Nogomet

Premier League: Chelsea spet pred Cityjem, Southampton pa pred Unitedom

London, 12. 01. 2015 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
45

Nadaljevanje angleškega prvenstva je priskrbelo nova razburjenja in obenem razočaranja. Slednja še posebej na manchesterskem koncu. Medtem kot je Manchester City znova remiziral in zdaj za vodilnim Chelseajem spet zaostaja dve točki, je Manchester United po 35-ih letih doma izgubil proti Southamptonu.

Obračun dveh nizozemskih strategov in nekdanjih kolegov Louisa Van Gaala in Ronalda Koemana je dobil dvanajst let mlajši. "Vedeli smo, da bo imel Manchester United s tremi centralnimi branilci v postavi težave pri prehodu v napad. Edino gibanje Waynea Roonyja nam je povzročalo nekaj težav, sicer pa kaj dosti niso uspeli izvesti", je po srečanju na Old Traffordu tekmo ocenil Koeman. Juan Mata je imel v drugem polčasu dve izjemni priložnosti, toda njegova zahtevna voleja iz neposredne bližine nista zadela cilja. United tako na tekmi proti vratom Southamptona ni sprožil niti enega strela. Se pa je posrečil eden od protinapadov gostov. Po strelu Graziana Pelleja - Italijana je na Nizozemsko k AZ-ju, kjer je njegova kariera vzcvetela, pripeljal prav Van Gaal -, v bližnjo vratnico vratarja Davida De Geaje, se je žoga srečno odbila do Srba Dušana Tadića, ki je z vrha kazenskega prostora sprožil "iz prve" in lepo zadel. Van Gaal je v primerjavi s prejšnjim oziroma lanskim trenerjem Manchester Uniteda Davidom Moyesom po učinku zdaj izenačen. Kolumbijski zvezdnik Radamel Falcao ni bil niti na klopi rdečih vragov. "Problem, ki ga ima Manchester United v tej sezoni, je, pa čeprav bo to izzvenelo nekolikanj čudno, tudi premalo število tekem", je pred dnevi novinarjem zaupal njihov dolgoletni vezist Michael Carrick.

Louis van Gaal
Louis van Gaal FOTO: Reuters
Alexis Sanchez je bil spet najboljši na prvi nedeljski tekmi med Arsenalom in Stokeom. Kljub rahli skepsi domačih, še posebej zaradi decembrskega poraza na stadionu Britannia proti istemu tekmecu, so bili Arsenalovci občutno boljši. Čilenec je podal za prvi gol Laurena Koscielnyja, nato pa zabil še dva. V zadnji četrtini tekme sta na domače igrišče spet stopila tudi povratnika po poškodbah Theo Walcott in Mesut Ozil. V vratih domačih je stal David Ospina, ki je zamenjal Wojciecha Szczsesnyja. Poljak si je pred dobrim tednom - po porazu v Southamptonu, kjer je bil kriv za oba prejeta zadetka Londončanov - v garderobi privoščil celo cigareto. Kazen za prekršek, ki mu jo je naložil klub, je znašala 20.000 funtov. Angleški novinarji so incident pospremili z veliko mero dobre volje, saj se je sprva govorilo, da je Szczesny kadil pod tušem. Kako je mogoče kaditi pod tušem, še posebej delujočim? Kmalu zatem pa pa je tudi trener Arsene Wenger priznal, da je v devetdesetih, ko je še deloval v Monacu, tudi sam kadil, in to celo na trenerski klopi. Wenger nam je po tekmi na Emiratih na vprašanje, ali Poljak ni zaigral zaradi nedovoljenega kajenja postregel s prav čudaškim odgovorom: "O Szczesneyju in njegovem prekršku ne bi več govoril, saj več kot vam povem, manj vas informiram." S tem je Francoz - ki velja za velikega zagovornika zdravega prehranjevanja športnikov in še posebej velikega nasprotnika uživanja alkohola - meril na vzporedne izmišljotine in anekdote, ki so se v minulih dneh množile v otoških časnikih. Vsekakor pa velja, da nogometna Anglija v prihodnjih tednih pričakuje vzpon forme Arsenala in njegovo novo uvrstitev med četverico najboljših ob koncu prvenstva.

