Nogomet

Chelsea spet (le) remiziral, Leicester pa še naprej koraka proti naslovu

London, 19. 03. 2016 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
5

V sijajni nogometni predstavi sta se mestna tekmeca Chelsea in West Ham razšla s pravičnim remijem (2:2). Pred tem je West Ham zmagal tako v gosteh proti Arsenalu, Liverpoolu in Manchester Cityju. Kljub dvakratnemu vodstvu pa mu proti rivalu z zahoda prestolnice kaj takega ni uspelo.

Guus Hiddink
Guus Hiddink FOTO: AP
V sijajni nogometni predstavi sta se mestna tekmeca Chelsea in West Ham razšla s pravičnim remijem (2:2). Pred tem je West Ham zmagal tako v gosteh proti Arsenalu, Liverpoolu in Manchester Cityju. Kljub dvakratnemu vodstvu pa mu proti rivalu z zahoda prestolnice kaj takega ni uspelo. Tekmo so občutno bolj podjetno začeli gostje. Čudovit zadetek Argentinca Manuela Lanzinija, pa čeprav dosežen po požrtvovalnem posredovanju domačega vezista Johna Obija Mikela, ni bil presenečenje. Domači so le stežka lovili oster igralni ritem vrste, ki ji je, še bolj zavzeto kot ponavadi, dirigiral razpoloženi trener Slaven Bilić. Čeprav je bil Hrvat zelo razgret in zmagovalno nastrojen, je še pred odmorom večkrat prišel kakšno pripomniti tudi domačemu trenerju Guusu Hiddinku. Seveda sta se nekdanja selektorja Nizozemske in Hrvaške nasmejala in nato tudi tovariško pozdravila.
Trener West Hama Slaven Bilić bentil po remiju na Stamford Bridgeu: "To ni bilo za najstrožjo kazen, to niti ni bil prekršek. Škoda, res je škoda, da nismo zmagali."
Tik pred koncem prvega dela je za izenačenje s prostega strela vrhunsko zadel Cesc Fabregas. Dinamična, odprta igra, polna tekanja in zanimivih kombinacij se je nadaljevala tudi po pavzi. Ob stranski črti je spet blestel tudi Bilić, ki je v enem trenutku prijateljsko objel četrtega sodnika Leeja Masona, pa čeprav se je trenutek pred tem nad njim razhudil, češ, da bi moral glavni sodnik Robert Madley dosoditi prekršek v korist njegovega West Hama. Sredi drugega dela je po hitrem protinapadu Kovače v vodstvo povedel Andy Carroll, in to s strelom z levico, kar je zanj redkost. Vzdušje na tribunah je bilo prav tako skrajno razgreto. Če si West Ham še vedno prizadeva ob koncu prvenstva uvrstiti celo med prvo četverico, pa Chelsea, sicer še vedno aktualni prvak, praktičnega motiva niti nima več. Evropskih tekmovanj v prihodnjo sezono zaradi trenutno 10. mesta, ki ga zaseda na lestvici, dejansko ne more več doseči. A se je pa tudi pri domačih pokazalo, da se je boriti za klubsko čast vredno, še posebej proti mestnemu tekmecu, ki jih je jeseni na Upton Parku gladko porazil.

Slaven Bilić
Slaven Bilić FOTO: AP
Modri so ob koncu prisnili še bolj. Po ekspresnem protinapadu, ki ga je zanetil Willian, je Michail Antonio v kazenskem prostoru spotaknil Rubena Loftus-Cheeka, kar je pomenilo najstrožjo kazen za Chelsea. Kazenski strel je suvereno izvedel Fabregas. Po tekmi se je trener gostov Bilić pritoževal nad prestrogo dosojeno enajstmetrovko: "To ni bilo za najstrožjo kazen, to niti ni bil prekršek. Škoda, res je škoda, da nismo zmagali. Seveda, morali bi zabiti še tretji gol. Po drugi plati pa smo lahko zelo ponosni, saj igramo dobro, dobro igramo kjer koli in kadar koli. Lahko smo ponosni, da ob obisku pri prvakih, te spravimo na kolena. Zaradi možne uvrstitve v Evropo nismo pod pritiskom. Pogojno bi lahko obrnil, da smo pod pozitivnim pritiskom. V takih razmerah pa je igrati najslajše." Guss Hiddink, strateg Chelseaja, je remi ocenil kot pravičen izid tekme. "West Ham igra odlično, res jih je potrebno pohvaliti. Prekršek za enajstmetrovko se bil storjen na črti, ki je tehnično tudi del 16-metrskega prostora. Nepravilno pa je bil oviran igralec v napadu. V takih primerih pa je v prednosti, če se pri sodniku že pojavi dvom, igralec, ki napada. Od decembra v prvenstvu nismo izgubili, to je res. Toda premalokrat smo zmagali, to je pa tudi res. Kalkulacije o tem, da bi bilo morda za Chelsea res bolje, da eno sezono en bi sodeloval v evropskem pokalu, pa mi kot športniku niso všeč," je zaključil Hiddink.

Izidi:
Everton - Arsenal 0:2 (0:2)
Welbeck 7., Iwobi 42.

Chelsea - West Ham 2:2 (1:1)
Fabregas 45., 89./11-m; Lanzini 17., Carroll 62.

Crystal Palace - Leicester City 0:1 (0:1)
Mahrez 34.

Watford - Stoke City 1:2 (0:1)
Deeney 86.; Walters 18., Joselu 51.

West Bromwich - Norwich 0:1 (0:0)
Brady 50.

Swansea - Aston Villa 1:0 (0:0)
Fernandes 53.

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
20. 03. 2016 11.02
+3
Končno dokaz, da denar ni vse. Kemija v ekipi in prava motivacija.
mmmmmmmnnnnnnmmm
20. 03. 2016 10.46
+2
hahha to je kao neki klub..toliko denarja pa taka ekipa za 2 ligo
kadabra
19. 03. 2016 20.20
+23
Ubistvu smo mel kar srečo da je blo "le" 2-2
Hachi
19. 03. 2016 19.58
-10
zanimivo, da Bilic ni nic omenil roke v kazenskem prostoru v prvem polcasu. aja, tisto se p ne piska :D
bala sena
19. 03. 2016 19.56
+11
kanta jih vsak ko ma 5 minut cajta!