Nogomet

Celta Enriqueja opozorila na vse slabosti Barce

Vigo, 23. 09. 2015 21.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V petem krogu španskega prvenstva veliki šok v Vigu. Favorizirana Barcelona je doživela pravi polom, Celta jih je povsem nadigrala in zmagala kar s 4:1. To je bil prvi poraz Barcelone v letošnji sezoni La Lige.

Celta iz Viga proti Barceloni v zadnjem obdobju ni imeli kaj prida uspeha. V zadnjih desetih tekmah proti Kataloncem so iztržili zgolj eno zmago, en remi in kar osem porazov. Kljub na papirju podrejenemu položaju, so tekmo v fantastičnem vzdušju bolje odprli domačini in v uvodnih minutah pokazali, da se ne bodo zgolj branili. V nadaljevanju je Barcelona vendarle prevzela terensko premoč, najlepšo priložnost za vodstvo je zapravil Neymar, ki je iz ugodnega položaja streljal naravnost v vratarja Sergia Alvareza. V 26. minuti pa šok za Barco, Manuel Agudo Durán Nolito je z leve strani kazenskega prostora, z izjemnim diagonalnim strelom v daljši vratarjev kot, Celto popeljal v vodstvo z 1:0. Veselje domačih se še ni dobro poleglo, ko so navijači na stadionu Balaidos ponovno skočili v zrak. Iago Aspas je sam pritekel pred gol vratarja Marca-Andreja ter Stegena in s prefinjenim lobom podvojil vodstvo Celte. Do konca polčasa je Barcelona poizkušala z napadi, a brez prave nevarnosti za Alvareza.

Iago Aspas, z dvema goloma junak velike zmage nad Barcelono.
Iago Aspas, z dvema goloma junak velike zmage nad Barcelono. FOTO: Reuters

V drugem polčasu so Katalonci pričakovano pritisnili, a v deseti minuti nadaljevanja doživeli nov hladen tuš. Ponovno se je sam pred golom Barcelone znašel Aspas, ter za 3:0 rutinirano zadel v spodnji desni kot ter Stegenovih vrat. Gostje so nadaljevali z obleganjem, a še naprej je bila Celta nevarnejši tekmec, toda iz številnih nevarnih protinapadov niso uspeli povišati vodstva. 10 minut pred koncem rednega dela tekme, je za nekaj upanja na preobrat Barcelone poskrbel Neymar, a že tri minute kasneje je Celta ponovno vodila s tremi goli prednosti (4:1). Gol je dosegel John Guidetti.

Izid:
Celta Vigo – Barcelona 4:1 (2:0)
Nolito 26., Aspas 30., 56., Guidetti 80.; Neymar 80.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (231)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fihner
25. 09. 2015 10.58
+1
Šedno bole sedaj, kot pa recimo v drugi polovici sezone. Iskreno sem pričakoval poraz, morda ne sedaj. Prav je tako, zaostanek ni velik, šola pa dobra, za v naprej!
Uporabnik113089
24. 09. 2015 17.27
-4
Celta je razritila katalonsko zvezdinško zasedbo.
simoncelli58
24. 09. 2015 14.54
+2
Bravo Celta zaslužena zmaga... NIso v tisti pravi formi... Upam da jih to strezni!