Arsenal je dosegel prepričljivo zmago.
Arsenal je dosegel prepričljivo zmago. FOTO: Reuters
Arsenal je po dokaj nerodnem sobotnem porazu Tottenhama na Selhurst Parku proti Crystal Palace zdaj svojega prvega soseda in najbolj gorečega tekmeca že prehitel. Tottenham je z novim zadetkom Harryja Kane povedel, a je bil pritisk izjemno zagnanih domačinov prehud. Za Crystal Palace sta zadela Dwight Gayle (iz 11-metrovke) in Jason Puncheon. Novi trener Palacea Alan Pardew je tako svoj prihod v novo službo zasluženo začinil z lepo in predvsem zelo dragoceno zmago. Na obračunu Chelsea - Newcastle sem videli še kar dolgočasno predstavo s končno gladko zmago domačih. Vseeno pa temu kaj lahko ne bi bilo tako, če bi gostom uspelo zadeti že v prvem delu, ko so bili precej boljši tekmec in so si priigrali nekaj zelo lepih priložnosti. Moussa Sissoko je zadel celo vratnico. Chelsea je povedel z izdihljajih prvega dela. Hitro izvedeni kot je v nevaren predložek po tleh spremenil Branislav Ivanović, Oscar pa je z lahkoto zabil. V drugem polčasu je bil Chelsea boljši. Lepa kombinacija Oscarja in Diega Coste je privedla do zmagovalnega zadetka slednjega. Na klopi gostov je bil tudi naš Haris Vučkić, ki kljub dvakratnemu ogrevanju ob robu igrišča naposled vseeno ni vstopil v igro. Everton je zasluženo izenačil tik pred koncem tekme proti Manchester Cityju in sicer po strelu z glavo Škota Stevena Naismitha, pri čemer je odličen predložek s prostega strela Leightona Bainesa zamudil odbiti gostujoči vratar Joe Hart. Gostje so bili nevarnejši v prvem polčasu, a si posebej veliko priložnosti niti niso priigrali. Everton je bil obrambno tokrat precej boljši kot v zadnjih tednih.

Frank Lampard
Frank Lampard FOTO: Reuters
Lazar Marković je zmago Liverpoolu v obračunu proti Sunderlandu na Stadionu luči z zadetkom zagotovil že v 8. minuti. Liverpool je igral solidno, vseeno pa ne posebej bleščeče. Steven Gerrard, ki se počasi že poslavlja od kluba in Premier lige (najverjetneje bo od poletja naprej igral v ameriški ligi MSL, in sicer za LA Galaxy), se je rahlo poškodoval v prvem delu, zato ga je v drugem zamenjal Dejan Lovren. Adam Johnson je pred koncem, ko so domači igrali le še z deseterico (izključen je bil branilec Liam Bridcatt), zadel prečnik. Sunderland doma ni zmagal že tri mesece. Sijajen gol Andyja Carrolla - spet z desnico - je goste povedel v vodstvo, nato pa je v 74. minuti po strelu Bafetimbija Gomisa z glavo domači Swansea izenačil na končnih 1:1. Zadetek je sicer v zapisniku ostal kot avto-gol West Hamovega vezista Marka Noblea. Francoski napadalec (poleti je prestopil iz Lyona) bo po odprodaji Wilfreda Bonyja zdaj gotovo stalnica v napadu Swanseja. Bony, ki se z reprezentanco Slonokoščene obale pripravlja na Afriški pokal (ta se začne konec tedna), naj bi po zadnjih poročilih za 28 milijonov funtov že prestopil k Manchester Cityju. Medtem pa še vedno aktualni angleški prvaki prodajajo Črnogorca Stevena Jovetića. Burnley je na domači zelenici premagal QPR, svojega neposrednega tekmeca za obstanek v Premier ligi z 2:1. Medtem pa je Aston Villa je spet izgubila, tokrat v Leicestru in znova zasluženo (1.0). Aston Villa je po dveh zaporednih zmagah na začetku decembra v zadnjih šestih tekmah trikrat remizirala in trikrat izgubila, a še vedno ohranja 13. mesto.

