Nogomet

Cesar še naslednje tri sezone v Chievu

Verona, 09. 07. 2015 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski reprezentančni branilec Boštjan Cesar je ravno na svoj 33. rojstni dan izvedel zelo dobro novico. Italijanski prvoligaš iz Verone Chievo je potrdil, da so z Ljubljančanom podaljšali pogodbo še za tri sezone do leta 2018, poroča italijanski portal football-italia.net.

Boštjan Cesar je član kluba iz predmestja Verone že zadnjih pet sezon.
Boštjan Cesar je član kluba iz predmestja Verone že zadnjih pet sezon. FOTO: Reuters

Boštjan Cesar bo v klubu iz Verone, ki se mu je pridružil leta 2010, tako preživel kar osem sezon, v zadnjih petih sezonah pa je za leteče osličke zabil pet golov na 149 tekmah. Klub iz Verone je novico o podaljšanju pogodbe s Cesarjem objavil na svojem uradnem Twitter računu: "Poseben dan za Cesarja, ki je prav danes dopolnil 33 let in bo igral s Chievom vse do 2018." Pred prihodom v mesto zaljubljencev ob Gardskem jezeru je igral za francoska Grenoble in Marseille, kratek čas je kot posojen igralec nastopal za angleški West Bromwich Albion. Mladinsko kariero je začel pri ljubljanski Olimpiji, profesionalno kilometrino pa je nabiral pri zagrebškem Dinamu. V reprezentančnem dresu, član slovenske izbrane vrste je od leta 2003, je Cesar zbral rekordnih 83 nastopov, v tem času pa zabil šest zadetkov.

V klubu iz Verone bo v naslednji sezoni igral tudi Valter Birsa, mladi Damir Bartulović je član mlade selekcije Chieva, za Chievo je sicer igral tudi Dejan Lazarević, ki pa se je pozimi kot posojen igralec preselil v Sassuolo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.