Nogomet

Čeferin še naprej prejema glasove: Kandidaturo podprl tudi San Marino, na volitvah tudi Platini

Ljubljana, 12. 09. 2016 18.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednika Nogometne zveze Slovenije Aleksandra Čeferina je v boju za predsedniško mesto Evropske nogometne zveze (Uefa) podprla tudi sanmarinska zveza, so sporočili z NZS. Volitve za predsednika Uefe bodo na sporedu 14. septembra v Atenah.

Aleksander Čeferin je po mnenju mnogih strokovnjakov prvi favorit, da postane novi predsednik Uefe.
Aleksander Čeferin je po mnenju mnogih strokovnjakov prvi favorit, da postane novi predsednik Uefe. FOTO: Damjan Žibert

Nogometna zveza San Marina je danes uradno podprla Aleksandra Čeferina, ki kandidira za predsednika evropske nogometne zveze (Uefa). Slovenski pravnik je po mnenju mnogih strokovnjakov prvi favorit za končno zmago.

Javno podporo Čeferinu so namreč do danes izrazile nogometne zveze Albanije, Azerbajdžana, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Cipra, Črne gore, Danske, Estonije, Finske, Francije, Grčije, Gruzije, Hrvaške, Irske, Italije, Izraela, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Norveške, Poljske, Portugalske, Romunije, Rusije, San Marina, Slovaške, Slovenije, Srbije, Švedske in Turčije, končni seznam podpornic pa bi utegnil biti še daljši, pravijo pri NZS. Čeferinu je tako javno podporo obljubilo že 30 od 55-ih zvez članic evropske nogometne zveze.

Izredni volilni kongres se bo začel v sredo 14. septembra ob 9. uri po slovenskem času, Čeferinov edini protikandidat pa je Nizozemec Michael van Praag. Zmagovalec pa bo nasledil Francoza Michela Platinija, ki je moral položaj zapustiti zaradi korpucijskega škandala, ki je tudi odnesel prvega moža mednarodne nogometne zveze (Fifa) Seppa Blatterja.

Na kongresu bo prisoten tudi osramočeni predsednik Uefe Michel Platini.
Na kongresu bo prisoten tudi osramočeni predsednik Uefe Michel Platini. FOTO: AP

Mednarodna nogometna zveza je prižgala zeleno luč za udeležbo suspendiranega nekdanjega predsednika Evropske nogometne zveze Michela Platinija na sredinem izrednem volilnem kongresu Uefe v Atenah. Nemci so že izrazili nezadovoljstvo zaradi te odločitve.

Vir blizu Platinija, ki služi štiriletno prepoved delovanja v nogometu, je že prejšnji teden namignil, da bo Platini lahko obiskal Uefin kongres, na katerem bodo izbirali njegovega naslednika na čelu Uefe. "Fifina etična komisija je sporočila Uefi, da se Michel Platini lahko udeleži 12. izrednega kongresa v Atenah. Prošnjo je pred dnevi poslala Uefa, zato pozdravljamo to odločitev," so pojasnili pri Uefi.

Te odločitve pa ni dobro sprejel Reinhard Grindel, predsednik nemške zveze. "Uefin kongres bi moral kazati program novega predsednika in ne napak njegovega predhodnika," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal Grindel. "Želel bi si, da Platinija ne bi bilo na kongresu. Ta se mora osredotočiti na prihodnost, ne na preteklost," je dodal. Nekdanji francoski nogometni reprezentant in trikratni najboljši nogometaš Evrope je ena izmed ključnih figur, ki je končala nogometno delovanje nekdanjega in prav tako suspendiranega predsednika Fife Seppa Blatterja. Slednji naj bi Platiniju leta 2011 plačal spornih 1,8 milijona evrov za delo, opravljeno pred desetletjem. Oba vpletena nista zadovoljivo pojasnila tega posla, zaradi česar sta dobila večletno prepoved delovanja v nogometu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vstajnik1941
13. 09. 2016 09.01
+1
Zanimivo, zagovarjal Strojanove (če se ne motim), sedaj pa fuzbal!
mrvodnar
12. 09. 2016 21.34
+4
Ko bo izvoljen se bodo spet prašiči iz parlamenta po prsih tovkli, češ smo ga podprli! Čeferinu pa zelo privoščim da mu uspe.
ZelenGrm
12. 09. 2016 21.05
+7
ja lepo bi blo če bi bil izvoljen, samo pa uprašanje če je sposoben za tak položaj.
vstajnik1941
13. 09. 2016 09.00
+1
idiu3krasne
12. 09. 2016 20.59
+0
platini zgleda ornk prepit...
BOZICEKSLO
12. 09. 2016 19.24
-5
Najbolj veseli bomo.da rečeš Srečku adijo
Mungos2
12. 09. 2016 18.45
+6
To je češnja na torti !!!