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ILoveGaming
12. 01. 2015 22.58
+9
Končno super predstava mojega Arsenala nvm kdaj sem nazadnje bil zadovoljen z igro seveda pa razpoke so ševedno tukaj in dokler Wenger nebo kupil prave nogometaše bomo šibka ekipa in naš cilj bo 4 mesto. United je igral slabo in tale LVG je trmast trener. 3.5.2 ne deluje kar se vidi vsako tekmo Rooney igra preveč globoko in ni nič od njega Mata neve kva dela Di Maria je previsoko da ne omenjam Blinda in Shaw-a. Madona najbol me živcira to k ves svet vidi da nekaj negre človek pa vstraja pri tej formaciji...no ima Wenger vsaj nekoga ki je tako trmast kot on.
ZvonkoTelefonko
12. 01. 2015 22.13
+2
Vsa čast za članek, bi pa rad videl, da se članki pojavljajo sproti po vsaki odigrani tekmi
mufc7 1
12. 01. 2015 22.10
+6
Čestitam Sauth. na zasluženi zmagi.Za Van Gaal pa ne morem napisati takih grdih besed,ker mi vseeno zbrišejo moj komentar.Van Gaal je še hujši,kot je bil Moyes.Tip je trmast,kot osel.Škoda tega denarja,ki ga je zapravil za okrepitve.Toliko zvezd na igrišču pa ne vejo izpeljati ene same akcije,da bi dosegli gol.Robina Van bi pa jaz takoj prodal,ker ne naredi na igrišču nič samo v napoto je.Sramota !!!
JJLover
12. 01. 2015 22.42
+3
bols bi blo welbecka obdrzat... usaj moje mislenje
rich1987
12. 01. 2015 20.55
+3
C'mon Chelsea !!!!!
JbmTiMt
12. 01. 2015 19.42
+4
Ni cudno da gre messi v chelsea
edoz.
12. 01. 2015 18.17
+11
Se pa strinjam z ostalimi in bi pohvalil novinarja,ki piše te članke o PL. So res obširni in na nivoju.
edoz.
12. 01. 2015 18.12
+9
Sem gledal včeraj tekmo Uniteda in,da ne bo pomote,sem tudi njegov goreči navijač. Ampak včeraj z tako igro si nismo drugo zaslužili kot poraz. Je pa sigurno Van Gaal veliko kriv zato!
SAF1
12. 01. 2015 20.36
+5
LVG je igral 3-5-2, do zdaj vedno ko je MUFC igral ta sistem, je spušil :( .
Sasda Sadas
12. 01. 2015 21.34
+3
Mah nc od igre ni ... Eden ni znal zoge potegniti naprej ... Pa k gre dar di mario u napad oz 9ka pac nwm no raj naj igra 4-4-2 al neki
minimalisch
12. 01. 2015 22.03
+2
3-5-2 igra zarad poskodovanih branilcev in upa na boljsi napad, ki pa se ne obnese..
SAF1
13. 01. 2015 13.15
samo 1 igralec je bil poškodovan, vsi so nazaj in z lahkoto bi sestavil nek sistem s 4 branilci. Žal samo LVG je kriv za ta poraz in noben drug.
GAPY99
12. 01. 2015 17.07
+8
Chelsea ni pokazal najlepše igre, vsaj v prvem polčasu ne. Malo se že kaže utrujenost po močnem tempu na začetku sezone, ampak mislim, da se počasi zdaj spet vračajo na zmagovita pota vse od zmage v ligi. KTBFFH
FrankLampard8
12. 01. 2015 17.01
+7
SAF1
12. 01. 2015 15.46
+11
Končno članek o EPL samo o Barci pa Realu pišete. Drugače pa me ne čudi, Čestitke Southamptonu, če pa LVG-ju ne bo jasno da mora prenehat s tem butastim 3-5-2, pa naj še naprej MUFC zgublja, mogoče ga bo potem končno izučilo.
