkom obračuna za angleški superpokal (Community Shield) je na Otoku odjeknila velika novica. Manchester United je namreč po več mesecih dolgi prestopni sagi, končno potrdil, da se v klub po štirih letih vrača eden najboljših nogometašev na svetu ta hip, Paul Pogba. Francoz bo k rdečim vragom prestopil iz Juventusa, klub iz Old Trafforda pa je slabo uro pred tekmo z Leicester Cityjem, tudi potrdil, da bo do prestopa dejansko prišlo.

Na zelenico na Wembleyju sta sicer tako Claudio Ranieri, kot Jose Mourinho poslala zelo močno začetni enajsterici, kljub temu, da se nova sezona v Premier League začne čez en teden in da je to veliko bolj pomembno tekmovanje, kot pa Community Shield. Za rdeče vrage je na prvi uradni tekmi od prve minute zaigral tudi Zlatan Ibrahimović. Na drugi strani sta v začetni postavi začela tako Riyad Mahrez, kot tudi Jamie Vardy, ki sta bila v lanski sezoni najbolj zaslužna, da je Leicester senzacionalno postal angleški prvak.

Zlatan Ibrahimović in Jose Mourinho sta na Old Trafford že pripeljala prvo lovoriko.
Zlatan Ibrahimović in Jose Mourinho sta na Old Trafford že pripeljala prvo lovoriko. FOTO: AP

Po mirnem začetku srečanja, se je prva priložnost ponudila aktualnim angleškim prvakom. Vardy je v pet minuti nevarno preigraval in prodrl v kazenski prostor in prišel tik pred Davida de Geo, a je v zadnjem trenutku žogo izbil Daley Blind, preden bi lahko angleški reprezentant sprožil na gol. V 10. minuti pa so prvič zapretili tudi rdeči vragi. Anthony Martial je bliskovito prodrl po levi strani in prišel v kazenski prostor, ter takoj sprožil proti golu, a zatresel zgolj zunanji del mreže. Dve minuti kasneje je po podaji Lukeja Shawja s strelom z glavo poskusil še kapetan vragov Wayne Rooney, a je njegov poskus zanesljivo ubranil Kasper Schmeichel. Pritisk United se je stopnjeval in naslednji, ki se je znašel v priložnosti je bil Marouane Fellaini, a tudi on ni uspel premagati Schmeichela. V 20. minuti pa sta Vardy in Shinji Okazaki izpeljala hitro akcijo, s katere je Japonec nevarno sprožil proti golu Uniteda, a je žoga po odboju za las zletela mimo desne vratnice. Po sledeč kotu pa je Okazaki še enkrat zapretil, saj je z glavo nevarno sprožil in že premagal De Geo, a mu je zadetek preprečila prečka. Leicester je vse bolj pritiskal, toda zadetka jim ni uspelo doseči in v 32. minuti je sledil hladen tuš. Jesse Lingard je malce čez polovico igrišča sprejel žogo in se nato podal v fantastično preigravanje, kjer so kot po tekočem traku odpadali branilci Leicestra. Mladi Anglež je s svojim preigravanjem prišel povsem do Schmeichela in hladnokrvno zaključil za vodstvo rdečih vragov z 1:0. Lingard je bil junak že maja v finalu F.A. pokal, ko je proti Crystal Palaceu zabil zmagoviti gol za United. Do konca polčasa je Leicester znova pritisnil na vrata De Gee, a brez uspeha in Mourinhovi varovanci so na odmor odšli z minimalno prednostjo.

