Nogomet

Ceballos naslednja okrepitev Reala, Barca izgublja Verrattija, Belec in Mlakar v novih sredinah

Benetke, Madrid, Barcelona, 08. 07. 2017 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko so pri madridskem Realu predstavili "novega" branilca Jesusa Valleja, 20-letnik se vrača s posoje pri Frankfurtu, so v vrstah belega baleta dobili naslednjo okrepitev. Z Betisom iz Seville so dosegli dogovor za prihod mladega španskega reprezentanta Daniela Ceballosa. Pri Barceloni so medtem manj uspešni ...

Ceballos (desno) ni razočaral na minulem EP za nogometaše do 21 let, kjer so Španci vseeno utrpeli boleč poraz proti Nemčiji v finalu.
Ceballos (desno) ni razočaral na minulem EP za nogometaše do 21 let, kjer so Španci vseeno utrpeli boleč poraz proti Nemčiji v finalu. FOTO: AP
Slovenski reprezentančni vratar Vid Belec bo v novi sezoni igral za novega člana italijanske Serie A Benevento, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa. Novo sredino je našel tudi mladi slovenski napadalec Jan Mlakar, ki se bo iz Fiorentine preselil k Venezii, članici druge lige, Serie B. Mlakar, ki je navduševal v mladinski ekipi firenškega kluba, pred tem je bil del mladinskega pogona Domžal, se bo pridružil ambicioznemu klubu iz Benetk, ki se je pod taktirko trenerja Filippa Inzaghija v minuli sezoni prebil v, po kakovosti, drugorazredno italijansko tekmovanje, so poročali italijanski nogometni portali.

Prihodnost zaželenega mladega španskega reprezentanta Daniela Ceballosa je v zadnjih dneh ena glavnih zgodb na Pirenejskem polotoku. Potem ko se je dolgo časa zdelo, da bo prestop člana seviljskega Real Betisa rutinska naloga, je (domnevno) zanimanje Barcelone za 20-letnega napadalnega vezista razgrelo ozračje. Španski mediji so poročali, da so se agenti Ceballosa po ultimatu, ki naj bi ga prejeli od Reala (beli balet je menda zahteval jasen odgovor nogometaša v 24 urah), v soboto pogajali za zadnje podrobnosti prestopa, ki je bil nato tudi ekspresno potrjen. Po poročanju dnevnika AS je bil prestop že prej gotov, vsaj z nogometaševe strani, potem ko se je z mlado špansko izbrano vrsto prebil do finala preteklega evropskega prvenstva, kjer je zvezdniško reprezentanco do 21 let premagala Nemčija. "Želi si igrati le na Bernabeuu," so prepričani pri madridskem časniku. Pri Realu so pogajanja pospešili zaradi ponedeljkovega začetka priprav, ko bi rad trener Zinedine Zidane vedel, na koga vse bo lahko računal po trofejni sezoni in osvojitvi španske ter uspešni obrambi evropske krone. Ceballosu v Madridu obljubljajo, da bo član prvega moštva, Zidane pa ga vidi kot primerno zamenjavo za hrvaškega vezista Luko Modrića. Barcelona naj se še ne bi odrekla članu seviljskih belo-zelenih, a je Real, glede na to, da se za Ceballosa zanima že veliko dlje, jasno v boljšem položaju, poroča AS. Njegova odkupna klavzula znaša 15 milijonov evrov, bo pa Real po pričakovanjih plačal več, nekje med 17 in 20 milijoni. Zadnje številke po potrditvi sklenjenega dogovora govorijo o 18 milijonih evrov, 15 jih bo dobil seviljski klub, Ceballos pa bo po prestanem zdravniškem pregledu (ponedeljek) podpisal šestletno pogodbo.

Marco Verratti je v pretekli sezoni Lige prvakov gostoval na Camp Nouu, ko je Barcelona uprizorila zgodovinski preobrat na povratni tekmi osmine finala in slavila s 6:1.
