Nogomet

Chelsea ostaja nočna mora topničarjev, ki modrim niso zabili že skoraj 600 minut!

London, 24. 01. 2016 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
14

Čeprav je vse kazalo, da bo Arsenal v velikem londonskem derbiju po dolgih letih le uspel pošteno premagati Chelsea, pa se to spet ni zgodilo. Kljub temu, da so bili topničarji pred začetkom srečanja na lestvici Premier lige v boljšem položaju, se Chelseajevega uroka ponovno niso uspeli rešiti. Modri so na koncu slavili z 1:0.

Takole je v 18. minuti glavni sodnik tekme Mark Clattenburg izključil Pera Mertesackerja.
Takole je v 18. minuti glavni sodnik tekme Mark Clattenburg izključil Pera Mertesackerja. FOTO: AP
Tekmo so bolje začeli gostje. Arsenal, kot da je v derbi vstopil s tremo. Ključni trenutek tekme se je zgodil v 18.minuti, ko je sprejem globinske podaje namenjene Diegu Costi, razpoloženemu španskemu reprezentantu s prekrškom preprečil domači centralni branilec in kapetan Per Mertesacker. Nemec je bil zato, ker je nedovoljeno posredoval kot zadnji v polju, nemudoma izključen. Trener domačinov Arsene Wenger pa je v naslednji minuti v igro poslal Gabriela Paulisto, iz igre pa potegnil napadalca Olivierja Girouda. Takoj je bilo jasno, da bo Arsenal do konca tekme v napadu nevaren le pogojno. Samo pet minut kasneje je odlično podajo z desne poslal Branislav Ivanović. Ta je pristala v bližini prve vratnice domačih vrat, kjer jo je mojstrsko izoristil prav Costa , ki je postavil tudi končni izid tekme.

Olivier Giroud je bil zelo jezen, ker je moral zaradi izključitve Mertesackerja tudi sam zapustiti igro - zamenjal ga je Gabriel Paulista.
Olivier Giroud je bil zelo jezen, ker je moral zaradi izključitve Mertesackerja tudi sam zapustiti igro - zamenjal ga je Gabriel Paulista. FOTO: AP
V sodnikovem podaljšku prvega dela je Costa po podaji Williana z desnega krila nevarno streljal, a je bil vratar domačih Petr Čech dobro postavljen. Takoj zatem pa še ena lepa priložnost. Nacho Monreal je z golove črte izbil natančen strel Nemanje Matića z glavo. Toda še pred odhodom v slačilnico je bil še drugič za delček sekunde sam pred vrati gostov vezist Matiheu Flamini, toda Francoz tudi tokrat ni bil zbran. Deset minut po začetku drugega dela je pri Arsenalu v igro vstopil Alexis Sanchez. Čilenec je bil zaradi poškodbe odsoten več kot dva meseca, zato njegov vpliv na potek tekme ni mogel biti tak kot so si to želeli navijači. Proti koncu tekme je bilo na obeh straneh še nekaj vročih situacij. Največjo paniko pred gostujočimi vrati je povzročilo slabo posredovanje golmana Thibauta Courtoisa, na srečno modrih pa je pink-ponk pred vrati z izbijanjem odpravil Kurt Zouma. V izdihljajih tekme so imeli iz protinapadov dve, tri polpriložnosti tudi gostje, toda Loic Remy se je dvakrat zmedel, medtem ko je Willian s petnajstih metrov z desne streljal zelo slabo.

Guus Hiddink je na klopi Chelseaja še vedno neporažen, od kar je zamenjal Joseja Mourinha.
Guus Hiddink je na klopi Chelseaja še vedno neporažen, od kar je zamenjal Joseja Mourinha. FOTO: AP
Arsenal je v zadnjih šestih tekmah namesto osemnajstih vknjižil le osem točk. To pa ni rezultatska forma, ki bi jo pričakovali od resnega kandidata za novega angleškega prvaka. Zaskrbljujoč je tudi podatek, da topničarji londoskim sosedom prvenstvenega gola niso zabili že skoraj 600 minut - natančneje 572 (brez sodnikovih dodatkov). Na drugi strani Chelsea ni bil poražen že sedem zaporednih tekem, prva zmaga po dveh remiji pa morda le kaže na tako pričakovano prebujenje aktualnih prvakov, ki so letošnjo sezono do nepopravljivosti dejansko pokvarili že septembra in oktobra lani. Trener gostov Guus Hiddink je po tekmi komentiral izjavo svojega kapetana Johna Terryja, ki je zatrdil, da se Chelsea vrača: “Naj bo, če tako pravi naš kapetan, potem se z njim strinjam”. Precej bolj resen in tudi malenkost neodločen pa je bil na tiskovni konferenci trener domačih Wenger, ki ni se ni strinjal z oceno, da Arsenalu največ morale v ključnih trenutkih sezone spodrežejo prav modri z zahoda prestolnice: “Današnja tekma je bila posebna, le z deseterico v polju se je težko boriti proti komer koli. Ni važno, ali je bil naš današnji tekmec Chelsea ali katera druga ekipa”.