Los Galacticos
24. 09. 2015 12.44
+5
Kiks Barce me ni presenetil, celo pričakoval sem težko tekmo, vrjetno kot tudi vsi ostali, a vseeno tako visok poraz ? In še nekako bi si upal trditi da se je Celta poigravala z Barco... A priznat je treba da je Celta letos odlična, trenutno na drugem mestu in zabili so enako število golov kot Real in kiks Barce ne preseneča proti taki ekipi... Nolito je vrhunski igralec, imel sem občutek kot da je človek na treningu z kakšno lahkoto je igral... Vsaj za mene je on junak tekme in ne Aspas... Barca je že na začetku sezone napovedala da bojo imeli težave, predvsem v obrambi, in če imaš tako nerazpoložen napad je rezultat tak kot je... Včerajšnji kiks gre na račun Barcine sredine, kot muhe brez glave... Raketić nič posebnega tako kot od samega prestopa naprej pohvali se samo lahko z prebliski, konstante dobre igre pa pri njem ni... Busquets se po odhodu Xavija in slabemu Iniesti nekako zgublja v povprečju, Iniesta pa tudi v zelo slabi formi... Vsakič letos ko je nasprotnik prebil sredino je Barca imela velike težave, če temu dodaš slabo obrambo ni čudno da so na 3 tekmah prejeli 11 golov... Tu imamo še Neya izven forme, Suareza ki teka brezglavo in tudi Messija na vašem mestu ne bi hvalil... Res je prezgodaj kritizirat ekipo po prvem kiks v la ligi, a vseeno kot sem napisal generalno v 3 tekmah 11 golov prejetih, oz. 1,7 prejetih na tekmo od začetka sezone in 1,5 zadetih golov na tekmo je kar malo za razmislit... Pa še en podatek, Barca je skoraj vedno kiksala ( celo zgubljala ) tekme na katerih je imela posest manjšo od 65%, pri 60% je to že pomenil zagotovljen poraz, mi se zdi da so v prejšnjih sezonah samo par tekem izvlekli pozitiven rezultat ko je posest bila manjša od 60%... Skratka Barca brez posesti ni prava Barca in vsekakor bo treba prenovit obrambo in nakupit kaj močnega na sredini... Sreča da imajo zdaj nekoliko lažje tekme in še Sevilla je totalno izven forme, naslednja težka tekma je komaj čez dober mesec ko gostijo Villarreal v odlični formi in takoj čez dva tedna el clasico, Barci v taki formi se bi na teh dveh tekmah lahko sezona lomila... Bomo videli... Mogoče je samo trenutek slabosti in Barca ponavadi zalaufa nekje od decembra naprej, pa tudi prejšnjo sezono so zgubili el claciso in teden kasneje od Celte 1:0 in kljub temu osvojili trojček, tako da...
MM?
24. 09. 2015 13.07
+2
Zanimivost tega foruma je, da se ponavadi ob prvem kiksu takoj menja vratarja, potem pa kar pol ekipe, celo Messija včasih v danem primeru. Sezona je še dolga in vsi bodo kiksali. Zna pa se Barca zbrati v derbijih, tako da ...
Los Galacticos
24. 09. 2015 13.32
+0
No, ni bilo govora z moje strani o menjavi in nakupih ko je še delovala sredina ( Busq, Xavi in Iniesta ) ampak zdaj mislim da je čas ker to ni več to... Za obrambo sem pa vedno govoril da je Barcin najšibkejši člen, tega mnenja so bili tudi navijači Barce... Messija so pa prodajali navijači takoj po tistem debaklu proti Bayernu, oz. kar celo ekipo so hoteli zamenjat hehe... Bolj usmerjam vse skupaj na klop Barce ki je več kot očitno prekratka oz. jo skoraj da nima glede kvalitete... Če že ne želijo menjati enajsterice pa naj poskrbijo da bo enajsterica imela adekvatno menjavo... Do kdaj pa misliš da bo ta enajsterica zdržala igranja na visokem nivoju celotno sezono ? Bolj težko, mogoče še to sezono... Ampak moramo počakat Alexisa in Ardo, mogoče bo takrat Barca spet tista prava in kot sem rekel ponavadi zalaufajo nekje decembra, januarja pridejo tudi Arda in Alexis in bomo videli... A kot sem rekel, mogoče ni prav da se kritizira ekipo po prvem kiksu...
mmickica
24. 09. 2015 15.49
+4
Res he šele prvi kiks v la.ligi, ne pa tudi prvi kiks nasploh! Źe španski superpokal so izgubili in to kako...?Letos dobivajo gole kot za stavo! Še malo, pa bodo dosegli lanski celoletni izkupiček! Meni se zdi, da je res, kar je nekdo danes že napisal, namreč da je glavnina barcinih igralcev starih, pa ne po letih, pač pa so iztrošeni (Pique, Mascherano, Alves, Iniesta in še kdo...). Za nameček potem še Ter Stegen dela neumnosti, napadalci ne zadevajo iz 100% šans in to je to...! Tu po moje Enrique ne more kaj dosti narediti! Bomo videli, kaj bo januarja.