Marco Verratti je v pretekli sezoni Lige prvakov gostoval na Camp Nouu, ko je Barcelona uprizorila zgodovinski preobrat na povratni tekmi osmine finala in slavila s 6:1. FOTO: AP

Zanimanje Barcelone se je pojavilo predvsem ali tudi zaradi neuspeha pri dvorjenju Italijanu Marcu Verrattiju. Prestop nekdanjega člana Pescare se zdi v teh trenutkih še toliko bolj nemogoč, ker se je eden največjih zvezdnikov francoskega podprvaka Paris Saint-Germaina pridružil treningom francoskega velikana in se prek uradnih kanalov kluba opravičil za besede svojega agenta. Ta je dejal, da je Verratti v Parizu "zapornik katarskega emirja", Italijan pa se je opravičil klubu in navijačem ter napovedal, da bo "storil vse" za PSG. "Videl sem izjave mojega agenta in rad bi rekel, da to niso moje besede, ni govoril v mojem imenu," pravi Verratti. "Rad bi se opravičil vsem v klubu, predsedniku, navijačem in soigralcem. Zadovoljen sem tukaj, vesel, ker sem se vrnil na treninge, da spet začenjam delo. Vem, da mi klub zaupa, zato še enkrat prosim odpuščanja. Ne govorim veliko in imam veliko spoštovanje do PSG. Sem, kar sem zahvaljujoč PSG, zato vse skupaj globoko obžalujem. To niso moje besede in gre za veliko napako mojega agenta, zato pričakujem, da se ne bo več ponovila in da bodo vsi mirni ter osredotočeni na svoje delo. Storil bom vse za PSG."

Samardžićevo ime in priimek sta že nekaj časa stalnici na seznamih selektorja članske izbrane vrste Srečka Katanca.
Samardžićevo ime in priimek sta že nekaj časa stalnici na seznamih selektorja članske izbrane vrste Srečka Katanca. FOTO: AP

Samardžićeva naslednja postaja "Marakana"?
Izkušeni slovenski reprezentančni branilec Miral Samardžić je na pragu prestopa k srbskemu nogometnemu prvoligašu iz Beograda Crveni zvezdi, je danes poročala srbska tiskovna agencija Tanjug. Tridesetletnik je trenutno član turškega kluba Akhisar. Nosil pa je tudi majice kranjskega Triglava, Maribora, moldavskega Šerifa iz Tiraspola, Reke in kitajskega moštva Henan Jianye. Za prvo slovensko nogometno reprezentanco je odigral 15 tekem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
10. 07. 2017 09.17
+2
Ta se v realu nebo znašel...isto kot Morata in James ga bojo pacali pol pa adijos.
ddolores
08. 07. 2017 18.22
-4
Hahaha "Ceballos naslednja okrepitev Reala!" Niti minute ne bo igral! Okrepitev za španski pokal se temu reče! Hahaha okrepitev jao jao! Verjetno bo šel Ronaldek na klop!
Trend01
08. 07. 2017 20.01
+1
V kolikor bi se ti, Esmeralda, spoznala na nogomet, bi vedela, da je ravno Real ekipa, ki ima igralne minute najbolj enakomerno porazdeljene med VSEMI TOP klubi. A to je zate verjetno že preveč.
ddolores
08. 07. 2017 20.22
-4
Ja Ceballos bo imel minute tko razporejene, da v Primeri in CL ne bo prav nič igral, razen, če se poškoduje enih 7 igralcev! Ampak to je zate že preveč!
RdečiKarton
09. 07. 2017 08.18
+3
Lansko sezono ga ni bilo igralca v Realu ki bi igral manj kot 1000 min. Zizou je dal vsem vedet da so pomembni in da računa nanje.
idiu3krasne
10. 07. 2017 09.18
+2
Dany75
08. 07. 2017 14.47
+10
Kupovati drugje bi bilo potratno .. se glasi oglasevalska fraza .. pa se res je ... v Spanski ligi po vseh klubih je vec dobrih nogometasev kot jih premoreta oba Uniteda .. pa naj rece kdo kar hoce,ker ti zvezdniki niso pokazali nic,oz. v odlocilnih trenutkih odpovedali .. in ze leta in leta ne osvojijo prav nic ... in samo upam da Real nadaljuje z nakupi znotraj La Lige .. vec kot ocitno je,da ima Zizu dobro taktiko ;) z Florentinom na celu ;)
hoya
08. 07. 2017 17.36
+6
Presenecajo zadnje case. Namesto da kupujejo preplacane zvezdnike, raje kupujejo mlade talente, ki jih ne manjka v SP ligi. Tako imajo prvo ekipo odicno in ne rabijo kaj dosti kupovat. In da lepo pokrijejo menjave z mladimi, ki si bojo nabral izkusnje in nato menjali cez kako leto trenutne standardne clane prve postave.