Izid:

Arsenal - Chelsea 0:1 (0:1)
Costa 23.
RK: Mertesacker 18.

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
25. 01. 2016 12.15
+0
za namecek pa je treba priznati, da je v drugem polcasu Clattenburg evidentno vse sodil v korist Arsenala. bodicek Matica, takoj rumeni karton. Bodicek na nasprotni strani Koscielnyja (ceprav malce naivno, ampak popolnoma nobenega namena ni imel iti na zogo, ampak samo presekati pot Fabregasu v kazenskem), pa je samo pogledal stran. Cisti prekrsek na Courtoisom v zraku, sodnik ga ni zelel videti in kaj lahko bi zoga pristala v mrezi modrih. nesteto duelov z ramo ob rami, pa vsakic prekrsek za Arsenal. na sreco na koncu to ni vplivalo na rezulat, je pa sodnik deloval tako, kot da bi mu bilo zal za povsem upraviceno dosojen rdec karton. Remy zmeden, da bi tezko bil bolj. Hazard mu je na koncu pripravljal sanse, ko bi bilo ocitno bolje, ce bi sam potegnil, on pa se je ali spotaknil na zogi, ali pa bil tako pocasen, da nisem vedel, ce je morda kaj poskodovan. skratka, najpomembnejse so 3 tocke in to, da se tudi morala igralcem po taksni tekmi dviguje. Arsenal pa spet ocitno bledi na pomlad.Morda pa Leicestru le uspe, kajti ob tako bledem Unitedu in tudi ne ravno najbolj prepricljivem Cityju, je marsikaj mogoce.
kameltrajbar
25. 01. 2016 11.10
-2
..čim je padu rdeči..je bilo odločeno..:(((
Lion power
25. 01. 2016 11.18
+2
No tudi 11 na 11 ni kazalo Arsenalu kaj boljše. Brez strela na gol. Chelsea obvladoval sredino in igro ko še ni bilo izključitve...
kor22
25. 01. 2016 09.14
+10
specialist za neuspehe se je zopet izkazal
Tiko9
24. 01. 2016 21.58
+15
Fabregas odlično po res dolgem času, Costa pa je po odhodu Mourinha končno zopet začel igrati nogomet in goli spet prihajajo
jurci275
24. 01. 2016 21.01
-16
a mi lahko kdo pove od kod teh 900 minut? spet je obrez brihta, pa fabregas je zavrnil arsenal po tanovem.., kje dobivaš te podatke obrez?
Lion power
24. 01. 2016 21.10
+15
Januarja 2013 je nazadnje zadel Arsenal proti Chelseaju. Ali drugače niso dal gola na zadnjih 6 tekmah med tema dvema nasprotnikoma.
Chelsea1991
24. 01. 2016 21.13
+13
Tudi če prištejemo tekmo ligaškega pokala 2013, je to 7x90min, pa 32min iz tekme januarja 2013 kjer so nazadnje zabili (v 58.minuti), pa če k temu dodamo še da povprečno tekma traja 95min z podaljškoma obeh polčasov, je to komaj malenkost manj kot 700minut
jurci275
24. 01. 2016 21.16
-9
no to govorim, drugače je pa še community shield, tut to mora štet, nej gre obrez nazaj v španijo.
Symbolic
24. 01. 2016 21.27
+4
In zakaj je to tako pomembno? Ni mi jasno... Obrez pa je iz minute v minuto pridno prišteval naraščajočo razliko...
Lion power
25. 01. 2016 11.15
+0
Tudi sam nisem ljubljenec statistike. A očitno ima Arsenal, njihov trener in igralci le to slabo proti Chelseaju še kako v pozavesti. Še slabši je podatek da so nazadnje premagali modre v premier league 2011!
Lion power
24. 01. 2016 20.49
+16
Položaj na lestvici v izenačeni ligi ne pove kaj dosti. Chelsea je tole danes odigral suvereno kot se za prvake spodob. Odločno na sredini, pametno v obrambi in rezultat je tukaj. Fabregas je odigral fenomenalno danes. Ni glih med hitrimi a ga je bilo vsepovsod polno. Tudi Matič-Mikel sta v fazi destrukcije onemogočala nasprotnika kot že dolgo ne(vsaj po formi prvega je to kar čudež). Arsenal je pač spet naivno izpadel kot že mnogokrat in bi bil rezultat tudi ob igri 11 na 11 kakrkoli drugačen.
Iniesta
24. 01. 2016 21.24
+1
Čelziju manjka en dober napadalec ala Ibra ali pa Lewandowski ...
CURVANORD Zanetti
25. 01. 2016 13.16
-2