Gol Jamieja Vardyja je bil na koncu premalo za Leicester City,
Gol Jamieja Vardyja je bil na koncu premalo za Leicester City, FOTO: AP

Na začetku drugega polčasa je strateg Leicestra Ranieri opravil dve menjavi. V igro je namreč poslal dva zelo napadalno usmerjena igralca. Vstopila sta namreč Ahmed Musa in Demarai Gray, v slačilnici pa sta ostala Okazaki in Marc Albrighton. Napadalne menjave so se Leicestru obrestovale, saj so v 52. minuti prišli do izenačenja. Fellaini je slabo vračal žogo svojemu vratarju in do nje je kot hitri vlak pridrvel Vardy. Anglež je na to brez težav preigral De Geo in žogo mirno poslal v prazno mrežo za izenačenje. V 56. minuti je do strela prišel še rezervist Gray, a španski čuvaj mreže v vratih Uniteda je žogo brez težav ujel. Po uri igre je prvo menjavo opravil tudi Mourinho. V igro je namesto Michaela Carricka poslal Andera Herrero. Tri minute za tem je zelenico zaradi poškodbe zapustil še strelec gola za svoje moštvo Lingard, zamenjal pa ga je Juan Mata. V 69. minuti pa so znova nevarno zapretili rdeči vragi. Martial in Fellaini sta dobro kombinirala pred kazenskim prostorom. Belgijec je nato spustil žogo Rooneyju, ki je sprožil s 'prve', a naravnost v Schmeichela. Po mirnem obdobju na zelenici, je v 79. minuti prvič na tekmi poskusil tudi Ibrahimović, a streljal preslabo in branilci Leicestra so žogo pred golovo črto izbili. Dve minuti kasneje pa se je v odlični priložnosti znašel Musa. Nigerijec je prišel do strela z glavo po zmedi v Unitedovi zadnji vrsti, a je iz neposredne bližine streljal čez gol Davida De Gee. Na drugi strani pa je United v naslednjem napadu znova povedel. Antonio Valencia je prodrl po desni strani in poslal visok predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Ibrahimović in z glavo od vratnice žogo poslal za hrbet Schmeichela. Počasni posnetek je sicer namigoval, da je švedski napadalec bil celo morda v prepovedanem položaju. Toda sodniki niso storili nič in gol je obveljal. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil in Manchester United je še 21. v zgodovini osvojil angleški superpokal. To je tudi prva lovorika za Joseja Mourinha v prvem finalu na klopi rdečih vragov. Leicester pa je v svojem drugem nastopu v finalu Community Shielda, doživel prvi poraz.

Izid:
Leicester City - Manchester United 1:2 (0:1)
Vardy 52.; Lingard 32., Ibrahimović 83.

Postavi:
Leicester City: Schmeichel, Simpson (Hernandez/63.), Huth, Morgan, Fuchs (Schlupp/80.), Mahrez, Drinkwater, King (Mendy/63.), Albrighton (Gray/46.), Okazaki (Musa/46.), Vardy

Manchester United: De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw (Rojo/70.), Carrick (Herrera/60.), Fellaini, Lingard (Mata/63./Mkhitarjan/93.), Rooney (Schneiderlin/97.), Martial (Rashford/70.), Ibrahimović