RdečiKarton
09. 07. 2017 08.17
+0
To je Moujev program, katerega Zizou samo nadaljuje. V preteklosti so že poskusili kupiti vse najdražje nogometaše sveta in potem osvojili čisto NIČ.
myycika
09. 07. 2017 09.29
+3
Jaz kot navijač Barcelone moram priznat, da Real odlično nakupuje. Kar se jim je tudi obrestovalo v zadnjih sezonah.
Johnny_J
08. 07. 2017 14.15
-3
Barcelona šampion brez problema
GrKo666
08. 07. 2017 16.25
+4
idiu3krasne
10. 07. 2017 09.19
Ka pa mislis
08. 07. 2017 12.04
+2
Vse bolj me spominja na sredino 90 let ko je barca usahnala, real pa zacel harat
idiu3krasne
10. 07. 2017 09.19
Johnny_J
08. 07. 2017 12.00
-6
Ta članek je,kot večina na 24ur,zelo hitro sklepanje. Cebales je zaprosil svoj klub,za 14 dni časa za razmislek,real mu je pa zabrusil,da ima 24ur časa za odločitev. To bi lahko imelo zelo negativen vpliv na igralca. Če gledam iz mojega stališča,bi jih gladko zavrnil in šel k najvecjim konkurentom,ter z največjim trudom in veseljem grenil življenje madridcanom
Ka pa mislis
08. 07. 2017 12.04
+3
Trend01
08. 07. 2017 13.31
+3
V ponedeljek bo uradno sporočeno, da Ceballos podpisuje za Real. Real je, kot fer klub, nakazal Betisu dodatno še 3m evrov. Torej skupno 18m. Podpisal bo za obdobje 6 let. Super! V kontra smer bo odšel na posojo en Realov mladinec.
alien8potnik
08. 07. 2017 16.06
+2
johnny, dogovor je že sklenjen. in ceballos je barci pomahal v slovo. logično. želi biti član real madrida. in to tudi zdaj že je.
rolica
08. 07. 2017 19.17
+0
Trend01
08. 07. 2017 20.10
+1
A ni to fer, da doplačaš? In si tako ne zapreš vrat za naprej. A je fer, da gre Barcelona po Davida Luiza (2x). Tu seveda ne uspe. Zato gre po Marquinhosa. Ker to ne uspe, gre še po Thiaga Silva. Ker tudi tu zvisijo, gredo po Verrattija. In to so le igralci PSG-ja. Se čudiš, da v PSG-ju ne prenesejo Barcelone? Se ti zdi korektno in fer, da gredo po Bellerína, ki je novembra ravno podaljšal z Arsenalom (a pred leti se ga je znebila). Je fer, da ciljajo na Coutinha, ki je letos januarja podaljšal pogodbo? Se ti zdi fer, da ciljajo na Verrattija, ki je podaljšal avgusta pogodbo? Podobno tudi Iñigo Martínez. Itd, itd... So še takšni igralci. Kaj ti je torej bolj fer? Real, ki še doplača odkupno klavzulo (primera Theo in Ceballos) ali Barcelona, ki ruši vse zidove? Kaj je torej po tvoje bolj fer?
BBarca
08. 07. 2017 10.34
+10
Eh, kako je tej upravi uspelo zavozit Barco, to ni normalno. Se mi vse bolj zdi, da ne bo leto nič pravih okrepitev. Za desni bok bodo na koncu verjetno kupil Cédrica Soaresa iz Southamptona (sicer z njim ni nič narobe, na pokalu konfederacij je bil soliden, a le ni Bellerin oz. Semedo), za sredino pa Paulinha (katastrofa). Januarja pa mogoče še Lucasa Limo (tudi nič posebnega). In pol bo (bognedaj) sredina: Gomes - Paulinho - Lima (oz. Denis Suarez). Real se fantastično okrepi za deset let, Barcelona bo pa razpadla čez leto ali dve.