Trend01
24. 09. 2015 16.01
-2
To je bila moja malenkost. Besede temeljijo na članku nekega angleškega novinarja za predstave Fabregasa..... :) 600+ tekem v polnem tempu.
rambek
24. 09. 2015 12.11
Bravo Vidal Vermealen Rudiger alba Turan Coutinho Pogba Messi Suarez Neymar potem pa se recimo joker ala nolito walcot yermalenko. v 2 prestopnih rokih, da se nekaj okrene.
Leg69
24. 09. 2015 11.57
Kaj pa je težko proti Barci, samo visok pressing da ne sestavijo treh podaj kot tudi zaključno podajo za Messija ali Suareza.Saj smo videli kako jih je Bayern sesul 7:1.
Symbolic
24. 09. 2015 11.19
+6
Piqueju bi morali dati več tekem prepovedi (hec)... bilo bi boljše za Barco! Jaz sem ga že zdavnaj "odpikal"... On ni več za Barco... Bartra pa greje klop! Povprečje moštvenega ratinga (podatek goaldotcom): Celta-visoko povprečje 3,7, Barca pa 2,5... Kaj pa pričakuješ, če ti ožja obramba odigra s povprečjem 1,9 ( Ter Stegen 2, Alves 2,5, Pique 1,5, Matieu 2, Mascherano 1,5) ? Še dobro, da je bilo samo 4:1... Bartra pa sedi na klop...Že pri 2:0 bi vstopil namesto Piqueja (če bi to sploh kaj pomagalo, ker je vezna linija Barce popolnoma zatajila)... Po svoje pa, tudi lahko nekaj "koristnega" izvlečejo iz tega poraza, če nič drugega vsaj streznitev!
rambek
24. 09. 2015 11.46
+1
mene moti predvsem sredina kjer je barcvelona pred leti dominirala. se zdaj se tudi ampak mora vecinoma messi postorit.
apodgraj
24. 09. 2015 11.57
+2
Celta je dala pravo lekcijo Barceloni . Enrique , pa se mora sam pogledati v ogledalo in velik del krivde pripisati sebi . Neprestano eksperimentiranje s sestavo ekipe je rodilo to , kar se je zgodilo včeraj . Spočiti igralci ,ki niso igrali proti Levateuje niso nič kaj delovali spočito . Obramba katastrofalna s vratarjem na čelu ,vezna linija popolnoma izgubljena ,napadala trojka Messi-Suarez in Neymar neuigrani . Neymar vse preveč stoodstotnih žog greši , Suarez popolnoma izved forme . Messi pa sam ne more napraviti ničesar . S tako igro Barcelona ne more razmišljati na osvojitev španske lige , kaj šele lige prvakov . Barcelone vse preveč igra na sredini igrišče s pogostimi podajami nazaj in ta krog se vrti . Obrambi in vezni igralci niso sposobni žogo hitro prenesti v napad , zato ima nasprotnikova obramba veliko časa , da se postavi na svoja mesta in utrdi obrambne vrste . Včeraj sem prvič , od kar gledam tekme Barcelone preklopil na drugi kanal , kjer je sta igrala Atletico Bilbao .in Real . Imel sem kaj vdeti . Letos je Barcelona prejel ogromno preveč gol in zabil občutno premalo . To nam pove , da je Barca v krizi .
Gabyy
24. 09. 2015 10.42
+4
No pa sem le dočakal dan, ki je potrdil moje napovedi, Barca je zanič. Lani se jim je vse poklopilo, ker so imeli razpoložen napad, kljub slabši obrambi, veliko pa je prispeval tudi Bravo. Že 3-4 leta trdim , da je v Barci potrebna menjava obrambe, Alves in Pique sta za odpad, sta velika krivca za kar nekaj golov, predvsem pa sta počasna kot polž. Rakitić z nekaj prebliski, to pa je vse in pol se celo sezono šverca zaradi minute slave iz ene tekme. Iniesta, daleč od forme, mogoče dober samo za polčas, več ne. Seveda pa me od vsega še najbolj moti počasnost igre, možnost za dobro kontro po nekaj metrih šprinta pa stop in podaja nazaj. Saj je v eri Pepa tudi igrala počasen nogomet , ampak, ko je bila kontra je bila hitra in uspešen zaključek. Čez trenerje raje nebi, včerajšnji rezultat pove več kot 1000 besed.
