Nogomet

Celjani zagotavljajo: Pokalna tekma z Olimpijo ni pod vprašajem

Celje, 27. 10. 2015 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nevarnosti, da bi povratna nogometna četrtfinalna pokalna tekma med Celjem in Olimpijo odpadla, ni in ne bo se ponovila usoda večnega derbija med Olimpijo in Mariborom, ki je bil odpovedan. Celjski klub bo na tekmi zagotovil ustrezno varovanje.

V sredo so na sporedu štiri tekme četrtfinala Pokala Slovenije. Trije pari se bodo pomerili na povratni tekmi, prvo tekmo četrtfinala pa bosta odigrali moštvi Domžal in Luke Koper. Povratne tekme so Drava Ptuj - Zavrč, Celje - Olimpija in Rudar Velenje - Maribor.

Odpoved večnega derbija med Olimpijo in Mariborom zaradi težav z zagotavljanjem varnosti je zaradi podobnih razlogov pod vprašaj postavil tudi povratno četrtfinalno tekmo pokala Slovenije med Celjem in Olimpijo. Na prvi tekmi v Stožicah sta tekmeca remizirala (2:2). Iz nogometnega kluba Celje sporočajo, da tekma na stadionu Arena Petrol kljub nekaterim dvomom ni pod vprašajem.

"V teh dneh smo s pristojnimi organi naredili vse, da bi lahko zagotovili ustrezno varnost povratne četrtfinalne tekme Pokala Slovenije, v kateri se bosta na celjskem štadionu pomerili moštvi Celja in Olimpije. Prvo srečanje se je končalo z rezultatom 2:2, kar pomeni, da bosta imeli moštvi ugodno izhodišče za napredovanje v drugi krog, temu primerno pa je tudi zanimanje javnosti za obisk te tekme."

"Kljub dejstvu, da je za večje dogodke zaradi razmer v državi v tem trenutku težko zagotoviti zadostno število policistov, pa smo s pristojno Policijsko postajo Celje vseeno uspeli poskrbeti, da jutrišnja tekma ni pod vprašajem. Prav tako bo v skladu z varnostnim načrtom za varnost vseh prisotnih skrbelo tudi zadostno število varnostnikov in redarjev, tako da v nogometnem klubu Celje zagotavljamo, da v tem trenutku ni nikakršne bojazni, da tekma ne bi bila odigrana. V nogometnem klubu Celje prosimo vse gledalce za razumevanje in ob tem pozivamo, da tekma poteka v športnem vzdušju," so med drugim zapisali na klubski spletni strani.

Olimpija - Celje Stožice - 3
Olimpija - Celje Stožice - 3 FOTO: Miro Majcen
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šmajser1
27. 10. 2015 21.04
+0
Odpovedat celotno prvenstvo!Saj mamo bradate..njim se posvetit!
Limonin sok
27. 10. 2015 14.19
+1
hahaha sramotitet se, kaj a zdej ne morte zagotovit niti 20 policajev ? puj sramoto si delate