Trend01
08. 07. 2017 10.48
+4
Jp. Žal. Dejansko mi je tega žal. Še Paulinho ni sigurno. Ponudbo so sicer dvignli iz 20 na €25m, a kupovati igralca iz kitajske lige?!? Imam občutek, da tudi igralci nekako ne želijo trenutno priti v Barcelono. Dejansko se vse vrti okoli MSNja ter Inieste in Piquéja, Mascherana in Busquetsa. Kot, da bi se igralci bali prestopa v ta klub kjer bi igrali "peto" violino. Bartomeu nima več kompasa. In klub nima srednjeročne vizije. Kaj šele dolgoročne vizije. Gomesa nočejo prodati kljub ponudbam, ki jih imajo. Turan noče iz kluba. Kdo za vraga zdaj ta klub sploh fura? OK. Pustimo, da je manjka denarja. A to je spet vodstvo krivo, da tako "noro" nagrajuje igralce. Edina rešitev je, da gre nekdo od MSNja stran. Vseeno kateri. Za Neya bi dobili vsaj €180m+, za Suáreza sicer manj kot 100m. A bi sprostili prostor za plače. Messi tako ali tako ostaja v vsakem primeru. Nekaj drastičnega bo potrebno narediti. Sicer jih čaka pot a la Sevilla ali še huje, a la, Valencia. P.s. - morda bo januarja s prestopi bolje, če bo Valverde dokazal, da bodo tudi "fringe" igralci lahko redno igrali in se dokazovali. Le tako bodo uspeli prepričati nove fante za prestop. Če bo non-stop igral z isto ekipo, lahko na nakupe kar pozabi.
Johnny_J
08. 07. 2017 11.05
-2
Gomes je zadnje 2-3 tekme pokazal obrise neke kvalitete,mogoče je imel težavo s samozavestjo in na treningih kaže,da gre za veliko bolj kvalitetnega igralca,kot je bil skozi sezono. Očitno imajo neke cilje z njim,za katere vedo samo oni. Ja drugače pa res kaže zelo slabo z okrepitvami. Počakajmo do konca prestopnega roka,še vedno se je po objavah medijev tresla gora,a rodila miš. Jaz še imam upanje,vsaj za neko zamenjavo,kjer je najbolj skripalo letos. Mesto andresa inieste. Človek je čarovnik,ampak je že v letih. Pa desni bek. Če že ne bo dobenga pametnega,naj vsaj vidal zdrži brez poškodb. Saj bo,letos osvojijo s to ekipo vse in drugo leto bodo dinarcki
BBarca
08. 07. 2017 11.09
+9
@trend01 Se strinjam. A mislim da ne gre le za to, da bi igrali peto violino. Ker ni vizije, je logično, da bodo igralci kot je npr. Ceballos izbrali Real, ki je v vzponu (če gre pač lahko še višje) kot pa Barco, ki je na žalost v zatonu (pa naj rečejo kar hočejo). Ko se Messi upokoji (verjetno istočasno kot Suarez) bo Barca z obstoječo zasedbo + kakšen nov igralec napadala 4 mesto v ligi. Pa nisem pesimist, a tako pač je. Saj mladinci so, a res tisti top so že na izhodnih vratih (snubcev ne manjka). Nimam nič proti dvem sezonam brez lovorik, če se to naredi namerno z načrtom prave prenove ekipe, a tega načrta ni; lovorik pa vseeno ne bo veliko. PS: Od lovorik ima navijač po moje še najmanj (pristno veselje kakšen teden, a to je to); od lepe igre ima pa zabavo vsak teden (to je zame vedno bilo bolj pomembno).
BBarca
08. 07. 2017 11.11
+6
@johnny Upam, da je bila zadnja poved sarkazem, ker ni šans da bi osvojili vse (če bo sploh kaj, bo super).
Johnny_J
08. 07. 2017 11.33
-1
Bbarca,potem pa napišeš da nisi pesimist. Nobenega sarkazma,resno mislim.
