Nogomet

Chelsea z novo zmago korak bliže naslovu angleškega prvaka, Middlesbrough se poslavlja od elite

London, 08. 05. 2017 21.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Chelseaja so z zmago v 36. krogu Premier League naredili velik korak k naslovu angleškega prvaka, potem ko so s 3:0 premagali zasedbo Middlesbroughja in tako prednost pred drugim Tottenham povišali na velikih sedem točk.

Do konca prvenstva za obe ekipi ostajajo še tri tekme, že v naslednjem krogu pa bi lahko Chelsea tudi teoretično postal novi angleški prvak, ki bo na vrhu Anglije nadomestil Leicester City.

Costa je načel mrežo M'Bora.
Costa je načel mrežo M'Bora. FOTO: AP

Tekmo na domačem Stamford Bridgeu, ki sta si jo ogledala tudi trener Bayerna Carlo Ancelotti in ukrajinski selektor Andrij Ševčenko, so bolje pričeli nogometaši Chelseaja. Ti so prek Diega Costa v 23. minuti povedli z 1:0, ko je španski reprezentant elegantno - s strelom med nogama - izkoristil podajo Cesca Fabregasa ter matiral nemočnega vratarja Middlesbroughja Brada Guzana. Dobrih deset minut kasneje je vodstvo modrih podvojil Marcos Alonso. Ta je po podaji Cesarja Azpilicuete iznajdljivo – tako kot Costa med nogama – poslal žogo za hrbet Guzana.

Tudi drugi polčas se je začel s prevlado Chelseaja. V 46. minuti je Pedro Rodriguez Ledesma s strelom z razdalje stresel prečko gostujoče ekipe, kar je bil praktično identičen začetek kot v prvem, ko je že v drugi minuti okvir vrat gostov stresel strelec prvega zadetka Alonso. Na končnih 3:0 je v 65. minuti povišal Nemanja Matić. Ta je z zadetkom – še enkrat več je žoga letela med nogama Guzana – kronal lepo ekipno akcijo modrih, ki so si na Stamford Bridgeu privoščili pravo ekshibicijo proti Middlesbroughju. Ta se bo po koncu te sezone preselil med drugoligaše. Chelsea ima na vrhu Premier League 84 točk, drugi Tottenham pa zaostaja za sedem točk. 

Premier League, 36. krog:
Chelsea – Middlesbrough 3:0 (2:0)
Costa 23., Alonso 34., Matić 65

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
09. 05. 2017 11.18
+2
Naslov lahko s to zmago Chelseaju vzame samo popolen kolaps, katastrofa v zadnjih treh tekmah. Chelsea potrebuje v zadnjih treh tekmah še najmanj 3 točke in bodo prvaki. Glavno je, da nobenega nasprotnika, kljub njihovim pozicijam, ne podcenjujejo in to je GENERAL Conte zagotovo počel že celo sezono. LEpo bi bilo leto končati še z eno lovoriko v FA pokalu. Kar se pa tiče nove sezone pa je po mojem mnenju najpomembneje, da zdržimo Hazarda, Kanteja, Cortuisa, torej najbolj iskane igralce ter kupimo en steber v obrambi, ki je ob koncu ponovno neprepričjiva, Na sredini Tiemoue Bakayoku-ja postaviti poleg Kanteja in v napadu morebitno zamenjavo bo odhodu coste ter morda kod četrtega okrepiti položaja Alonsa in Mosesa. Lp.
CFC1
09. 05. 2017 13.21
+1
Ps: Drugače pa tkašnjih strelskih vaj in dominacije Chelseaja kot je bila na tej tekmi že lep čas nisem videl. Chelsea je bil bližje 10 zadetkom v mreži Middlesbrough -ja, kot pa slednji enemu v mreži Chelseaja. Middlesbrough se lahko zahvali samo neučinkovitosti Chelseaja v zaključku akcij, ker so res od prve do zadnje minute obstreljevali vrata Middlesbrough-ja. Fabregas pa je še enkrat dokazal, da bi si v prvi postavi zaslužil prednost pred Matićem in igranju poleg Kanteja, ker njegove podaje so res imele oči, kot že toliko krat letos. Za povrh pa se je fabregas izboljšal tudi v samih defenzivnih nalogah.