Nogomet

Celta dvakrat stresla okvir vrat Alavesa, a v Vitorio odhaja brez prednosti

Vigo, 02. 02. 2017 22.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Celte Vigo in zasedba Alavesa sta se v hudem nalivu na prvi polfinalni tekmi španskega kraljevega pokala na stadionu Balaidos razšla brez zadetkov (0:0).

V prvem polčasu prav veliko akcije na razmočenem stadionu Balaidos v Vigu gledalci niso videli. Še najlepšo priložnost za zadetek so v 40. minuti tekme imeli gostje, ko je znotraj kazenskega prostora sprožil Manu Garcia, a je bil njegov strele prešibak, da bi lahko ukanil izkušenega vratarja Sergia Alvareza, ki je strel ubranil.

Rezervist Guidetti je močno popestril igro Celte, ki pa do zadetka v izdihljajih tekme ni prišla.
Rezervist Guidetti je močno popestril igro Celte, ki pa do zadetka v izdihljajih tekme ni prišla. FOTO: AP

V drugem polčasu je v 58. minuti v hudem nalivu po izvajanju kota prvo lepo priložnost za domače, ki so v četrtfinalu pokala izločili sloviti madridski Real, imel Iago Aspas, a se je z lepo obrambo izkazal vratar Fernando Pacheco. Prav Iaspas je v 67. minuti stresel okvir gola Alavesa. Po močnem projektilu z roba kazenskega strela je njegov poskus zaustavila Pachecova prečka. Omeniti velja še prosti strel rezervista Johna Guidettija v 87. minuti tekme, a je poskus Šveda gostujoči vratar še uspel ukrotiti. V 88. minuti je Pacheco že bil premagan, a ga je po strelu Pabla Pedra Hernandeza rešila njegova leva vratnica, tako da si nobeni izmed ekip pred povratnim obračunom, ki bo osmega februarja v Vitorii, ni uspelo priigrati odločilne prednosti.

Polfinale kraljevega pokala, prva tekma:
Celta Vigo – Alaves 0:0 (0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
03. 02. 2017 09.44
+1
Nič komentarjev? Nihče ni gledal tekme?
Trend01
03. 02. 2017 10.42
+1
Smo. A je tako dež padal, da se žoge ni videlo....
Paštašutar
03. 02. 2017 11.16
+1
Lepa tekma,presenetljivo dobra igra Alavesa,ceprav to niti ni tako presenecenje.Ampak samo do 65 minute,potem so nerazumljivo padli,tako da bi domou lahko odsli z polno mrezo. Na povratni tekmi je se vse odprto !
malizeleni666
03. 02. 2017 11.59
+2
Prvi polčas bolj dolgčas. So oboji delali preveč napak na sredini in pa preveč previdni. Celta je imela več žogo v nogah, ampak so se prepočasi organizirali v napad. Kar nekajkrat so imeli lepo priložnost oganizirati napad na napol postavljeno obrambo pa so, nerazumljivo, podali žogo nazaj. Mogoče taktika, ali previdnost?? Drugi polčas se je Alaves malo bolj odprl in več napadal, pa je tudi Celta prišla do več priložnosti. Nekajkrat so jih lepo stisnili pred gol in je gol visel v zraku. Žal samo visel:( Če bi Celta zadela, bi se Alaves še bolj odprl in bi bila tekma še bolj zanimiva. Je pa res, da je bilo zaradi dežja igrišče tako namočeno, da so igralci padali sami od sebe, zaradi zdrsov.
TomažNovak
03. 02. 2017 12.46
+4
Tekma je bila dolgčas, nekaj je prispevalo vreme, nekaj pa teren. Vsekakor bo finale Cope letos najmanj kvalitetno zadnjih 20 let (za nazaj pa se ne spomnim).
mmickica
03. 02. 2017 16.37
+4