Trend01
08. 07. 2017 11.35
+6
Lahko dodamo še to, da ti igralci, ki prihajajo, prihajajo zaradi Zidana. Lani je Zidane dokazal, da bo vsak igralec dobil svojo minutažo kjer se bo lahko imel priložnost dokazati. In tako bo tudi to sezono. Kdo bi še imel cojones in temu talentu Ceballosu dal takšen ultimat - imaš 24ur ali umikam ponudbo? Zizou želi imeti pred ameriško turnejo fante pri sebi, da ve kako in kaj. In prav je tako. Zdaj so pod vprašajem le še Morata (če ne bo pičil v Chelsea), James (menda za 70m v United ali vse več je govora tudi o menjavi med Jamesom ter Hazardom) ter nenazadnje visoka ponudba PSGja za Balea. Glede Balea je morda "rekla-kazala" in glede "swapa" med Jamesom in Hazardom tudi. Kakorkoli bodi, PSG se je menda odrekel Mbappéju (je spoznal, da ne morejo biti skregani tako z Barcelono kot Realom in, da Monaco ni blesav, da bi prodal naj igralca svojemu najhujšemu konkurentu. No, tako bo tudi Mbappé lahko končal v Realu. Ali je lahko sploh še kje kaj dodati pri Realu? Morda le z vratarjem nivoja Courtois, De Gea, Neuer. Prva dva sta možna v teoriji, zadnji pač ne. A tudi tu je Real naredi spremembo. Letos vratarja ne bo kupoval. V naslednji sezoni gre po enega mladega vratarja. No, in ravno tu je razlika. Realova ekipa točno ve kaj želi imeti pri sei v naslednjih 5-6 do 10ih letih. Pa še "La Fabrica" je začela spet igralce "proizvajati". Barcelona bo morala narediti pa ravno obratno. Iskati bo morala top igralce, ki bi igralci za relativno malo denarja, da bodo ostali v špilu tudi po naslednji sezoni. Ali, kot si napisal, žrtvovati nekaj sezon in "jovo na novo". Vodstvo se je vedno preveč zanašalo na ZLATO (ma kaj zlato, DIAMANTNO) generacijo.
BBarca
08. 07. 2017 11.43
+7
@johnny Razlika je med pesimist in realist. Daj za hec na glas izgovor ta stavek (kar bo čez par sezon): "Neymarja pokrivajo 3 igralci, sam ne more nič. Zdaj je na Gomesu, da potegne iz sredine, odigra dvojno s Paulinhom in zaključi s torpedom na gol." Ne moreš ne da bi se smejal, no. Ampak takšno je stanje za bližnjo prohodnost.
alien8potnik
08. 07. 2017 16.11
+7
bbarca ++++ za tvoje komentarje. si zelo realen navijač barce. vsaka čast. tako bi morali debatirati o naših klubih. povsod so kakšne težave. in ni potrebe, da smo slepi za njih samo zato, ker pač navijamo za nekoga.
RdečiKarton
09. 07. 2017 08.14
+5
Tako se pogovarjamo odrasli ljudje. Argumentirano in objektivno ne glede na to za kateri klub navijaš.
Dragan Savic
08. 07. 2017 10.21
+6
Nevem kako se bo uprava barce izmazala iz tege okrepitev ni in ni cajt pa beži
Trend01
08. 07. 2017 09.21
-3
Nakupi Reala v zadnjih nekaj letih (5-6 let, ko je končno Péreza vsaj delno pamet srečala) Pa še je padel pod vpliv Beníteza. A tudi ti nakupi niso bili vsi mimo. Poglejmo jih: Theo – €30m, Morata - €10m, Danilo - €31,50m (no, to je minus. A verjamem, da bi se počasi tudi tu »sestavil«), Kovačić - €31m (nedvomno talent), Vallejo - €5,00m!!!, Casilla - €6,00m, Asensio – €3,50m!!!, Vázquez - €0,50m!!!, Kroos - €30,00m, Navas - €10,00m!!!, Isco - €30,00m, Carvajal – €1,50m!!!, Casemiro - €6,00m!!!, Modrić - €30,00m....No, so bili tudi sporni nakupi, a ti se bodo ob prodaji povrnili. Npr. James - €75,00m in Bale - €101,00m. Danilo bo pač minus (a še ni dokončno). €11,50m. Včeraj je bojda ponudil €28m. Tudi to mora biti. Pa prej je bil še Illarra zgrešen nakup v zadnjem obdobju (-€17,00m). Kako se bo obnesel Vinícius Júnior, bo prihodnost pokazala. €45,00m ni malo denarja. Pa zdaj Ceballos za €15,00-20,00m (naj bi; če James odide: Chelsea, United, PSG). Dogovorjeno je (povabljen?), da gre z Realom na ameriško turnejo. Super! Kaj in kako bo pa z mladim Ødegaardom (€2,80m in zdaj 18 let)), tudi tisti »zgoraj« ne more napovedati. Real je naredil sicer še tri drzne nakupe, a so bili k sreči »poceni«. Bojda vsi »supertalenti«. Federico Valverde, Sergio Díaz in Augusto Galván. Vsi 18 let in prva po €5,00m in Augusto za €3,00m. Ti »supertalenti« se bodo morali seveda dokazati. Zdaj so le prazne besede. In prazni, nepopisani listi. Nekaj se zdaj govori tudi o CFju iz RB Leipziga – 21 letni Timo Werner. Ja, popolna sprememba nakupov iz tistega "čudnega" obdobja samih "super zvezdnikov". Tako se dela. Le tako naprej.
