Nogomet

Cassano se je opravičil zaradi homofobičnih izjav

Ljubljana, 13. 06. 2012 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski reprezentančni napadalec Antonio Cassano se je znašel v središču medijske pozornosti, vendar pa ne zaradi mojstrovin na igriščih, temveč neprimernih opazk na račun gejev. Cassano se je zaradi izjav, ki so sprožile ogorčenje gejevskih aktivistov, že pokesal in opravičil.

Antonio Cassano se je že opravičil zaradi svojih nepremišljenih izjav ...
Antonio Cassano se je že opravičil zaradi svojih nepremišljenih izjav ... FOTO: Reuters

Pri odgovoru na novinarsko vprašanje, ali so v italijanski reprezentanci tudi homoseksualci, Antonio Cassano ni izbral najbolj posrečenih besed. "Če so homoseksualci, potem je to njihov problem. Če bi vam povedal, kaj si zares mislim, potem bi bil kaos. Upam, da jih v naši garderobi ni. V vsakem primeru je to njihov problem, ne moj," je na novinarski konferenci, ki je sprožila gnev, dejal 29-letni Cassano, ki igra za italijanskega prvoligaša Milano. V svojem govoru je sicer uporabil žaljiv italijanski izraz za geja.

Čeprav so se navzoči na novinarski konferenci le nasmehnili in muzali na račun Cassanovega izpada, pa so njegove besede sprožile proteste pri skupinah za zaščito pravic gejev, ki so pozivali celo k izključitvi Cassana z evropskega nogometnega prvenstva, kar je nazadnje tudi pripeljalo do nogometaševega kasnejšega opravičila.

"Iskreno mi je žal, da je tisto, kar sem rekel, sprožilo takšne polemike in proteste iz gejevskih skupin. Homofobija ni čustvo, ki bi ga gojil. Nikogar nisem hotel užaliti ter komerkoli postavljati pod vprašaj pravico do svobodne izbire spolnega partnerja. Hotel sem le povedati, da to ni moj problem, nikakor ne želim presojati ravnanj drugih, saj si vsakdo zasluži spoštovanje," se je opravičil Cassano.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rob3rt
14. 06. 2012 09.52
-2
Mislim, vse drugo mu dam prav, samo mi pa niti približno ni jasno, zakaj se je opravičil... Menda niso pričakovali, da bi jih želel imeti v garderobi??? Drugače pa si o njih misli to, kar si mislimo vsi normalni. Saj te menda gre za fuzbal, ne pa za neki izbor Miss česarkoli že, ko si vsi(vse) prizadevajo za "mir na svetu"... :P
w00t
14. 06. 2012 00.37
+7
Počasi še v javnosti nebomo smeli več povedati, če nam je Coca Cola bolj všeč kot Fanta, če že to zgrozi tako ljudi... :)
vagabund
13. 06. 2012 19.09
+16
Danes se ne sme povedati, kar si misliš!?
Dobrovoljac
13. 06. 2012 16.39
+24
Cassano ne rabiš se opravičevat,še premilo si reku in čist prav si povedu. Naj se že enkrat ve kaj je normalno in kaj bolano.
delci
13. 06. 2012 11.50
+20
Glede na to kake izjave je Cassano včasih mel je zdaj ratu res velik nogometaš. Tole pa ni nč kej takiga ker ni nobenga nič obtužu in tudi opravičilo za morebitne posledice je čisto na svojem mestu. FORZA FATANTONIO!!!
hoho123
13. 06. 2012 11.47
+41
Danes je takole; kdor govori proti homoseksualcev je označen za nestrpneža, homofobista, pa še ne vem kaj. Njegovo razmišljanje je takoj vrženo nazaj v srednji vek, in tako naprej. Ko se pa homoseksualci norčujejo javno na javnih mestih s transparenti iz vernikov in krščanske kulture, so pa takoj označeni za naprede ljudi, ki znajo razmišljati s svojo glavo! Narobe svet! Nisem vernik, da se ne bo spet kdo pametnega delal, ampak govorim resnico. Homoseksualci so tisti, ki hočejo nam navadnim ljudem vturili svoje navade...
gx15
13. 06. 2012 14.37
-9
Dobiš moj minus, ker je zadnja poved pa še malo prej čista nelogika.... ˝Ko se homoseksualci norčujejo..........in tako naprej˝ Če dobro pomislim niso samo homoseksualci tisti ki so tam ˝Homoseksualci so tisti, ki hočejo nam navadnim ljudem vturili svoje navade...˝ 1. rekel si navadnim ljudem? oni so pa neki posebneži? 2. Rekel si da nisi vernik in da hočejo homoseksualci vriniti njihove navade? Torej zanikanje boga je navada homoseksualcev? no hvala ker si mi povedal da sem gey... Aja pa je razlika med sovražnem govoru proti homoseksualcem in ˝norčevanja˝ ker prvo je dedno in ni njihova izbira kdo jih privlači drugo pa je verjeti v magično bitje ki lebdi na nebu, čeprav je to skregano z vso znanostjo in nima niti enega dokaza.. aja pa da ne omenjam da je ta njihov bog največji homofob in samo spodbuja sovražnost med ljudmi. -.- Joo sploh nevem zakva se kregam prek neta :P
hoho123
13. 06. 2012 15.11
+14
Gx15, če misliš, da si izpadel moder, se motiš, pa ne mislim kot barva. Če bi se spoznal na zgodovino potem bi vedel, zakaj sem omenil "navadni" ljudje, ampak, ker se na žalost ne spoznaš, tudi odgovarjati ne moreš, ker nisi sposoben. Človek mora imeti postavljene meje, ker če ji nima, potem pride do dekadence in do propada civilizacije. Rimski imperij, Babilon, Stara Grčija, Civilizacije iz Indije in še milijon drugih? Opazil bi lahko tudi, čedalje bolj ko sistem temelji na samouničevanju in materializmu, več je dekadence pri ljudeh, to bi lahko kot nek naveden človek vedel. Ja, jaz tudi ne vem, zakaj mi odgovarjaš na moj post, prvo se hočeš dokazati kako si moder, v zadnjem stavku se pa sprašuješ, zakaj se kregaš? Ha-Ha, takšnega človeka pa še ne! Nasvet; Drugič ne ustvarjaj navideznega problema.
fcb4ever
13. 06. 2012 10.34
+31
In kaj je kej tazga reku, povedau je resnico in tisto kar on misl..
whitepassion
13. 06. 2012 09.53
+13
Kontroverzni? Poleg tega pa ne vidim nikjer v izjavi da bi reku da srčno upa da ni Homosexualsov v Serii A. Dej..
curlie
13. 06. 2012 14.22
+6
na nogomaniji piše tako: Cassano je uporabil italijanski izraz froci, ki velja za žaljivega