265004
24. 09. 2015 11.03
Trend01
24. 09. 2015 11.11
@Gabyy in sempre - malo za hec in malo za res. Lani je Barca dejansko osvojila vse kar se da. Fantastičen dosežek! Vendar, če gledam dalje, bi bilo morda celo bolje, da ne bi dobila domačega prvenstva. Ker sta kritična, se bosta verjetno s tem strinjala. S trojčkom so se le pometli problemi v ekipi. Zaradi trojčka tudi dvomim, da bo v primeru letošnje slabe sezone, Enrique odletel. P.s. - no, če sem pošten, se tudi sam ne bi sekiral, da Real takole dobi pokale. So bile le zdesetkane ekipe. Letos je pa Barca preobremenjena in zdesetkana. A že spet, poškodbe so del športa. Žal.
mmickica
24. 09. 2015 11.17
+4
To, da je trenutno zanič, se strinjam, da pa je lani osvojila 3 velike lovorike zgolj zato, ker se jim je vse poklopilo, tega pa ne kupim! Takšna trditev je naravnost smešna! Letos je hec v tem, da praktično nihče še ni v formi (bolj malo je bilo dopusta) in pa to, da je najslabši člen prav Ter Stegen, zaradi česar so nervozni vsi. Sem prepričana, da bo bistvena razlika že takoj, ko se bo vrnil Bravo.
MM?
24. 09. 2015 11.19
Gabyy, dober, realen in pošten komentar. Zdaj si pa predstavljajte, kakšna bi bila Barca brez Messija. Morda bi se borila za tretje mesto v spanski ligi.
rambek
24. 09. 2015 11.47
Zanič glih ni. sam za skok spet na vrh bo tesko...dejansko messi znova dokazuje da je klasa od klase igra lahko v napadu in v vezni vrsti.
apodgraj
24. 09. 2015 12.08
+4
mmickica Bojim se ,da ne bo že prepozno .Od tako preizkušenih igralcev ,kot so Pique , Alves , Maskerano ,Busket , Rakitič in celo Iniesta i.td ne bi pričakoval začetniških napak . Dejstvo pa je , da so vsako posamezno tekmo dosedaj igrali v drugi zasedbi in se niso imeli med samo dovolj dobro uskladiti oziorma uigrati .
Gabyy
24. 09. 2015 12.21
Še vedno trdim , da se jim je vse poklopilo. V pravem času se je ujel napadalni trojček, druge ekipe so imele nekaj ključnih igralcev poškodovanih in to je bilo dovolj za izkušeno ekipo, kar Barca vsekakor je. Pa še to, sem navijač Barce odkar pomnim in spremljam nogomet, to pa bo že več kot 40 let, a tako dolge dobe brez pravega dobrega trenerja ne pomnim. Vedno dobijo nekoga in si mislijo bo že šlo. Pa še težava je premajhna klop, kar pa je bilo že večkrat povedano. Njihova šola je nazadovala in ni dotoka mladcev, nakupi so pa zgrešeni (
Trend01
24. 09. 2015 12.45
@apodrgaj - Fantje, ki si jih naštel (+ Messi), razen Rakitića, igrajo skupaj XY let. Nešteto tekem. Ne potrebujejo dodatnega uigravanja. Razen, da novi ne pridejo zraven. Nov način igre. Tu se niso uigrali. Forma? To je pa povsem druga zadeva,
MM?
24. 09. 2015 12.46
+2
Lani je Barca imela podobne težave v začetku sezone, proti koncu pa so igrali strašljivo dobro, predvsem zaradi tria MSN s poudarkom na M.