KiNgKoNg
12. 01. 2015 15.34
-32
Sedaj pa imate "svoj" članek. Bomo videli, koliko komentarjev bo nabral.
JJLover
12. 01. 2015 15.38
+28
kle so ljudje velik bolj spostljivi in olikani napram navijacem spanskih klubom ce se nisi dojev... ni fora kolk je komentarjev, fora je da so na nivoju normalnih in odraslih ljudi...
SAF1
12. 01. 2015 15.47
+18
Tam se vas najde 5 kekcev in komentirate same neumnosti in se komentarji kar hitro naberejo, če pa bi pisali kot normalni, potem se komentarjev nikoli ne bi toliko nabralo. Lahko je pisati o komentarjih pa ne premisliti kaj vi tam počnete.
Salamandros
12. 01. 2015 16.08
+17
Španska liga je kot Justin Bober. En kup otročjih komentarjev in zbadljivk.
Dravska strmina
12. 01. 2015 16.15
+5
KiNgKoNg, najdi si kakšno afriško reprezentanco, namesto da imaš grb kluba, ki ga žališ s svojo inteligenco. Ne gre za število komentarjev, temveč za vsebino komentarjev. Ampak saj vem, da ne štekaš... Ostali pa tudi niste kaj dosti boljši, pa ne glede na to, kakšna liga vas zanima. Večina vas ne zanima nogomet, temveč prepucavanje tukaj pod članki... Pa lahko bi si svoj ego krepili s čim bolj kreativnim.
kadabra
12. 01. 2015 16.29
+7
tuki ni otrok ki se kregajo komu dlje nese : ronaldu ali messiu.
GlavniModerator
12. 01. 2015 16.44
-20
to je napisan clank za unih 5 najstnikov k misljo da so kul ce navijajo za neke arabske in ruske klube....
lovesosa
12. 01. 2015 17.28
+6
JJLover
12. 01. 2015 21.49
+3
rexi svoje neumne komentarje prihrani za clanke o ronaldu in messiju... res si nedorasel
abeceda1987
13. 01. 2015 00.05
+1
Raje si preberite komentarje na članku, ki govori da bo Gerrard zapustil Liverpool pa potem povejte kdo je otročji in kdo ne. Sama sramota.
lovesosa
12. 01. 2015 15.31
+5
markovič je odigral sijajno, pokazu je zakaj je liverpool odštel 20miljonov za njega
aki10
12. 01. 2015 14.44
+8
Lepa zmaga! Lepo je bilo videti znova Ozila na igrišču :) COYG!
StrategCarloAncelottiKING
12. 01. 2015 14.39
+14
ko vidim kako sanchez preigrava pozabim kdo sta messi pa ronaldo to je res nevrjetno kapa dol res dober nakup arsenala
kameltrajbar
12. 01. 2015 14.52
+2
..odkje mu energija..????.....skor konc tekme...tip pa laufa kt da se je šele začel...:)))..
JJLover
12. 01. 2015 22.43
+2
blackwizard
12. 01. 2015 14.38
+11
kako so bili glasni navijači m uniteda,da bodo prvaki z van gaalom in ne vem kaj vse ne...zaenkrat nič tako ne kaže
SAF1
12. 01. 2015 15.49
-1
Zdaj pa lažeš. Jaz nikoli nisem rekel da bo MUFC prvak, vsaj to sezono NE. ampak sem rekel da imajo vse šanse priti med TOP 4.
GlavniModerator
12. 01. 2015 14.35
-31
res jaka liga da ti je nek southampton tretji v ligi....