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
08. 08. 2016 15.57
+0
Legenda je pac legenda ...
TomažNovak
08. 08. 2016 14.53
+2
Hajrudin. Ogve, če kaj Ibra pomisli nanj......
TvojPrijatelj
08. 08. 2016 09.38
+2
Komentator je bil včeraj zelo čuden. Ob začetku tekme so ga bila povna usta o prihodu Pogba-ja, a o prihodu Bale-a niti besede. Izgovorjavo Mkhitaryan priimka bo še moral malo vaditi. Kar se pa tekme tiče pa itak sama žalost. Očitno bo naš Man United še nekaj časa v prepadu. Zakaj Lingard in Fellaini še vedno nista nagnana iz kluba, nimam pojma. Plačal bi kluboma ki bi ju kupila, samo da se ju znebimo.
Symbolic
08. 08. 2016 10.02
-2
No, glede Lindgarda nisem prepričan ampak, Felaini? Verjetno, zaradi svoje višine je notri, čeprav jo izkoristi vsako prestopno leto po 1x... V napadu - zapravi obilico priložnosti... Včeraj je imel bolj obrambno nalogo pa še to je zafural... Ne vem, če bi Mourinho tega še naprej tolerilal...
LocoBlanco
08. 08. 2016 09.22
+9
Kako rad bi videl, da se ManUtd. in Lpool. dvigneta na pota stare slave. Kluba, kot sta ta dva, ki sem jih omenil, preprosto morata osvajati pokale, prvenstva in redno igrati v CL. Sicer pa čestitke Ibri, ki je spet demantiral celotno nogometno javnost in prinesel ManUTD-u in Mou-ju nekaj česar so si igralci in navijaci mocno zeleli. Ibra v svojem slogu, ko ga ni celotno tekmo se prikaže in dokaže, da gre za kvaliteto, ki jo nima vsak!
Symbolic
08. 08. 2016 08.50
-7
A nihče (vključno z avtorjem članka) se ne upa povedat, da je "bog nogometa", ki ga sploh ni bilo videti na igrišču do 80 + "kusur" minut zadel iz ofsajda? Škoda, da sodniki niso to videli, pa ne zaradi zmage, zmaga gor ali dol, ampak so nas s tem prikrajšali za "loterijo" - bilo bi še bolj zanimivo... Sicer, roko na srce, MUtd je bil boljši in bližje zmagi... Ajde minusarji... navalite!
cripstoned
08. 08. 2016 09.17
+6
to je ibra...ko bo lopov prisel v drug klub in takoj prispeval gol za zmago in osvojitev novega pokala potem se lahko oglasis....bil si glavni kritik ko je odsel v united pa te je ze na prvi uradni tekmi demantiral in zabil ter osvojil pokal hahahaha.....pojdi malo na morje in daj mozgane na off teb se bo skisalo podstresje pubec....
Symbolic
08. 08. 2016 09.38
-5
Kdo drugi kot Cripsy... Ja, hvala, da si mi "dovolil" (čeprav pogojno) kdaj se lahko oglasim na forumu... To mi "velik pomeni", a veš LOL? Pa povej: je bil offside? Glede tega se nisi upal izjasniti se, ampak kot po navadi "trabunjaš" nekaj o morju, o možganov... "Sancta simplicitas"!
cripstoned
08. 08. 2016 10.20
+3
symbolic aka ''...latinica'' aka LOL hahaha....seveda je bil v ofsajdu ampak to ne iznici dejstva da je bil united pač boljsi od aktualnega prvaka in je povsem zasluzeno dvignil pokal.....tebe boli ker mou in ibra dokazujeta nasprotno o cem ti nabijas ze celo poletje hahaha...brigaj se za svojega lopova in lopovski klub in ne javljaj se tam kjer ti ni mesta......potuhnjeeni clovek brez zivljenja ..
Symbolic
08. 08. 2016 11.12
-3
