Nogomet

Vijoličastim točka na gostovanju

Ljubljana, 21. 09. 2011 19.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši Celja in Olimpije so se v 10. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 0:0, tudi tekma med Koprom in Muro se je končala brez zadetkov. Maribor in Gorica sta se razšla brez zmagovalca (1:1). Nafta pa je doma ugnala Triglav (1:0).

Domači so že v uvodnih minutah ogrozili gostujočega vratarja Jasmina Handanovića, ki ga je nekajkrat zaposlil William Franklin Vicente. A tudi gostje niso bili brez priložnosti, po nekaj poskusih Roberta Berića je Brazilec Arghus po kotu zadel vratnico. Okvir vrat so zadeli tudi gostitelji, prosti strel Goran Galešića je v vratnico odbil Jasmin Handanović, to pa tudi ni bil edini poskus mladega Banjalučana, ki je nekajkrat dokazal, da je iz razdalje še kako nevaren.

V 59. minuti je Marcos Tavares s prostega strela z roba kazenskega prostora poslal žogo v vratarja Vasje Simčiča, minuto pozneje pa so do izjemne priložnosti prišli gostitelji. V gneči v kazenskem prostoru je sodnik Roberto Ponis videl prekršek Aleša Mertlja, dosodil najstrožjo kazen, Mertlju pa nekaj trenutkov pozneje pokazal rdeč karton. Toda nekdanjemu igralcu Maribora Vitu Plutu je Handanović strel ubranil, tako da se izid ni spremenil. A nekaj minut pozneje se je Plut vendarle oddolžil za zgrešeno najstrožjo kazen. Po podaji Matije Široka z desne strani ni okleval s strelom, ki je bil dovolj natančen, da je Gorica povedla.

Marcos Tavares
Marcos Tavares FOTO: Damjan Žibert

Kljub igralskemu primanjkljaju pa se Mariborčani niso predali. Z vsemi razpoložljivimi močmi so krenili po izenačenje, Martin Milec je s strelom z roba kazenskega prostora Simčiču povzročil nekaj težav, da pa končni izid ustreza dogodkom na igrišču, je poskrbel Tavares. Po prostem strelu, ki ga je izvedel Martin Milec, je Brazilec v zadnji minuti rednega dela z glavo premagal novogoriškega vratarja.

V Kopru ni bilo zadetkov

Domači so v tekmo krenili silovito in v šesti minuti je Milan Osterc z vsega sedmih metrov z glavo sam neovirano streljal v vratarja Aleša Luka. To pa je bila tudi edina prava priložnost, ki sta si jo ekipi priigrali v prvem delu.

Drugi polčas je bil bolj zanimiv in poln priložnosti. V 51. minuti je z glavo poskusil Mate Eterović, a je bil Igor Nenezić na mestu. Tri minute pozneje je Srebrenko Posavec lepo zaposlil Adnana Aganovića, ki je s 16 metrov močno streljal, a spet v Luka. Koprski napadalec je imel v 61. minuti največjo priložnost na tekmi.

Luka Koper - Maribor
Luka Koper - Maribor FOTO: Damjan Žibert

Po lepi podaji Davorja Bubanje je pritekel v kazenski prostor popolnoma sam. Lahko bi streljal, vendar se je spustil v preigravanje Luka, ki je bil v tem dvoboju uspešnejši. Koprčani so nadaljevali ofenzivo in v 63. minuti je po kotu Posavca Damir Hadžić z glavo meril le malce previsoko. Dve minuti zatem je Osterc dobro zaposlil Bubanjo, ki pa je prav tako z glavo streljal nenatančno.

Gosti so imeli nato dve polpriložnosti, a poskusa Rajka Repa iz 65. minute in Eterovića iz 67. nista bila natančna. V 78. minuti je rezervist gostov Nino Kouter iz precej ugodnega položaja streljal mimo Nenezićevih vrat. Zaključne minute so minile v močni želji domačih po zmagovitem zadetku. V 90. minuti je Bubanja dobro streljal z roba kazenskega prostora, a je bil danes razpoloženi Luk spet na mestu. V izdihljajih tekme pa je Posavec s 16 metrov že premagal Murinega vratarja, a je gostujoča obramba žogo z golove črte izbila v polje.

