Nogomet

Čeh Schick bo kariero nadaljeval pri Romi, Turek Mor pa v Vigu

Vigo, 29. 08. 2017 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski nogometni prvoligaš Roma se je tudi uradno okrepil s češkim napadalcem Patrikom Schickom. Kot poročajo italijanski mediji, si je Roma Schicka za sezono 2017/18 izposodila od Sampdorie, po njej pa ga bo morala odkupiti.

Kluba sta se dogovorila, da bodo Rimljani za posojo plačali pet milijonov evrov, za dokončen prestop pa še devet milijonov evrov. V pogodbi so tudi različni bonusi, vredni do osem milijonov evrov, ob tem pa bo morala Roma februarja 2020 Sampdorii odšteti še 20 milijonov evrov. Če bo Roma Patrika Schicka prodala pred 1. februarjem 2020, bo Sampdoria upravičena do 50 odstotkov odškodnine oziroma do 20 milijonov evrov, če bo vsota odškodnine nižja. Če se bo vse to uresničilo, bo prestop skupno vreden 42 milijonov evrov, kar bi bil rekord rimskega kluba. Zdaj ga še vedno drži prestop Gabriela Batistute iz leta 2001, ko so Rimljani Fiorentini odšteli 36 milijonov evrov. Upoštevajoč inflacijo, bi ta znesek zdaj znašal - še vedno rekordnih - 47,9 milijona evrov, sodeč po spletni strani Calcio e Finanza. Schicka si je sicer pred tem želel Juventus, ki se je že dogovoril za 30,5 milijona evrov odškodnine, a je nato dogovor propadel zaradi srčnih težav, ki so jih odkrili na zdravniškem pregledu. Teh težav Schick sicer nima več.

Turek Mor odšel v Vigo

Emre Mor (desno) odhaja na Pirenejski polotok.
Emre Mor (desno) odhaja na Pirenejski polotok. FOTO: AP

Turški nogometni reprezentant Emre Mor je okrepil španskega prvoligaša Celto iz Viga. Dvajsetletni krilni nogometaš podpisal petletno pogodbo. Za Mora, za katerega so se zanimali tudi pri Interju, Torinu in Fiorentini, Milanu in Laziu, bo Celta Borussii Dortmund, kjer je Mor nazadnje igral, plačala 13 milijonov evrov odškodnine, v prestop pa je vključenih še nekaj bonusov, kar bi lahko znesek povečalo na 25 milijonov evrov, poroča spletna stran football-espana.net.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.