No, očitno se popravljaš v izjavah, glede žaljivk pa ti ni pomoči: še vedno si v kategoriji primitivizma... Glede Ibre, sem že tolikokrat povedal: kot igralec je zame "umrl" februarja 2012 na tekmi Milan-Napoli zaradi podmukle klofute Aroniki... Glede "nabijanja celo poletje" še to ne veš, da poletje traja do 23, septembra... Sredi poletja sem se pa hladil na rdeči XI plaži, če sploh veš kje je to... Pa še to: tebe bega "latinica"? Bogi... pa ti pišeš v latinici a tega sploh ne veš... "Sancta simplicitas" (to pa je iz latinščine in ne iz tvoje "latinice")...
cripstoned
08. 08. 2016 11.28
+2
hahahaha dvojna merila...zate je ibra umrl februarja 2012 a še vedno navijas za messija ki je storil dosti hujso stvar in bil tudi obsojen ...messi pa se zivi zate al kaj? daj naredi nam uslugo in se izbrisi iz tega portala ker to preberem prvih 30črk ali znakov tvojega stavka vidim da nisi normalen...crta!
Symbolic
08. 08. 2016 12.52
-1
Dakbe, jaz navijam za MOŠTVO in ne za posameznika! Ne vem za kaj mi tlačiš Messija skoz! Očitno si "frišen" na tem forumu in ne veš, da sem TOLIKO KRAT napisal, da sta Messi in Ronasldo vrhunska, vendar dva različna tipa po igri in je njih primerjava popolnoma nesmiselna... Ronaldo se, po drugi strani, "izkazuje" s svojim obnašanjem na terenu, kar mi kot "Alte Shule" športniku gre na jetra (pa ne samo meni, tudi ogromno drugim)! Glede davkarij, a ti si "pošten" in vse dohodke prijaviš, kaj?Kaj pa prej, ko so recepti pa knjige veljale kot "olajšava"? Si tudi takrat vse "pošteno" prijavil? Aja, tega sploh ne veš, seveda... pozabil sem, da si takrat bil še v plenicah... "Dečko, ajde oladi!"
gost20
07. 08. 2016 21.15
+11
ibra je dobesedno FENOMEN nogometa. Sem vedel, da bo raztural bilo kam pride IN ŠE NEKAJ VAM POVEM: IBRA BO NAJBOLJŠI STRELEC LETOŠNJE SEZONE, človek je neverjeten pri teh letih. ps: pa nisem nikoli bil njegov pristaš samo sem realen!
Iniesta
08. 08. 2016 15.58
+0
cripstoned
07. 08. 2016 20.41
+14
zakaj ne date se novice o tem kako je vceraj se liverpool osramotil barcelno...4:0 trpanjeee hahaha
idiu3krasne
07. 08. 2016 21.12
-10
Paradox
08. 08. 2016 15.39
+3
Zakaj ne date novice kako je FSV Mainz osramotil Liverpool - 4:0 trpanje hahahaha
cripstoned
07. 08. 2016 20.40
+16
hhahaaha mouibranited do svoje prve lovorike....kaksni kralji...jim povsem privoscim sploh zaradi vseh hejterjeev....bravo united!!!
Samir Ahmetovi?
07. 08. 2016 20.30
-4
IBRAKADABRA BOG NOGOMETA ZLATANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
IAmUnited
07. 08. 2016 20.39
-4
JbmTiMt
07. 08. 2016 20.29
+4
chelsea letos s to ekipo se bo boril za ligo evropa
Samir Ahmetovi?
07. 08. 2016 20.28
-10
IBRAKADABRA BOG NOGOMETA KAKŠEN rokaldinjo,penaldinjo,mesi kesi ZLATAN DO GROBA
Samir Ahmetovi?
07. 08. 2016 21.15
-2
CURVANORD Zanetti
07. 08. 2016 21.17
+1
CURVANORD Zanetti
07. 08. 2016 21.20
+2
Kaj je admin?Brises kometarje ki niso zaljivi itd.Sram te naj bo
CURVANORD Zanetti
07. 08. 2016 21.22
+2
Prijavit te je treba krsis svobodo govora kot tudi nisi strokovno usposobljen da ne razlocis vprasanja.napisal sem Samire a je bilo prevec cukra v baklavi?Kaj je tu sporno zate.Sram te naj bo
Darminator
07. 08. 2016 21.53
-3
mislim kake pišeš RONALDINHO je bog z tega Ibrahimoviča
apodgraj
08. 08. 2016 09.10
Jaz sem napisal , da je Gajzer "super , super in še enkrat super ", pa se je našel nekdo , ki je ta moj komentar izbirsal . .
JbmTiMt
07. 08. 2016 20.27
+12
premier liga letos pridobiva na kvaliteti. veliko zvenecih trenerskih in igralskih imen
apodgraj
08. 08. 2016 09.07
+2
