Nogomet

Čeferin v nagovoru evropskim zvezam obljubil 'obdobje stabilnosti, uravnoteženosti in prijateljstva'

Nyon, 03. 10. 2016 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novoizvoljeni predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je v uradnem glasilu organizacije UEFA Direct zavzel, da bi v Nyonu in po celotni celini pod njegovim vodstvom zavladalo obdobje stabilnosti in prijateljstva.

Čeferin je nedavno obiskal Gruzijo in v dar dobil dres s svojim priimkom.
Čeferin je nedavno obiskal Gruzijo in v dar dobil dres s svojim priimkom. FOTO: AP

Slovenski pravnik in trenutno še vedno predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin je za UEFA Direct ponovil nekaj ključnih točk, ki se jih bo držal med vsaj dveinpolletnim vodenjem Evropske nogometne zveze (Uefa). Čeferina so za naslednika Michela Platinija izvolili na septembrskem kongresu v okolici Aten, kjer je uspešni slovenski odvetnik svojo vizijo predstavil z besedami "football first" ‒ nogomet na prvem mestu. Tokrat je za glasilo UEFA Direct napovedal začetek novega poglavja, ki ga želi odpreti na čelu krovne nogometne organizacije stare celine. "V veliko čast mi je, toda čutim tudi veliko odgovornost, s katero začenjam svojo nalogo kot predsednik Uefe, nalogo, ki ste mi jo zaupali vi, člani Uefe, jaz pa se bom zavzel, da bom še naprej ščitil, promoviral in razvijal nogomet v Evropi," je svoj pisni nagovor začel Čeferin, ki je z velikim naskokom na volitvah ugnal Nizozemca Michaela van Praaga.

"Vem, da zadnje leto ni bilo lahko za našo organizacijo. Spopasti se je morala z veliko izzivi in grožnjami, a sta zahvaljujoč odličnemu delu administracije in enotnosti evropske nogometne družine Uefin položaj in ugled nedotaknjena," je nadaljeval Čeferin. "Zdaj je trenutek, da obrnemo stran in skupaj začnemo z novim poglavjem. Moja vizija je jasna in osredotoča se na to, da bo nogomet na prvem mestu. Medtem ko iščemo perfektno ravnovesje med velikim in majhnim, severom in jugom, vzhodom in zahodom, moramo vedno braniti interese te igre, ki jo imamo radi in jo častimo." Spregovoril je tudi iz lastnih izkušenj kot predsednik NZS, ki je s pomočjo Uefe po mnenju Čeferina skupaj s slovenskim nogometom storila velik korak naprej. "V mojem času sem imel kot predsednik Nogometne zveze Slovenije priložnost videti, kako znaten vpliv na majhne državne zveze imajo izobraževanja Uefe, projekti nogomet za vse (grassroots, op. a.) in vlaganje v delo z mladimi," je še dodal Čeferin. "Ko sem potoval po Evropi, sem tudi na lastne oči videl, kako je ta organizacija pomagala pri gradnji novih igrišč, centrov za trening in nogometne infrastrukture po celotni celini. Verjamem, da ima Uefa še naprej možnosti, da naredi razliko, to pa nam lahko uspe tako, da naše zveze članice okrepimo do te mere, da lahko prevzamejo večjo vlogo pri ustvarjanju in izpolnjevanju projektov ter programov. Res se že veselim, da bom delal z vsemi vami v duhi sodelovanja in dialoga. Upam, da lahko skupaj Uefo popeljemo v obdobje stabilnosti, upanja, ravnovesja in prijateljstva."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

selecao
04. 10. 2016 17.15
Čeferin nate smo Slovenci tako zelo ponosni da je kaj. Za teboj pa baje žalujejo samo največji kriminalci, lopovi in barabe, ki pa to seveda niso, ker si jim ti pomagal, da jim tega nikoli niso dokazali. Na koga naj se sedaj obračajo ata Čeferin je že malo v letih.
PošteniSlovenec
04. 10. 2016 15.39
+1
Čeferin v nagovoru evropskim nogometnim zvezam marsikaj obljubil vendar je pozabil poudariti in obelodaniti da prihaja s tistega področja alpskega balkana ki ima izredno sposobne, spretne in podjetne vodje in manegerje pravega slovenskega porekla kot so Igor Bavčar, Hilda Tovšak, Ivan Zidar, Boško Šrot in Bine Kordeš za katere se dobro ve in lahko pričakuje kaj bodo naredili in storili neglede na to kao obljubljajo in v kakšne vrednote se zaklinjajo.
revolution17
04. 10. 2016 11.41
Vse lepo in prav ampak zakaj je cmera še vedno v reprezentanci? Očitno mu je res potrebno kupiti še kaj več kot šmarno goro da bo šel...
tedoVV2HCmedo
03. 10. 2016 18.49
-4
Govori kot politik, vse bo dobro, lepo.... bla bla. Vem, da ne bo poskrbel za pošteno sojenje. Sodnikom in nogometnim zvezam se splača dobivati podkupnine.
bondjanez
04. 10. 2016 10.48
+2
Pa kaj ti mislis da je bog ??? Ne mores ti pokvarjenih spreobrnit. Par jih zalotis, ostali pa naprej po svoje. Taksna je realmost. Se bo pa vsaj potrudil. Ze to je fino ce imas cisto vest pa te ne morejo potunkat.