VENI-VIDI-VICI
24. 09. 2015 09.36
+2
Celta je bila tako dobra, da Barcelona ni mogla igrati njihove igre. Tako pride čas, če nekdo naštudita igro in mu potem še vse uspe speljati.
mpk2
24. 09. 2015 09.36
+0
nezaslišano, to je rop!!! Barca bi morala zmagati, ker je imela posest! HAHAHAHAHA
derek angelus
24. 09. 2015 09.21
-10
dokler se ne znebi palčka nesposobnega padalca in grizlija bodo blamaze ;)
rambek
24. 09. 2015 09.06
+0
Barcelona potrebuje nujno enega izvesrtnega napadalca. Enega top stoperja in 2vezista. Serfij Roberta, dasti takoj na bocni polozaj je tam bolj koristen kot na sredini
rambek
24. 09. 2015 08.58
-2
Iniesta je ven iz stare slave. Rakitic cisto ven iz forme. Zato Messi igra vezista. Takoj pricakujem pogbo in coutinha. Arda bo premalo.. Tudi pri stoperjih je bogo. mascherano tudi zelo nizek in Matheiu prepocasna in ze staresja. Kaksen mlad stoper bi prav prisel. Tudi napad se nujno rabi jokerja. In potem bodo spet nepremangljivi. Priporocam da kadrujejo z igralci okol 22-24 let... Ce kupis Tam okol 30 ga imas za 2-3 sezone in konec.
Trend01
24. 09. 2015 10.52
Torej po tvoje: Nolito (40M); oz. zdaj gledajo Rusa (isti znesek), Coutinho (50M), Gundogan (40M). O teh je trenutno največ govora. Nato 100-120M za Pogbaja in 10M+ neto letne plače. Kako naj to finančno speljejo? Upoštevati treba, da bo treba narediti tudi kakšno menjavo na CB-ju. Pique zaneseljivo ostaja. Torej spet dodatnih 30+M. Ej, ne gre tako enostavno. Sploh ne tako hitro. Evo, na brzino je to med 200-250M nakupov. Koga naj torej prodajo? A pričakuješ, da bodo današnji "prvi" možje kar tako sedeli na klopi? Pri plačah, ki jih prejemajo. A veš, da ima Barca za plače namenjeno okoli 57% vseh odhodkov glede na prihodke? (Letos bo zaradi vseh pokalov in nagrad prišlo na 52%). Ti bi to še dvignil. Ta % mora priti pod 50%. Željeno pod 45%. Ne moreš le kupovati in kupovati. P.s. - pa brez zamere. To je le moje mnenje. Aja, tudi Walcott je na listi
rambek
24. 09. 2015 11.49
Pogba max 70 mil Nolito ima predpogodbo da pride v barco za 15 mil. Gundogan s eomenja ze 4-5 let. . Če se dobi kaj od mladcev oz starejsih igralcev kaksen milijon. saj imajo sponzorje in nagrade od evrope itn...
Trend01
24. 09. 2015 12.06
Ni predpogodbe. Za Barco je igral nazadnje pred štirimi leti. Odtlej na posoji. Poleti, ko se je govorilo o prestopu, je bil dejansko ta znesek. Po novi pogodbi je klavzula 40M. Barca gor ali dol. Pogba 70M? Nikoli. Juve ga ne bo prodal za tako "malo" denarja. Čeprav res ni več vreden. Bomo videli kako bo januarja in poleti. A moraš računat, da bodo cene še dvignili, če bo Barca pritiskala in kupovala pod "nujno".
rambek
24. 09. 2015 13.36
nekje sem prebral da ima v novi pogodbo napisano, da lahko pride za manj denarja... no nevem morda novinarske bučke.
Trend01
24. 09. 2015 14.00
S 1. septembrom so mu klavzulo postavili. Nolito bi bil pripravljen počakati do januarja. A zanimivo je, da menda sploh ni prišlo do nobenega pogovora na to temo. So torej bučke? Počakajmo.
peggi
24. 09. 2015 08.54
+1
Ne zmagujejo vedno najboljši ,včasih zmagajo tudi drugo kategorniki:)Real zasluženo zmagal včeraj definitivn ,gledljiva napeta igra vseh 93 minut in bombica Benzema:) Kar se tiče Barce kot sem napisala v uvodu.Pač se jim ni dal igrat to je dejstvo.Neymar in Messi sta bila edini svetli točki na igrišču ker sta kazala interes a sama dva proti 11 nasprotnim ne moreta delat čudežev ,v kolikor ni v ekipi spet kakšne krize ta poraz ni nobena katastrofa ,že v soboto je naslednja tekma na domačem terenu in pričakujemo gladko zmago Barce ..
rambek
24. 09. 2015 08.53
+5
Barcelona dela napaka. Pac posebej po okrepitvah ki so nad 30...