StrategCarloAncelottiKING
12. 01. 2015 14.40
+33
thereddevil
12. 01. 2015 15.19
+1
se en dokaz vec o jakosti lige, vsako leto nekaj presenecenj medtem ko v spaniji zadnjih 10 let barca,real zdaj se atletiko ;)
SAF1
12. 01. 2015 15.51
+6
Samo v najboljši in najtežji ligi na svetu je tako podobno med ekipami, kjer lahko zadnje uvrščeni premaga prvouvrščenega. V Španiji pa samo Real in Barca. to je pa tudi vse, pa še glede na to da samo v nekem tretjerazredni ligi lahko igralcu odstranijo rumen karton, v EPL tega ni in niti ne bo.
Melita Mavsar
12. 01. 2015 14.18
+11
KONČNO ČLANEK O ANGLEŠKI LIGI.....
Inhumed
12. 01. 2015 13.53
+5
Nikakor niso mogl čez obrambo pridt. Kot je že stalnica zadnjih x tekem, posesti velik - igra nazaj. Žoge ne spravjo v napad pa če se na glavo postavjo. Edini k je mal probavu je bil di Maria, sam se vid da se glih vrača po poškodbi, enako Blind. Kot je Koeman reku, tole sploh ni presenetljivo.
Trend01
12. 01. 2015 13.33
+7
Končno povzetek. Zadnja tekma je bila končana včeraj ob 18:50! Včeraj na intervjuju se je Koeman dobesedno norca iz Van Gaala delal (sicer se ne preneseta, a vseeno). Približno: United ima super napad, dobro sredino, a s tremi počasnimi center halfi se ne more igrati. Še primerjava med lanskim nesposobnim Moyesem in danšnjim Unitedom po 200 M igralsko injekcijo (res, da so dosti poškodovani). A vseeno: goli/neodlo/porazi: 11/4/6 vs 10/7/4 Gol razlika: 35:24 vs 34:21 Točke: a 37. Trenutno mesto: 7 vs 4. Nesposobnega Moyesa so ves čas žagali, Gaala nihče.... Brez besed. Morda bo moral res nabaviti Balea. Čeprav bi moral malo o obrambi razmišljati....
Trend01
12. 01. 2015 13.35
+7
Lepo Arsenal in sploh Sanchez! Southampton zna! Težko bo Koemana zadržal.
thereddevil
12. 01. 2015 13.54
+4
vceraj ce bi igral 4-4-2 bi jih poknal ko norce ampak van gaal hoce vpelat 3-5-2 , to se trudi ze celo sezono a mu ne rata. velik tekm smo zacel 3-5-2 in nismo mel rezultata a ko je ob polcasu zmenjo na 4-4-2 je bila igra pa tut rezultat. ko igramo 3-5-2 niti treh podaj ne spravmo skup...v glavnem na 3 in 4 mesto se borijo southampton,united,tottham in arsenal, do konca bo se j***
Trend01
12. 01. 2015 14.05
+4
Do 8. februarja se mora skupaj sestavit. Od takrat gre vse na polno!
kadabra
12. 01. 2015 16.36
+6
Zakaj vsi United fani kritizirate oziroma primerjate Moyesa in Van Gaala po 150.miljonih? A ni tudi Moyes zapravil 70 miljonov za Mato in Fellainia? + Zakaj je United zmetal poleti 150 miljonov? Zato ker je bil vsak igralec za 30% dražji, ker je United končal sezono na 7. mestu in se ni uspel uvrstiti v evropo. A ni to Moyes zakuhal? + Moyes je imel v obrambi Riota, Vidiča, Evraja,... LVG ima neizkušene najstnike in veziste v obrambi, ki seveda delajo napake saj so neuigrani in neizkušeni. Res je, da je prišlo veliko igralcev a jih je veliko tudi odšlo. Meni se zdi primerjava Moyesa in LVG smešna, ker je LVG bistveno boljši trener v vseh pogledih. Samo dojeti morat da 3-5-2 ni za v anglijo. Pa lep pozdrav :)
karmen_f
12. 01. 2015 13.33
+27
Pohvalno, da ste napisali daljši članek tudi o Premier League! :) (y)