Trend01
08. 07. 2017 09.23
+1
Vázquez, Carvajal sta npr. zato tako poceni, ker so jih najprej ven prodali in nazaj odkupili pod klavzulo. Enako velja za Morato.
Ka pa mislis
08. 07. 2017 12.03
+1
sm te ravno to hotu vprasat, a niso to otroci reala :)
Johnny_J
08. 07. 2017 22.15
-2
Kaki otroci reala! Vsi so kupljeni kot mladoletni igralci in bi moral real biti izključen iz lige!
RdečiKarton
09. 07. 2017 08.09
+1
Otroci Reala ker prihajajo z Realove akademije. Ta program nakupov talentiranih mladcev je začel Mou. In očitno se kar obnese.
RdečiKarton
08. 07. 2017 08.48
+12
Barca pa še kar podarja igralce. Pametnih nakupov letos pri njih še ni bilo, igralce pa podarjajo. Kot izgleda sploh ne bodo zaslužili NIČ z naslova prodaje. Lani so "zastonj" dali Alvesa in Ramireza, letos še Mathieu...
Mrzimhrcke
08. 07. 2017 09.05
+7
Mathieu itak ni kaj dost vreden....... Kupit bi pa res blo potrebno kaj pametnega na njegovo mesto!
Trend01
08. 07. 2017 09.19
+2
Barcelonini »nakupi« in prodaje v zadnjih letih (vsi našteti so zavrnili pogodbe iz takšnih ali drugačnih razlogov): David Luiz (2x), Javi Martinez, Laurent Koscielny, Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Paul Pogba, Dybala, Cuadrado, Nolito, Kévin Gameiro, Ousmane Dembéle (18/19), Héctor Bellerín, Verratti, Paulinho, Gerard Deulofeu (»buy back« €12m za €6m; no, ta je podpisal), Herrera, Mahrez, Lemar, Saúl Ñíguez, Lucas Lima, Coutinho (€100m), Bonucci, Ceballos, Vinicius Jr., Isco, Pedro Neto, Kovačić, Kondogbia (če NE Verratti in Paulinho), Cédric Soares, Nélson Semedo, Cesar Azpilicueta, Gabriel Jesus, Theo Hernández, Diogo Dalot (10m ponudba). Pedrinho (Corinthians 70% lastniki, 50m klavzula), Yerry Mina (Ajax – lahko aktivirajo v naslednjih 2 letih). So pa kupili 21-letnega Marlona (CB), ki še za U-23 bolj malo igra. Za €5m. Dobesedno so se v klubu odrekli Alvesu, Sandru; Mathieu je tudi odšel zastonj (a imel €60m klavzulo), Montoyi, Songu...Tella za skromnih €4m, Bartra za €8m, Halilovića za €5m (enako kot so ga kupili)... Spodobni nakupi v zadnjem obdobju? »El Pistolero« za €81,5m in recimo še Umtiti za €25m. Morda še Ter Stegen in Bravo za €12m. In seveda Neymar, ki pa ga nekateri hvalijo, drugi klincajo. Pa vedi ali je super nakup. Lahko bi bil. O nespametnih nakupih je pač žal izgubljati besed... Zanimivo, da imajo ponudbo za Gomesa, a ga ne želijo prodati. Hmm.