CURVANORD Zanetti
24. 09. 2015 08.38
+1
Do prejšnega tedna,ste vsi hvalili oh in ah sedaj pa bi kar vse zamenjali,pač je Barca dobila po tintari,
ja to sem js
24. 09. 2015 08.24
-6
lessi kjessi se je skril in zgubil v travi, ki je bila totalno previsoka in upraviceno se lahko pritozijo... Pa razveljavljen gol kjessija za hattrick.... Pa se 2 penala bi mogla farcelona dobit.... Hjoj, spet sodniki ki sam Real scitijo, hjoj.... Smesni ste farcelonarji, raje priznajte da ste pogoreli na celi crti in da nimate pojma od igre.... Spodaj berem komentarje da bi morali zamenjat trenerja, obrambo, sredino, napad razresetat, vi bi vse zdaj prodali, otroci eni... Ko zgubite vas ni, ko pa zmagate komaj na komaj se pa sopirite in se delate bogove... Ko Real zmaga vas ni nikjer, sam jokate probate najdt razloge za zmago Reala namesto da bi priznal da je farca zanic z kjessijem ("ta najboljsim") na celu... Celti vsa cast, lepa igra, ka(n)talonci so bili nadigrani v vseh komponentah, rezultatsko so bili pa najbolj pobiti... Ce bi bili vi, navijaci barcelone malo bolj spostljivi in mirni ob zmagi barcelone in porazu Reala, bi bila tudi nasa reakcija navijacev Reala drugacna... Sam ce vi prcate in se delate kralje, zakaj ne bi se mi? Ceprav men bi bil bolj vsec nacin da bi se vsi razumeli in se ne jeb. ALI v glavo ampak ocitno vi to hocete, zdej pa mate... In ne se cudit zakaj je spodaj toliko provokativnih komentarjev najjacih Realovcev:) na racun barce, ker vi ste isto srA. Nje....
VENI-VIDI-VICI
24. 09. 2015 09.38
+1
ja to sem js
24. 09. 2015 10.13
+1
Jok jok :D HAHAHAHAHAHAHAHAHAH 4-1 Celta vas nabijeeeee aaaaaaaaa hahahahahahah.... A neboste vec govoril barcelona+2, aja sej res, zdej ste u minusu hahahaha :)
av kompa
24. 09. 2015 07.44
+0
Če igraš proti barceloni dobro pokrivaš Messija,Neymarja ter Iniesto in to je to.Ostali sploh niso nevarni za gol,jih lahko pustiš povsem proste.Čimprej se morajo rešit Suareza in Rakitča oba sta veliko prepočasna.Pa tudi Piqueja.Ste opazili,da Suarez sploh ne zna v teku vodit žoge v levo in desno in da zelo slabo strelja z glavo.Edino kar zna je prerivanje na majhnem prostoru.
apodgraj
24. 09. 2015 12.22
+1
Celta je dobesedno pokrivala vsakega igralce Barcelone in vsaka netočna podaja je bila lahke plen nasportnika . Trije obrambi igralci Barcelone stojio na robu kazenskega prostora in dovolijo ,da se napadalci Celte sami neovirano sprehajajo pred njimi na razdelji 4-5 metrov . Ne morem razuimeti , da se cela vrsta obrambnih igralcev pomakne v kazenski prostor nasprotnika in hoče sodelovati pri zadetku . Tam nimajo kaj iskati , njihova glavna naloga je še vedno igra v obrambi . Alves igra desno krilo in ko je treba poskrbeti za obrambo , ga ni nikjer .Naj bolj pa me motijo njegovi visoki predložki pred gol , ki so vedno lahek plen nasprotnikove obrambe . Ko ima Alves žogo , vem da se bo napad Barcelone s tem končal .
metallica-one
24. 09. 2015 07.37
+5
Real in Atletico zasluženo. Barcapa upam da doživela streznitev s tem padcem na trda tla. Vse čestitke Celti
Ka pa mislis
24. 09. 2015 07.36
+15
Pique hvala ker si nosil dres viga vceraj. In hvala ker omenjas real vsak teden. Karma je ku...
ja to sem js
24. 09. 2015 08.12
+0
ja to sem js
24. 09. 2015 08.13
+0