Če je to napredek v kvaliteti , kar smo videli , potem , se v bistvu nebo nič spremenilo na bolje .
apodgraj
08. 08. 2016 09.12
+4
Več je v neki ekipi super zvezdnikov , večja je možnost po pomanjkanju potrebne kemije , ki je potrebna za uspeh ekipe .
NisteResni
08. 08. 2016 15.45
Real madrid; R.Carlos, Figo, Zidane, Becks, R9,.....,Barcelona;Messi,Henry, Eto, Alves, Xavi, Iniesta,....Bayern; Robben, Lewandovski, Ribery, Alonso, Lham, Boateng, Alaba,.... Evo ti tri od top zadnjih 20 let sama velika imena, pa vse ekipe so igrale kot eno
SEJBOBOL
07. 08. 2016 20.27
-2
Le kam hiti ta svet .....
IAmUnited
07. 08. 2016 20.17
-3
Yessssssssssssssssss Letos bomo prvaki za šalo!!!
xxman.y
07. 08. 2016 20.20
+6
IAmUnited
07. 08. 2016 20.39
+3
Po prvi se sezona pozna :-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
georgebest7
07. 08. 2016 21.54
+5
SAF1
08. 08. 2016 08.40
+3
@IAmUnited, pomiri se, jaz upam na TOP 4 to sezono, kar se pa tiče višjih mest in pokalov pa drugo sezono.
CFC1
07. 08. 2016 19.51
+5
Gol Ibre je morda sporen, zagotovo pa je ta tekma napovedala dvig kvalitete v letišnji PL, kar me kod pristaša sicer Chelseaja, ki se tudi prebuja in igra čedalje bolje, vse bolj veseli, saj z kvaliteto pride tudi več npr. Anlgeških klubov vse višje v ligi prvakov, nazaj na pota stare slave. UZpajmo, da je to napoved vnovičnega dviga kvaliterte klubskega angleškega nogometa. Sicer pa kar se tiče Chelseaja imamo dobro ekipo, šepa in to zello edino v obrambi, tako da če pripeljemo še kakšnega centralnega Top branilca, lahko Chelsea spet merno in rwealno gleda na osvojitev PL. Drugače pa čestitke Manchestru Unitedu. Od vsega pa me veseli konkorenca med trenerji v letušnji PL. Po mojem se nam obeta nova zanimiva sezona v PL. Lp.
Chelsea1991
07. 08. 2016 19.55
+0
a ti si moten kakšen naslov v PL, chelsea bo letos spet 8-9 saj igrajo še slabše kot lani pripeljali pa tudi niso praktično nič
hoilongmai
07. 08. 2016 19.44
-8
Upam da bo to vse kar bo united to sezono osvojil
Campeones34
07. 08. 2016 19.34
+5
Zlatan legenda
apodgraj
08. 08. 2016 08.55
+3
Ena lastovka še ne pomeni pomladi . Gol , ki ga je zabil je bil dosežen iz nedovoljenega položaja in še storjen prepršek nad obrambnim igralcem .Drugače pa nič kaj posebnega ni pokazal s svojo igro .Ibrina igra temelji v glavnem na moči in ostrini . .
xsbx
07. 08. 2016 19.20
+0
Ahahahah Ibra ...
SAF1
07. 08. 2016 19.19
+4
Dobra tekma je bila, Ibra se mi zdi da je bil z levim stopalom v prepovedanem položaju, ampak dobro, lahko da se tudi motim, pomebno je da je MUFC pospravil prvo lovriko v žep, gremo naprej.
Chelsea1991
07. 08. 2016 19.54
-19
to pa je tudi vse ta mekdonaldsov pokal proti ekipi ki bo letos izpadla iz lige saj so lani porabli vso srečo za naslednjih 200 let
Kun_Aguero
07. 08. 2016 20.38
+14
Liecester ni mel nobene sreče bli so absolutno 5 razredov nad usem drugem nasprotnikam
Chelsea1991
07. 08. 2016 20.44
+0
aha seveda, bomo videli letos kako niso imeli sreče saj razen kanteja je ekipa identična in 1000% nebojo top6
SAF1
08. 08. 2016 08.34
+0
Chelsea1991, jaz vedno pravim, pokal je pokal in me ne zanima kakšen je. Kar se pa tiče napovedi, pa si že napovedoval ne vem koliko krat, in si se vedno pokakal pri tem. Potem pa te ni bilo več na tem forumu, za ne vem koliko dni.