Nogomet

Charlton počastil Rooneyja, United pa napolnil mrežo Wigana in zanesljivo napredoval

Manchester, 29. 01. 2017 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Uniteda so se brez večjih težav uvrstili v peti krog angleškega FA pokala. Branilci naslova so še drugič zapored v najstarejšem pokalnem tekmovanju slavili s 4:0. Tokrat je na Old Traffordu padel drugoligaš Wigan. Velika čast za Wayna Rooneyja.

Fellaini je prebil led na Old Traffordu in tlakoval pot za lahko zmago rdečih vragov.
Fellaini je prebil led na Old Traffordu in tlakoval pot za lahko zmago rdečih vragov. FOTO: AP

Varovanci Joseja Mourinha so se med tednom uvrstili v prvi veliki finale v letošnji sezoni. Potem ko so bili v dveh tekmah s skupnim izidom 3:2 boljši od Hull Cityja, se bodo sredi februarja na slovitem Wembleyju s Southamptonom pomerili za naslov najboljšega v angleškem ligaškem pokalu (EFL Cup). Tokrat pa so odigrali tekmo 4. kroga v pokalu angleške nogometne zveze (FA Cup), ki je tudi najstarejše nogometno tekmovanje na svetu. 

Rdeče vrage je tako kot v tretjem krogu čakal nasprotnik iz druge angleške lige. Po Readingu, ki je na Old Traffordu padel s 4:0, je tokrat v Teater sanj pripotoval Wigan, katerega vodi nekdanji prvi mož Unitedove akademije Warren Joyce. In branilci naslova niso imeli veliko težav s prvaki iz leta 2013 (Wigan je omenjenega leta na Wembleyju z 1:0 takrat šokantno premagal Manchester City, a kasneje celo izpadel iz Premier League). Rdeči vragi so namreč do vrha napolnili mrežo Wigana in na koncu slavili s prepričljivim izidom 4:0. Prvi polčas sicer ni navdušil z napadalno igro, gostje so se zelo organizirano branili in povzročali varovancem Joseja Mourinha kar nekaj težav s hitrimi protinapadi. A močno premešana zasedba rdečih vragov je še pred koncem polčasa dosegla vodilni zadetek. Po podaji Bastiana Schweinsteigerja je v gostujočem kazenskem prostoru najvišje skočil Marouane Fellaini in z glavo matiral vratarja Jakoba Haugaarda. To je bil tudi izid prvega polčasa. V drugem pa so domači le še rutinirano opravili delo do konca. Izjemno razigran je bil Anthony Martial, ki je dvakrat podal za zadetka Chrisa Smalllinga in Henrikha Mkhitarjana. Končni izid pa je v 81. minuti postavil Schweinsteiger, ki je v prvi postavi rdečih vragov zaigral po več kot enem letu. United je tako zanesljivo napredoval v peti krog in ostaja v igri, da obrani lovoriko, ki jo je osvojil v lanskem finalu, ko je po podaljšku premagal Crystal Palace (2:1). Pred tekmo je sicer velika čast doletela domačega kapetana Wayna Rooneyja, kateremu je legenda kluba Sir Bobby Charlton podaril zlati čevelj in zlato žogo, saj je Rooney od prejšnjega kroga Premier League, ko je zadel proti Stoke Cityju, prvi strelec Manchester Uniteda v njegovi zgodovini. Angleški kapetan je za rdeče dosegel 250 golov in s tem za gol popravil rekord legendarnega Charltona.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, 4. krog FA pokala:
Manchester United - Wigan 4:0 (1:0)
Fellaini 44., Smalling 57., Mkhitarjan 74., Schweinsteiger 81


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
29. 01. 2017 22.16
+8
Bastian Schweinsteiger GGMU<3
RyanGiggs
29. 01. 2017 20.09
+11
Po zaspanem polčasu so se prebudili in sedaj res že spominjajo na čase Fergusona. Poklon tudi Schweinsteigerju za res izjemno odigrano tekmo. GGMU