Nafta do pomembne zmage


Že v prvi minuti so domači uprizorili nevaren napad in napovedali ofenzivno igro. Strel Arpada Vaša z 18 metrov je v peti minuti le za slab meter zgrešil cilj, v 13. minuti pa so prišli do priložnosti gosti, a je s požrtvovalnim posredovanjem Miha Korošec razčistil kočljivo situacijo po strelu Davida Bunderle. Nova nevšečnost za domačo obrambo, ki je slabo ocenila prepovedani položaj, je sledila le malce zatem, toda Gregor Romič je preveč okleval in priložnost je splavala po vodi.

Na drugi strani je v 19. minuti do priložnosti prišel Stjepan Caban, a se kot obrambni igralec ni znašel v kazenskem prostoru gostov.

Nadaljevanje se je začelo sanjsko za domače, ki so po gneči v kazenskem prostoru Triglava prišli do priložnosti in Arpad Vaš je z dobrih 12 metrov z močnim ter natančnim strelom zadel levi spodnji kot. V 64. minuti bi domači lahko povišali prednost, saj je Patrik Raduha s šestih metrov s "škarjicami" poslal žogo proti prazni mreži, a je goste rešila prečka. Tri minute pozneje je priložnost za Nafto zapravil Boštjan Zelko, ki mu z glavo ni uspel preusmeriti žoge v mrežo Triglava po nekoliko močnem predložku z desne strani.

Zadnje minute so bile v znamenju gostov, ki so na vse pretege poskušali izid izenačiti. V teh trenutkih je Lendavčane reševal vratar Aleš Ajlec, ki je naprej obranil strel svojega soigralca (Raduha), v zadnjih minutah pa je imel kar dve lepi priložnosti Dejan Burgar.

Remi v Celju

V prvem polčasu je bila Olimpija malce boljši tekmec, v 24. in 27. minuti si je tudi priigrala priložnosti prek Dareta Vršiča. Prvi strelec lige je najprej poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, nato pa še z glavo, obakrat pa se je izkazal Amel Mujčinović. Domačini, ki so prvič zapretili v 22. minuti, ko je Roman Bezjak zgrešil iz bližine, pa so imeli izjemno priložnost za vodstvo ob koncu prvega polčasa. Takrat je po strelu Bezjaka Matic Fink na golovi črti žogo zaustavil z roko. Sledil je rdeč karton za Olimpijinega igralca in enajstmetrovka za Celjane. Izvedel jo je Zoran Pavlovič, Elvis Džafić pa jo je obranil.

NK CM Celje
NK CM Celje FOTO: Damjan Žibert

V drugem polčasu so Celjani poskušali unovčiti številčno premoč, toda to jim ni najbolje uspevalo (sprožili so le nekaj nenatančnih strelov), v 70. minuti so celo Ljubljančani zapretili – znova prek Vršiča s prostega strela – a je bil Mujčinović spet pripravljen. Domači trener Damjan Romih je v želji po osvojitvi treh točk zamenjal oba napadalca, toda kljub občasnemu pritisku Celjanom ni uspelo najti poti skozi disciplinirano ljubljansko obrambo.

Izidi:
CM Celje - Olimpija Ljubljana 0:0
Nafta Lendava - Triglav Kranj 1:0 (0:0)
Hit Gorica - Maribor 1:1 (0:0)
Luka Koper - Mura 05 0:0

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uwish
22. 09. 2011 12.01
poglejte kakšen penal je piskal sodnik od strani nk maribor, ker na 24 ur nemorš dat linka
Vid Juri?
22. 09. 2011 07.23
Tomi če nisi spremljal tekme ne komentiraj
povelenju
22. 09. 2011 06.45
Gorica je dobila gol v 89 minuti in za to je bil kriv sodnik ker je piskal favel na robu kazenskega ker se je igralec od maribora vrgel potleh.. IN ZATO BO TREBA KAZNOVAT SODNIKE !
Uwish
22. 09. 2011 00.19
kaj je bilo spet neko čudno sojenje????če olimpija ni zmagal pol tud maribor ne smem????
Jure Gavez
21. 09. 2011 23.52
Upam, da sodnika suspendirajo par tekem, ker tako sojenje kakor je blo v Gorici ne pelje nikamor več
buenos
21. 09. 2011 22.07
a dons bojkotiramo komentiranje slo fuzbala ?lahko bi mi prej povedal,he he :)
Vid Juri?
21. 09. 2011 22.06
Upam da bo kaj rečeno okrog sojenja v Gorici.Samo tako naprej fantje, gol je treba dat pa se sodniku in naročnikom plan poruši.