Nogomet

Celje in Domžale s praznimi naboji

Celje, 31. 07. 2013 21.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Celja in Domžal so remizirali na zaostali tekmi prvega kroga državnega prvenstva. Gledalci na Areni Petrol niso videli golov, gostitelji pa so prišli do prve točke v novi sezoni.

Celjani so osvojili prvo točko na državnem prvenstvu, po porazu z Zavrčani in Velenjčani so na Areni Petrol igrali neodločeno z Domžalčani, ki so po neodločenem izidu s Kranjčani in zmagi nad Goričani zasedli četrto mesto v najmočnejšem domačem ligaškem tekmovanju. Celjani in Domžalčani so tekmo začeli bojevito, nekaj več pobude je bilo v uvodnih petnajstih minutah na strani gostiteljev, a so jih gosti hitro umirili in vzpostavili ravnotežje. Gostitelji so morda najlepšo priložnost v prvem polčasu zapravili v 34. minuti, ko je Miha Korošec z desne strani poslal nizek predložek na prvo vratnico, po strelu Nejca Plesca pa je žoga zletela mimo desne vratnice. Tudi Domžalčani so nekajkrat resneje zagrozili, predvsem aktiven je bil Nejc Skubic, njegove "strelske vaje" pa niso bile dovolj učinkovite.

Trener Celja Miloš Rus
Trener Celja Miloš Rus FOTO: Damjan Žibert

Drugo polovico tekme so bolje začeli gostitelji, že v tretji minuti nadaljevanja je Miha Zajc v "ogenj" poslal Benjamina Verbiča, ki se je osamljen znašel pred Nejcem Vidmarjem, a je domžalski vratar z dobrim posredovanjem preprečil veselje domačih igralcev. Le štiri minute kasneje so bliskovito akcijo izpeljali Domžalčani, pri poskusu Slobodana Vuka pa se je izkazal domači vratar Matic Kotnik. Celjani so imeli v nadaljevanju jalovo premoč, v 68. minuti je Gregor Bajde sprožil močan strel z dvajsetih metrov, Vidmar pa je imel kar nekaj težav, da je ukrotil žogo. Isti igralec je znova poskusil šest minut kasneje, znova pa je bil zmagovalec gostujoči vratar. V izdihljajih tekme sta obe ekipi poskušali z nekaterimi jalovimi akcijami poseči v razplet dvoboja, a sta bili v tem neuspešni in ostalo je pri neodločenem izidu.

Izid:

Celje – Domžale 0:0

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

george phoenix
31. 07. 2013 22.07
+3
Nogometaši Celja so prišli vsaj do prve točke v tej sezoni.
G.M.
31. 07. 2013 22.05
+1
aja kje pa so kakšni komentarji za slovensko ligo aja vsi smo pri Mariboru :)